Папата отново се обяви против военна намеса в Сирия

Светият отец осъди "комерсиалните войни за продажба на оръжия"
17
Папата отново се обяви против военна намеса в Сирия
Папа Франциск. Снимка: Reuters

Папа Франциск се обяви отново против международна военна операция срещу Сирия, предаде Франс прес.

Главата на Римокатолическата църква прикани политиците да намерят политическо решение на "братоубийствения конфликт". В своята неделна проповед той осъди "комерсиалните войни за продажба на оръжия", както и незаконната търговия с оръжия.

Множеството, което се събра днес на площад "Свети Петър" във Ватикана за неделната проповед на папата, бе особено голямо.

Както Dnes.bg ви информира, снощи Светият отец проведе бдение за мир в Сирия. Заедно с него на площад "Свети Петър" се помолиха близо 70 000 души.

Още по темата

В 4-часовото бдение се включиха не само християни, но и представители на други религии, политици и обикновени хора.

Това бе една от най-големите акции на Запад срещу планираната от Съединените щати военна операция срещу режима в Дамаск в отговор на нападението с химическо оръжие край сирийската столица на 21 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Като им гледам какви са ги свършили в миналото разни папи, патриарси,попове,мюизини,имами и михлюзи. Делата им смърдят.......... и добре сме ги познали и опознали. Ползата от религиите се неутрализира от вредата им.
10
9
 
4
 
! Отговори
Билбо преди 10 години
Дърт мошенник! Този и другите религиозни мошеници са злото! Давайте с минусите да ви преброя колко сте ***.
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво! Свят човек!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво означава Шериат
7
5
 
2
 
! Отговори
До 4221 преди 10 години
Християнските кръстоносни походи са били за освобождението на Йеросалим Ислямско господство и по своята същност са вид защита на най големите християнски реликви и изобщо на християните под Шериат.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на папата....точно така трябва
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Странно! Или този папа наистина не е илюминат, или това е пак някой коварен план на Елита, относно неговото назначение - бомба със закъснител...При всички положения, неговите думи искрени или не, са в противоречие на целите на клуба Билденберг...
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо ли ми се струва, че скоро ще получи здравословно неразположение и пак ще се събират да избират нов папа ... просто наглостта на някои защитници на правдата няма граници вече и дори и мнението на Ватикана отсвирват без да се замислят.Поне Путин му каза на онова черното, че посмее ли да изпрати кораб или самолет ще си има проблеми с Русия, така че поне някой да може лекинко да ги укроти за малко ...
3
10
 
1
 
! Отговори
Sun преди 10 години
Ако ви интересува от къде папата би могъл да почерпи вдъхновение, както и къде са отговорите на кардиналните въпроси пред човечеството, отидете на pismatanahristos На този адрес ще срещнете истината, която произлиза от най-висок източник!
2
4
 
27
 
! Отговори
Res Publica преди 10 години
Този Папа е много смел!?! През 1978 кардиналите избраха за папа стана един италианец, който беше социалист. Прие името Йоан Павел I. Едни определени еврейски кръгове във Вашингтон и винаги готовите за гнусотии протестанти в Лондон му спретнаха лек "пуч". Папа Йоан Павел I живя точно...32(тридесет и два) дни след възкачването му.Човечеца се спомина крайно "неочаквано" от някаква мистериозна болест и на негово място дойде...папа антикомунист от Полша...Та, сегашният папа...как е със здравето?
1
10
 
28
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Папата вместо да говори, да вземе да се вдигне до Вашингтон и да им я плесне в лицето тая реч - тогава ще му кажа евала! Иначе се превръща в съучастник в поредния кръстоносен американски поход. Да не забравяме и, че Ватикана е точно на един "Скъд" живот.