Теч на високо радиоктивна вода има в АЕЦ "Фукушима"

ТЕПКО отдавна се бори с растящото количество замърсени води
1 сеп 2013 09:48, Петя Славова
24
Теч на високо радиоктивна вода има в АЕЦ "Фукушима"
Снимка: Reuters

Компанията-оператор на авариралата японска АЕЦ „Фукушима” съобщи, че е открила теч на високо радиоактивна вода от тръба, свързана с охладителен резервоар, която е била „поправена” с тиксо, предаде АФП.

„Токио електрик къмпани” (ТЕПКО) отдавна се бори с растящото количество замърсени води, използвани за охлаждането на реакторите, започнали да се топят след земетресението и последвалото цунами през 2011 г., и последните открития стават докато правителството обеща да играе по-голяма роля в почистването на централата, пише Агенция "Фокус".

Откритието за тръбата идва ден след като ТЕКПО съобщи за нов точки на радиация на четири места около охладителните резервоари, като една от тях е с показател от 18000 милисиверта за час – доза способна да убие човек за четири часа.

Тръбата, от която капе по една капка на всеки 90 секунди и е била поправена с абсорбиращ материал и тиксо, е едно от четирите нови точки на радиация.

Под нея е открита вода с радиоактивност 230 милисиверта за час. Миналата седмица компанията оповести, че 300 тона токсични води са изтекли от един от големите контейнери, един от около 1000-та на мястото – преди някои да е забелязал

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даааа, чиста класика - fix it with DUCT TAPE(тиксо). Това звучи не просто нереалистично, а направо комедично...
17
8
 
7
 
! Отговори
българските измекяри преди 10 години
Сега е момента българските *** да направят очи, като отхвърлят АЕЦ-Белене!
16
3
 
7
 
! Отговори
Seifi преди 10 години
Западния Атом е най-безопастният Атом , Американците ще светнат скоро
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До син ***, само 10% от произведената електроенергия в света е от АЕЦ. Изобщо няма да отидем в 19-те век ако се откажем от АЕЦ! АЕЦ спокойно може да се замести с ТЕЦ на газ или въглища краткосрочно. Що се отнася до заигравките с ВЕИ в ЕС те вече произвеждат повече ток от АЕЦ!!!!!
14
3
 
5
 
! Отговори
До 6 - ТЪП СИ БЕ преди 10 години
Това да бе ти е л*йното, което отива в океана и е безвредно едва ли не? Тихия океан е свързан с всички водосъбирателни площи по света (Средиземно, Черно море, Атлантика, Индийски ...) цялата радиация оттича и към тях, демек и Черно море. Да не говорим и за водния свят !! Тази нация с всеки ден затъпява, *** заемат все по-голяма част ит тази Държава, що после сме били на тва дереже?! Щото си го заслужаваме!
13
13
 
2
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Няма теч всичко е пропаганда на САЩ така ще кажат чалмарите, русофилите и комунистите в защита на Северна корея!
12
3
 
11
 
! Отговори
до 8 преди 10 години
Официално аварията е от същата степен като чернобилската - 7 степен от 7 възможни.Не знам какъв ти е проблема.
11
2
 
11
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
той теча там не е спирал от времето на аварията щото всичко отива в почвата!!!Сега само е станало по-явно :(
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не и бият чуковете на тази радиационна барака, ами продължават да бълват радиация?
9
19
 
13
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Какво тиксо бе!? Нашата радиация си я лепим с ОРЕХОВА ШУМА и пак продължава да ни облъчва.Има си и име.ТИК се нарича /Тройно Извратена Коалиция/начело с БСППричинява тумори, глад, мизерия, нищета,самоубийства и отчаяние.И в крайна сметка смърт на нацията!
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май ще се окаже, че фукушима е бедствие колкото и чернобил, а ни обясняваха че е в пъти по-малко!Затова японски автомобил след 2010г. и риба която не е от нашия регион НЕ КУПУВАМ.
7
19
 
25
 
! Отговори
Анти АЕЦ преди 10 години
Мирният атом е реално неуправляем от човека! Технически най-развитата нация в света вече 2,5 години не може да спре теча на радиоактивна вода! Пълен абсурд е да се строят и поддържат АЕЦ! Германците на време се осъзнаха и забраниха АЕЦ преди да е станала катастрофа и при тях!
6
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям късмет имат японците, че са до Тихия океан и там радиация бързо намалява концентрацията си. Ако същата катастрофа стане в Козлодуй Дунав ще стане тотално мъртъв, а Черно море ще е опасно за къпане.Спомням си как пред малко повече от две години, как масово форумци обясняваха, че японците бързо щели да се оправят...
5
1
 
38
 
! Отговори
Staan преди 10 години
3 седмици и няколко дена по-късно, най-накрая съобщиха чат-пат какво се случва, а през това време милиони литри радиоактивна вода си тече безспирно в океана и се просмуква в почвата... дори в момента докато ги четем тия статии радиацията си тече, а те се правят на бавни.. Чернобил е като виц на Къци пред това, което се случва в момента!
4
1
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Японската...сила,забуксува.Явно ядрените им технологии,нямат достатъчно предпазни вериги,които да отстранят неадекватна намеса на човешкия...фактор.Както казват руснаците;защита...дураков(защита от ***)
3
3
 
26
 
! Отговори
българо-японец преди 10 години
"Компанията-оператор на авариралата японска АЕЦ Фукушима съобщи, че е открила теч на високо радиоактивна вода от тръба, свързана с охладителен резервоар, която е била поправена с тиксо, предаде АФП."-Мммм...Дааа... Явно,интеграцията си казва думата: Преди години,ние бяхме "японците на Европа"... Сега,те стават "българите на Азия"
2
0
 
30
 
! Отговори
вв преди 10 години
Поправена с тиксо,ама друг път.Нали някой обикновен човек трябва да го отнесе,,,и веднага го измислиха.А хилядите тонове радиоактивни води,които дневно се изпомпват и отиват в океана?А хилядите мъртви риби и птици,които периодично се появяват?
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хм.. все пак това е Япония.. не могат да се справят с проблема вече 2 години?!!