Външната комисия на Сената на САЩ разреши удари по Сирия

Сенаторите приеха проекта за "ограничена намеса"
Обновена: 4 сеп 2013 23:27 | 4 сеп 2013 23:17,
102
Външната комисия на Сената на САЩ разреши удари по Сирия
Снимка: БТА

Комисията за външни работи на Сената на САЩ одобри проект за военни удари срещу режима на сирийския президент Башар Асад в отговор на смъртоносна атака с химическо оръжие, предадоха световните агенции.

Сенаторите в комисията приеха с 10 на 7 гласа проекта за "ограничена намеса" в Сирия с максимално времетраене 60 дни с възможност то да бъде удължено до 90 дни, без дислоциране на сухопътни сили.

Резолюцията е изготвена от председателя демократ на комисията Робърт Менендес и водещия републиканец в нея сенатор Боб Коркър.

Това е първото гласуване в Конгреса на САЩ с разрешение за употреба на военна сила от октомври 2002 г., когато законодателният орган даде на президента Джордж У. Буш разрешение за военната операция в Ирак.

Очаква се пълният състав на Сената да гласува проекта следващата седмица.

Още по темата
Планираният военен удар срещу Сирия заради употреба на химически оръжия от нейна страна няма да е само символичен и значително ще намали военната мощ на президента Башар ал Асад, заяви по-рано на изслушване в Конгреса министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл, цитиран от Ройтерс.

По думите му президентът Барак Обама е казал, че това няма да е само символичен, а ще е "значителен" удар, който фактически ще намали възможностите на Асад. Хейгъл заяви това по време на изслушване пред комисията по външни работи към Камарата на представителите, която обмисля дали да позволи употреба на военна сила.

Шефът на Пентагона каза също, че по негово мнение вероятността Асад отново да използва химически оръжия е доста голяма, ако САЩ не предприемат действия, за да дадат да се разбере ясно, че употребата на такива оръжия е неприемлива.

Държавният секретар Кери се съгласи, като според него вероятността за това е стопроцентова, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: сащСириявоенни удари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
13
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Външната комисия на Сатаната
87
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фашизъм в действие.
86
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
???И то при недоказана употреба на химически оръжия...(като повтарят стотици пъти лъжа надали ще стане истина)и тия се пишат защитници на правдата!
85
1
 
29
 
! Отговори
seira преди 10 години
"Външната комисия на Сената на САЩ разреши удари по Сирия"РЕШЕНИЯТА НА РЪКОВОДНИТЕ ОРГАНИ НА КОЯТО Й ДА Е ДЪРЖАВА, НЕ СА МЕРОДАВНИ В МЕЖДУНАРОДЕН ПЛАН... НЕКА Е ЯСНО:ООН Е ВИСШЕСТОЯЩА ОРГАНИЗАЦИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА "ВЕЛИКИТЕ СИЛИ", А НЕ ОБРАТНОТО..."ВЕЛИКИТЕ СИЛИ" ИЗПЪЛНЯВАТ РЕШЕНИЯТА НА ООН, А НЕ ОБРАТНОТО!!!ВАЖНОТО Е КАКВО ЩЕ УСТАНОВЯТ НЕЗАВИСИМИТЕ ЕКСПЕРТИ И ОРГАНИ НА ООН И КАКВО РЕШЕНИЕ ЩЕ ВЗЕМЕ ООН!!!
84
3
 
34
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Долу САЩ!
83
0
 
37
 
! Отговори
картинката преди 10 години
Американците имат 756 военни бази дислоцирани по света. Като една голяма мрежа са обхванали земното кълбо и всичко е за ресурси. Водата на Парагвай, плодородната земя на Централна,Южна Америка, Африка, нефта на арабите...само руските ресурси им се опъват но американците действат бавно и постоянно - Афганистан, Сирия, Иран и после идва и Русия.Ние ресурси нямаме ама пушечно месо, бойно поле и гъзоблизци има.
82
6
 
15
 
! Отговори
лина преди 10 години
Хей, 68-ми, тоз който се смее последен, той е най-добре. Не му бери кахъра на Путин. Тези *** колхозниците доказаха, че могат да се защитават и да побеждават, единни са когато става дума за родината, което се съмнявам дали е валидно за нас.
81
1
 
