Българи са поканени на сватбата на Сорос

82-годишният финансист се венчава с 41-годишната Тамико Болтън
18 авг 2013 09:51, Елка Василева
178
Българи са поканени на сватбата на Сорос
Джордж Сорос и Тамико Болтън. Снимка: Reuters

Близо хиляда души от цял свят ще присъстват на сватбата на милиардера Джордж Сорос. 82-годишният финансист ще мине под венчилото с 41-годишната Тамико Болтън.

Церемонията ще се състои на 21 септември в Ню Йорк. Сред гостите на милиардерската сватба ще има и поне трима българи, пише "Труд".

Покана за сватбата е получила Райна Гаврилова, която е професор по културология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и бивш заместник-министър на културата в кабинета на Иван Костов. Тя бе дългогодишен изпълнителен директор на българския клон на фондацията на Джордж Сорос "Отворено общество" и на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа (CEE Trust). През последните две години и половина Гаврилова живее в Ню Йорк и заема висока позиция в Институт "Отворено общество" - организацията, която управлява фондациите на милиардера.

Покана за участие в сватбеното парти е получил и Георги Прохаски. Той бе първият шеф на "Отворено общество" в България в периода 1990-1997 г. В момента е управител на Центъра за икономическо развитие - една от многото неправителствени организации, започнали своята дейност като програми към "Отворено общество" и впоследствие обособили се като отделни структури със смесено финансиране. Георги Прохаски потвърди пред "Труд", че е получил покана и ще пътува за Ню Йорк в компанията на съпругата си.

Сорос, който заема 30-о място в последната класация на американското списание Forbes за най-богатите хора в света със състояние от 19,2 млрд. долара, обяви, че не иска подаръци за сватбата. Вместо това гостите на тържеството са призовани да подпомогнат благотворителни каузи. Даренията ще се събират в четири фондации, специално избрани от младоженците.

Милиардерът Джордж Сорос има зад гърба си два брака. През 1960 г. той се жени за Аналийз Уитшак, от която има три деца. Двамата се разведоха през 1983 г. Същата година финансистът се сгоди за Сюзън Уебър Сорос, която е с 25 години по-млада от него. Двамата имат две деца, но се разделиха през 2005 г.

Сорос и Тамико Болтън се познават от 2008 г. Те обявиха годежа си миналата година. Гости на сватбата им ще са приятели, роднини и колеги на младоженците от целия свят, включително петте деца на милиардера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
8
 
! Отговори
Pichku преди 10 години
haters are going to hate!!
44
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя го обича, истински!
43
3
 
18
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Да му подарят за сватбата нЕколко качета осолено свинско филе!Или по стар български обичай - едно стадо ***, източнобалканска порода!Да му е сладко!
42
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям 43.Почти всички,,нарочени,,милиардери правят парите си точно от разрушаването на соц.лагера.Били са като глутница вълци който са чакали примамката(Горбачов)да им поднесе плячката.
41
8
 
16
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До БОГпанелно плъхче, много ли обичаш да имаш кумири? комуниста Сорос е пример за авангард на парите на КГБ, така успешно започнали да се мултиплицират още от началото на перестройката, очаквайки пеенето на КПСС псалми да бъде заменено от шума на финикийските знаци. обожаваш рейгън и тачър също, нали?
40
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На този мястото му е в парка, да се припича на слънце и да си говори с наборите.Но света е толкова огупял,че позволява на *** да владеят и разрушават всичко.
39
2
 
31
 
! Отговори
Моля редакцията преди 10 години
публикувайте пълния списък на поканените предатели на България / от 9 млн след 24 години соросова политика 7 млн, от които 1 млн ***/
38
3
 
19
 
! Отговори
IMAM_ALI преди 10 години
Няма ли да се намери Владо Чероземски за тоз Душманин.
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
(Тая)-тоя за която се жени еврюхата Сорос е известен тайландски травестит,но като се знае изватената порода на чифу**ката рептилска *** в тази хей (свадба) няма нищо чудно ,само се моля час по скоро тая гад Сорос да си отиде в пъкала при рогатото им ционистко (божество)-дявола ,където е мястото на свички наследници на Юда ишкериота.
36
5
 
24
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 10 години
Какво ви учеха? Фашистите са лоши, фашистите са убийци не фашистите унищожиха България а такива като това еврейско ла*но, на снимката. Гнусните евреи съвсем скоро ще си намерят майстора.
35
35
 
10
 
! Отговори
БОГ преди 10 години
В цял свят беден = *** и мързелив = комунист. Само русофилските простаци си мислят, че някой все ги бил крадял. Краде ви любимата ви руска братушка чрез поставените си лица в България.
34
3
 
24
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Имаше един разказ, където един чичо карал такси в София, но все си задавал едни глобални въпроси на който все не намирал удовлетворителен отговор ... Всичко това се променило, обаче, когато от "Славейков" си купил книгата - "Глобалния еврейски заговор" ... В МИГ всичко му се изяснило ! човека се успокоил и дори напълнял.
33
5
 
25
 
! Отговори
gandi.daow преди 10 години
Искам да допълня към Но36 и 27, че парите не се печелят, ами се изработват! От тая гледна точка този си е чист крадец!!
32
11
 
42
 
! Отговори
!@№$ преди 10 години
Като го гледам тоя и ми се иска Хитлер да беше успял..
31
48
 
18
 
! Отговори
ПРИСЪДА преди 10 години
Комунистите как завиждат на милиардера Сорос. Пича ще живее до 100 години поне с 40 години по-млада жена, а вие злобеещите под новината за сватбата му ще сте се изпукали по болниците, самозапалили половината до тогава или ще сте се изпотрепали в катастрофи. Бедни и продажни русофили-мизерници!!!! Това е вашата присъда, защото продадохте Родината си на руската мафия и турско-*** еничери!
30
8
 
9
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Булката съм сигурна, че е от китайски проиэход :-)))
29
2
 
33
 
! Отговори
Генов преди 10 години
Бих желал да допълня 32. Сорос е нищо, просто параван на специалните служби на САЩ, които чрез уж неговите пари провеждат тяхната стратегическа геополитика и специални операции за хегемония над определени региони и държаваи.
28
3
 
5
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Ako e evrein, lesno niama da dade vsichkite si parite. Edin den shte gi izpolzva za smiana na momata s po-mlada. Da e chestito na vseki koito znae kak da go moje ! :);)
27
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А АЗ МИСЛЕХ ЧЕ ТОЗИ РЕПТИЛ Е УМРЯЛ ВЕЧЕ.
26
4
 
4
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Neka vsichki koito smiatat edin brak koito e 100% neto interes, za nenormalen neka otidat na psihiatar.Tam kadeto ima pari normata vinagi ima 2 strani.Chestito na mladojenkata! Sas zdrave da mu harci parite. Veroiatno diadoto stava za dobar tramplin - skok nagore kam bogatstvoto