Групово изнасилване на фотографка шокира Мумбай

Това напомни за подобно нападение срещу студентка през декември в Делхи
23 авг 2013 12:35, Елка Василева
6
Групово изнасилване на фотографка шокира Мумбай
Снимка: Reuters

Млада фотографка стана жертва на групово изнасилване в индийския град Мумбай, съобщи Ройтерс. Това напомни за подобно нападение, извършено през декември в Делхи, което доведе до национални протести и преразглеждане на законите, свързани с изнасилване.

Нападението, извършено снощи, предизвика бурна реакция и възмущение в социалните мрежи. Много потребители бяха шокирани, че това се е случило именно в Мумбай, смятан за най-безопасния в Индия град за жените.

Жената, която е на малко повече от 20 години, е приета в болница в южната част на града. Още няма арестувани по случая, казаха от полицията.

Нападението е извършено в изоставена фабрика за текстил в бивша индустриална зона, която сега е един от най-бързо разрастващите се квартали с луксозни апартаменти, молове и барове. Жертвата била излязла на среща със свой колега.

"Вечерта момичето и нейният колега са правили снимки. Двама мъже се приближили и попитали дали тя има разрешение да снима. След което се приближил и трети мъж и те изнасилили фотографката", заяви комисар Сатяпал Сингх пред индийска телевизия. Според други сведения мъжете, замесени в изнасилването, били повече. Десет души са били задържани и разпитани.

Още по темата

Тази година безопасността на жените е сериозна тема в Индия след бруталното групово изнасилване пред декември на 23-годишна студентка в автобус в Делхи. Жената почина от раните си две седмици по-късно в болница в Сингапур.

Съдебните дела срещу четиримата мъже и един непълнолетен, обвинени в нападението, се очаква да приключат до три месеца. Присъдата на непълнолетния заподозрян се очаква да бъде произнесена на 31 август. Вчера започнаха заключителните пледоарии по делото срещу четиримата, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И в България, и в Индия, *** са си ***. Само че там са 1,5 млрд такива.
1
5
 
10
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ПРЕДИ ПРЕВРАТА БЕШЕ МОДЕРНО ГРУПОВОТО ,,ИЗНАСИЛВАНЕ,, СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ,,ЖЕРТВАТА,,...ВИКАХМЕ МУ....,,ФАЙТОН,, .....