18
 
! Отговори
анонимен 101` преди 10 години
Според вестника Post Oklahoman, позовавайки се на американски военни източници, че F-22 Raptor се разби в северната част на Йордания, източници казват за възможността да е свален F-22 Raptor от сирийски ракети. всичко се е случило в близост до сирийската граница , докато военен експерт Джон Blu Reed пред вестника казва,че сваления F-22 Raptor потвърждава,че Сирия има защита от актуализирана система на S-300, S 400 ракети или ракети L. "САЩ Експертът също така заяви, че САЩ - Рсия се обтягат отн
80
0
 
20
 
! Отговори
Пацо преди 10 години
Хора не се заблуждавайте. Ще изстрелят няколко ракети, ще задействат машината за пропаганда (медиите) и ще извъртят нещата така, че целия свят да си помисли, че са направили тази "значима промяна".
79
0
 
43
 
! Отговори
rossen.kulov преди 10 години
Никой нищо не е продал бе ? Какви са тези коментари! Русия неможе да излезе и да каже ние сме за Сирия, защото накрая ще излезе, че подкрепя терористите. Русия изчаква американците да нападнат, за да ги уличи в неправомерни действия и колониализъм и после да се намеши заедно с Китай. А цялата работа е заради петрола и газта, която Иран и Сирия намериха. Китай изгражда петролопровод до Иран и Сирия за директна доставка. САЩ не искат това да стане...
78
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НОБЕЛИСТА........МИРОТВОРЕЦА......АМЕРИКА БЕЗ ВОЙНИ ЩЕ ФАЛИРА...!!!
77
20
 
6
 
! Отговори
:) преди 10 години
Rusiq se NAaka, samo deto misleh che sa po-napred ot Hamerikancite...strahliva rabota...
76
12
 
4
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До ъъъъъъъkyv petrol v siria ve :D
75
2
 
5
 
! Отговори
ъъъъъъъ преди 10 години
Айдееееее.......си %&@&%@ майката петрол,петрол!!!!
74
1
 
7
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
До Влади-МиП, нали имаше джентълменско споразумение?!?
73
2
 
4
 
! Отговори
продаденооо! преди 10 години
Ст. 2. Передача одновременно с территорией права собственности на все публичные здания. Церкви, воздвигнутые русским правительством, остаются собственностью членов православной церкви.Ст. 3. Жители уступленной территории могут по своему желанию возвратиться в Россию в трехгодичный срок, сохраняя свою национальность. Но если они предпочитают оставаться в уступленной стране, то они, за исключением, однако, диких туземных племен, должны быть допущены к пользованию всеми правами.., предоставленными гражданам Соединенных Штатов... Дикие же племена будут подчинены законам и правилам, которые...
72
1
 
4
 
! Отговори
продаденооо! преди 10 години
Западная граница... проходит через точку в Беринговом проливе под 65 градусов и 30 минут северной широты в ее пересечении с меридианом, отделяющим на равном расстоянии острова Крузенштерна... от острова Ратманова, и направляется по прямой линии безгранично к северу, доколе она совсем не теряется в Ледовитом океане... Граница... включает в уступленную территорию все Алеутские острова, лежащие к востоку от... меридиана (193 градусов западной долготы).Ст. 2. Передача одновременно с территорией права собственности на все публичные здания. Церкви, воздвигнутые русским правительством, остаются с
71
1
 
3
 
! Отговори
продаденооо! преди 10 години
Договор о продаже Аляски 18 (30) марта 1867 г.Ст. 1.Е. в. Император Всероссийский сим обязуется уступить Соединенным Штатам... всю территорию с верховным на оную правом, владеемую ныне его величеством на Американском материке, а также прилегающие к ней острова. Сказанная территория заключается в нижеозначенных географических границах, а именно: восточною границею служит линия разграничения между российскими и британскими владениями в Северной Америке, как таковая линия постановлена конвенциею, заключенною между Россиею и Великобританиею 16/28 февраля 1825 года...Западная граница...
70
1
 
5
 
! Отговори
въх преди 10 години
ей ся стана кьотек
69
1
 
32
 
! Отговори
KOKO преди 10 години
Избираме политиците защото би трябвало да са по умни от нас и да решават външните и вътрешните проблеми по цивилизован начин а не като *** с бои.След като ни връщат в каменната ера и още се биен за земните богатства,трябва да ги изгоним и да иберем интелигентни хора а не диваци.