Проектът за удари в Сирия влезе в американския Сенат

Очаква се вотът да е в сряда
6 сеп 2013 21:38,
23
Проектът за удари в Сирия влезе в американския Сенат
Снимка: архив, Reuters

Лидерът на мнозинството в Сената Хари Рийд внесе проекта на резолюция за удари в Сирия, предаде Асошиейтед прес. Резолюцията дава правото на президента Барак Обама да използва военна сила в Сирия.

Сенатът се връща от ваканция в понеделник. Очаква се тогава да започне да дискутира проекта на текста, а вотът да бъде вероятно в сряда.

Сенатът е дълбоко разделен относно одобряването на ударите в Сирия в отговор на използваните там химически оръжия. И републиканци, и демократи се обявиха против мярката.

Още по темата
Проектът на резолюция вече беше одобрен от сенатската комисия по външни работи по-рано тази седмица с 10 срещу 7 гласа.

Барак Обама ще направи обръщение във връзка със Сирия във вторник, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
22
 
4
 
! Отговори
батко преди 10 години
Не е реално колко много русофили има тук. Все едно не те ни е***а мамата с 45 години комунизъм,а сега продължават да ни *** със скъпо гориво.Не подкрепям американците и техния поход за ресурси.
17
2
 
20
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Айде по-бързо да вземат решението тия сладури, че нямам търпение :))) Искам да го видя това - САЩ подкрепя налагането на шериат в Сирия с военна сила, понеже не ги кефи, че страната имала добри отношения с Русия/Китай/Пакистан.
16
1
 
19
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Битката за ресурси как и защо бе съсипана СирияНапишете това в гугъл и ще видите каква е целта
15
0
 
2
 
! Отговори
Хо преди 10 години
До 19 НЕ!
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Хо А ти подкрепяш ядящите сърца терористи
13
0
 
32
 
! Отговори
Om Ram преди 10 години
Горките хора в Сирия, значи дойде и техния ред да ги "освобождават", кой знае по каква причина ... Ясно е само, че не е тази, която се афишира.
12
1
 
31
 
! Отговори
taka mislq... преди 10 години
Има една умна приказка - ''Не дърпай дявола за опашката - рано или късно ще се обърне и ще те набоде на рогите си!'' Американците и техните приятелчета отдавна са се заиграли с рогатия! Яка им гърбина! Да пази Господ!!!
11
5
 
5
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
ZDRAVEI ODISEI4O,PROBLEMYT V SIRIQ QVNO 6TE GO RE6AT VELIKITE SILI.OSTAVA NI SAMO NIE BYLGARITE DA GLEDAME.NIE SME NEZAVISIMI ,ZA6TOTO NI6TO NE ZAVISI OT NAS.))))DRUGO ME VYLNUVA MEN DALI BYLGARIQ, NQKOGA IZOB6TO ,6TESE IZMYKNE OT LAPITE NA 4ERVENATA MAFIQ I OLIGARXIQ?.AKO MI OTGOVORI6 NA TOQ VYPROS 6TE TE 4ERPQ KAKVOTO POISKA6.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако обама прати пехота ще получи импийчмънт...
9
32
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
9 ми бягай в Пхенян тогава.
8
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво може да направи американският народ? Всеки пети работи във военната индустия, армия, шпионаж. Ха си казал Асад и са те обвинили в тероризъм! Гледах когато окопираха Уолстрийт как седяха на земята мирно и тихо и как полицията ги биеше по главите с палки! Да им с.ра на демокрацията!
7
34
 
6
 
! Отговори
Хо преди 10 години
Всъщност....русофилите подкрепят масовото клане на Асад в Сирия с оръжейната подкрепа на Русия и Путин,но обвиняват САЩ за това!
6
42
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
2 Нито са страхливи нито са мръсни на два пъти са спасявали мира в Европа и са я възстановявали , просто не можеш да разбереш , че Асад или който там е заповядал на виските му НЕ МОЖЕ ДА ХВЪРЛЯ ЗАРИН ВЪРХУ НЕВИННИ ХОРА , разберете го , този прецедент тярбва да бъде наказан в противен случай утре и до вас може да стигне този газ.
5
4
 
32
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Руската дума е важно какво ще каже
4
40
 
5
 
! Отговори
Кумунист преди 10 години
Обама, бий по Сибирските червени глави.
3
35
 
7
 
! Отговори
Антиком преди 10 години
Обама, бий по Сибирските чугунени глави.
2
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо подяволите , шепа хора решават съдбата на невинни граждани в сирия , да умрът или да живеят ,защо всички амереканци не излязат на масови протести не направят блокади не се обявят против това безобразие? После ми разправяйте , че били човечни , че били това и онова , пълни глупости, искрено им пожелавам да ги думне някоя държава без значение коя , ама така че от пещерите си да не излезнат през следващите 100 години !!! Страхлива *** нация !!!
1
1
 
18
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
в крайна сметка ще ги убеди да ударят Сирия, после какво ще стане?