Кризата в Сирия - все още няма консенсус как да се реши

Имало признаци, че режимът на Асад е виновен за химическата атака
6 сеп 2013 17:11,
33
Кризата в Сирия - все още няма консенсус как да се реши
Ангела Меркел Снимка: архив, Reuters

Международната общност продължава да е далеч от постигане на единен подход към решаване на конфликта в Сирия, заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ИТАР-ТАСС.

На състоялата се вчера и днес среща на върха на Г-20 в Санкт Петербург имаше важни дискусии, каза тя. "Не изглежда обаче, че в момента ще се постигне единна резолюция в ООН и единна оценка на ставащото", отбеляза Меркел.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че много държави осъзнават, че военен удар срещу Сирия би провалил шансовете от постигане на политическо решение или организиране на мирна конференция, предаде Ройтерс.

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обаче увери, че почти всички лидери от Г-20 приемат необходимостта от военна операция срещу Сирия. 

Пратеникът на ООН за Сирия Лахдар Брахими заяви, че никоя държава не може да вземе закона в свои ръце и че евентуални военни действия срещу Сирия трябва да бъдат одобрени от Съвета за сигурност на ООН.

По-рано стана ясно, че министрите на отбраната на държавите от Европейския съюз са постигнали съгласие, че на 21 август в Сирия са използвани химически оръжия и че "много признаци" свидетелстват, че отговорността за тях пада върху режима на президента Башар ал Асад, заяви литовският военен министър Юозас Олекас, цитиран от Франс прес.

След министрите на отбраната тези на външните работи на 28-те се събират този следобед, в опит да бъде постигната обща позиция по въпроса как трябва да постъпи ЕС. Утре върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън ще направи изявление след края на срещата, на която е поканен американският държавен секретар Джон Кери.

Европейски дипломат, който пожела анонимност, посочи, че доказателствата, представени през последните дни от службите за разузнаване на различни страни, са убедили европейските държави, че сирийският режим е замесен в атаката от 21 август. "Остава само въпросът дали решението е било лично на Асад или е било взето от военните", допълни той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Shop Теб да не са те е***и Сирийци ??
30
5
 
0
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Доказателства искат тези държави, на които им е през оная работа. На съседите на Сирия им е писнало да приемат бежанци и да имат тлеещ конфликт до границите си.
29
0
 
7
 
! Отговори
obelix преди 10 години
Не съм против щатите ,НО това е безочие. Проучете защо в Ирак се ражда мъртви *** и каква е връзката с американските бомби с обеднен уран. Разпада на урана е милион години...
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ангела Меркел се суче, като хипопотам в операта: преди седмица каза, че е против Асад, после видя, че германците са против войната и лъжите на ***, и че ще я изритат, и обърна табелата, а сега не знае на кой свят е...
27
0
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
От белия дом лъжат колкото си искат. Без доказателства само с всестранна медийна пропаганда искат да ни накарат да вярваме че сирийското правителсто е използвало БОВ. Аз пък твърдя че *** от Джабхат ан нусра са получили доставка зарин през Турция и са го използвали за да дадат повод на НАТО-БЛАТО да нападне Сирия. Въпрос с понижена трудност - Кой има интерес от химическа атака - Башар Асад или враговете му?
26
0
 
4
 
! Отговори
boko преди 10 години
Тиодор Постол, физик от Масачузетския технологичен институт и Ричард Лойд, експерт по ракетни бойни глави, извършили проучването си въз основа на снимки и видеозаписи, разпространени в интернет, на останките от многобройни .........Точно така се прави анализ - на базата на останки - снимани и качени в интернет....Аз също направих свой анализ - В интернет видях снимка на един брадат - със висока степен на достоверност беше иранец, той държеше лист хартия и молив и нещо рисуваше - със висока сте
25
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин още избива комплекси,че загубиха студената война,половин Европа и СССР се разпадна.Отделно става дума за газопроводи и продажба на руско оръжие. На Кремъл не му пука за сирийците,руснаците не ценят човешкият живот,за тях от край време смъртта на един е трагедия,на хиляди-статистика.
24
6
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
19 дори факта че си избрал такъв ник атакистче е достатъчно паказателен за умствения ти багаж , но мисля че тук не сме се събрали да обсъждаме нас , а случващите се събития все пак.
23
5
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
22 A Русия окупирана от Китай , големи футуролози сте , пийте си хапчетата редовно.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка фалира ,арабите немогат да си продават петрола, половин Европа пламва в граждански воини.Дали сега или след 20-50 години това е бъдещето.
21
1
 
14
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 20Точно така..времето лети а след 3-4 дни навлиза в Средиземно море Крайцера "Москва"!
20
1
 
19
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Кой още си мисли,че Асад няма да то отнесе???? Кажат ли експертите,че не той,а другата страна е използвала химическо оръжие ще КОМПРОМЕТИРАТ САЩ,Обама,Кери и всичката останала ***,че подкрепя революционери-убийци,а именно това не бива да се допусне!! За това е цялото мълчание на "експертите"от ООН до момента,а времето лети и ВИНОВНА СТРАНА все пак трябва да има и по-лесно е да си "измиеш ръцете" с тирана,диктатора Асад в другия случай го отнасят всички западни "демокраций"подкрепящи Ал-Кайда!!
19
2
 
14
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
от 9Уважаеми форумци, това не е само позицията на един прогнил герберастки ***, а е също така на промит хамериканизиран мозък! Не е лесно да сипеш идиотии на всеки свой пост подкрепяйки хамериканските полицейски диктатори!Единственото обяснение за такова поведение при положение, че си нормален е ако си платен и да изкараш някой лев! Съмнява ме обаче някой от вас да пише инфантилни олигофрении даже и да му се плаща!
18
1
 
8
 
! Отговори
до Одисей 1 преди 10 години
Да не се окаже, че трябва да се бомбардират турция и меката и медената столица на шейтана в саудит арапия.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все се надявах да е от тревата и да се окаже, че иначе си разумен, но уви объркал съм се.Не си губи времето по тия форуми, потърси помощ от специалист, може би не всичко е загубено.
16
8
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Защото би трябвало още в 4 клас по история да са ти преподали че за вяка война има причина и повод , да в Ирак повода беше измукан от пръстите и тази лъжа на Колин Паул много години щше тегне над маериканската вуншна политика , сега тойа дали е знаел или не , дали е бил подведен от службите , това са посдробности . Но причнината американците да влязат в Ирак след 11/09 е коренно променената международна ситуация и войната с тероризма , целта е в Ирак да се изгради действаща демокрация като в Тур
15
4
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Как ви се струва последното изречение Попитах веднъж , ама нещо отгоори няма
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Ирак, защо така удобно премълча да отговориш?
13
3
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
11 личи си че си пубер , дори не ми идва на ум , толкова съм далеч от тези неща.
12
5
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
9 разбира се че Полша никога няма да бъде с Русия в една лодка , яли са им достатъчно попарата , ходи Атакистче в Полша ама така в някое село по далеч , по затънтена и там в кручмата почни да хвалиш твоята матюшка Рус , нали си еркек , храбрец , направи го.