Барак Обама още мисли за Сирия

"Не искам светът да бъде парализиран заради една военна операция"
Обновена: 31 авг 2013 09:13 | 30 авг 2013 21:58,
267
Барак Обама още мисли за Сирия
Барак Обама. Снимка: архив Reuters
Президентът на САЩ Барак Обама все още не е взел окончателно решение какъв да бъде ответния удар срещу Сирия заради използването на химическо оръжие, предаде CNBC.
 
Обама поясни, че обмисля действия, които са строго фиксирани във времето и изключват сухопътна операция. Той обаче бе категоричен, че наказателен удар ще има, защото подобни операции дават шанс на света да се промени, пък и защото използваните химически оръжия от Сирия са заплаха не само за националната сигурност на САЩ, но и за най-верните й съюзници Израел и Йордания.
 
Засега Белият дом обмисля нанасянето на наказателни удари срещу ограничени цели в Сирия, става ясно от писменото изявление на държавния глава. Неговите думи се очакваха с огромен интерес, защото се подозираше, че Обама ще даде начало на наказателна операция срещу режима на Башар Асад. След като стана ясно, че сериозна част от съюзниците от НАТО не подкрепят интервенцията, американският президент разпространи само писмено съобщение.
 
Според източници от Белия дом, цитирани от водещи американски телевизии, Обама е бил силно разочарова от нежеланието на съюзниците си в НАТО да ударят Сирия и дори се отказал да сформира коалиция на желаещите по подобие на тази от държавите, нахлули в Ирак.
 
Не искам светът да бъде парализиран заради една военна операция, обясни Обама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
2
 
! Отговори
Sisi Antova преди 10 години
Какво мисли знаем вече ...планирана агресия над Сирия е заплаха за много народи!
199
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Планираната агресия над Сирия е заплаха за мира, но най-реална заплаха за България е чаканата по тази причина бежанска вълна от 6 до 10000 човека. У нас най-бедната и болна страна в Европа!!! Хуманно е да им осигурим храна, дом, здравеопазване, образование, НО С КАКВО??? С 290 лв заплата и 170 лв пенсия? И с нечувания рекет в здравеопазването??? Който провокира нахлуването на бежанци ТОЙ ДА ПЛАЩА!!! А не беднорията българска!!! Че то какво става богатият .ка, а бедният му мие акото. Честно ли е?
198
0
 
3
 
! Отговори
CMCM преди 10 години
До NIKO11111Сложих ти плюсче, но не си напълно прав. Не е проблем да направят някоя война, за да си мислим ние уж, че не са заедно, да поизбият малко хора(нали според тях сме много), да продадат малко оръжие, а и разни други схеми(като заеми за воюващите страни и т.н.) и накрая да си стиснат доволно ръцете...
197
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Като че ли зависи от Обама решението за нападение над Сирия.
196
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин спря еврейте колонисти.
195
1
 
7
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 10 години
Не знам какво става тук, но постоянно минават самолети и няма слънце вече.Обама да каже с какво ни тровят.
194
3
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 10 години
Обама още мисли за Сирия А СИРИЯ ВИКА :ДИКИ ОБАМИ КЕРИ ОН !
193
3
 
13
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Тъкмо този път ще лъсне окончателно дали има истинско противоборство между великите сили или всички, включително и Русия и Китай се управляват от ционистите.
192
11
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Нямам идея какъв е братът на Обама , ти явно имаш сигурни източници за информация , не е зле да отидеш и да се прегледаш при специалист обаче, съвет , приятелски .
191
2
 
16
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
До Одисей1-------Братът на Обама,Малик е член на Мюсюлмански братя които дойдоха демократично на власт като Адолф Хитлер и веднага въведоха фашистки закони за своите граждани........Междудругото Адолф Хитлер в сравнение с Йосиф Сталин е позволявал много голяма свобода и толерантност
190
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това негро побеля за дена от напрежение !!!Той нищо не решава , той чака в адска тревога какво ще му кажат че е решил !!!!Господарите на света издигащи президенти , правещи войни за пари ,разрушаващи държави и правещи нови - те ще кажат на това негро какво е решил !!
189
22
 
14
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
250 тази *** има образование , което ти три живота да имаш няма да можеш да постигнеш .
188
20
 
10
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
250 тази *** има образование , което ти три живота да имаш няма да можеш да постигнеш .
187
24
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
251 кой те излъга в това , диктатурите никога не са имали шанс и Асад ще падне лошото е че неговата агония разруши страната и внесе такова разделение , че ще са необходими десетилетия за да бъде преодоляно
186
1
 
32
 
! Отговори
АБВ преди 10 години
Този път обаче не можаха янките да изиграят Путин както се случи в Либия.
185
4
 
20
 
! Отговори
666 преди 10 години
Аз все още не съм разбрал *** да може да мисли!Ако е така, то това ще е казуистика в животинския свят!
184
6
 
14
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
Дружките на Обамата, най-вече Кери и еврейското лоби в сената го натикаха в тази задънена улица, ако не предприеме удари излагация, ако ги предприеме - пълна безсмилица и пак излагация. Единственият плюс за носителя на Нобелова награда за мир !!?? е че пуцането на Томахавките ще напомни на Кремъл, че Америка е все още 1. Не случайно В.В. мълчи тези дни ... неспособността на Кремъл да защити Сирия е първата сянка в 20 годиш. полит. кариера на човека спасил Русия - В.В.П.
183
1
 
8
 
! Отговори
bg преди 10 години
Hazarskite sataninski jivotni podivjavat ot muka.Rusia stava vse po-silna I po-silna I tezi sataninski eshkinazki demoni ne mogat da namerat mestoto si ot zloba I strah.Prokletia masono-sataninski Washington e poslednata opora na tezi demoni4ni talmudistki pluhove.Vsi4kite jaica sa postavili v edna koshnica.Sataninskata mursha Obama trebva maksimalno da vnimava.Edna greshka I.....evreite kaput.
182
1
 
15
 
! Отговори
Free Thinker преди 10 години
До АнонименМасоните отдавна са под контрола на Синедриона. Поне от 19 век, а повечето дори още от 18 век. Припомнете си: Кромуел, "Великата" Френска , "Великата" октомврийска революции. Всъщност началото на края за свободните зидари са Илюминатите на Ваупсхофт.
181
2
 
25
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До Бънди:Само Путин ги оправя крадливите евреи!