Навални не признава резултата от кметските избори в Москва

Опозиционният лидер поиска повторно преброяване на гласовете
9 сеп 2013 15:26, Елка Василева
7
Навални не признава резултата от кметските избори в Москва
Алексей Навални гласува, придружен от семейството си. Снимка: Reuters

Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви днес, че не признава резултатите от проведените вчера кметски избори в Москва и настоява за повторно преброяване на гласовете, предаде Асошиейтед прес.

Тази сутрин изборната комисия в руската столица оповести, че кандидатът на Кремъл и настоящ кмет Сергей Собянин е победител с малко над 51 на сто на гласовете, тоест е избран на първия тур. Според официалните данни Навални е събрал 27 процента - доста висок резултат на представител на опозицията в Русия, отбелязва агенцията.

"Ние не признаваме резултатите, които бяха обявени. Те са фалшифицирани", написа в блога си опозиционният кандидат. В текста той иска и ново преброяване на бюлетините.

Още по темата
Бившият шеф на канцеларията на Кремъл Собянин, който е кмет на Москва от 2011 г., заяви вчера пред руски медии, че Москва е "издържала изпита за свободни и честни избори".

Водещата руска независима агенция за наблюдение на избори "Голос" обяви, че вотът е преминал гладко. Но според агенцията има опасения, че изборните комисии изкуствено са повишили избирателната активност с цел да бъде увеличен резултатът на Собянин.

Състоялите се вчера избори за кметове и губернатори са първите в Русия от 2003 г. насам. Миналата година Кремъл отмени указа от 2004 г. на тогавашния президент Владимир Путин, с който се отменяха преките избори за кмет на Москва и на ръководителите на регионите, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
POPOTNIK преди 10 години
***
6
2
 
2
 
! Отговори
един руснак преди 10 години
ха ха ха тоя *** ли
5
2
 
2
 
! Отговори
а преди 10 години
Посмешището на Русия! Кой не знае, че е престъпник и предател финансиран от сащ! Може да заблуди само невежите извън Русия.
4
2
 
3
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Хахахахах Путин коли беси там ахахахха той решава кой и какво и как.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много хитреци на които мястото им е в затвора се изхитриха като се захванаха с политика началото постави Берлускони .Хората все още си мислят ,че престъпниците са като едновремешните хайдути .Днес те са образовани чаровни с дар слово .
2
4
 
6
 
! Отговори
ivan.256 преди 10 години
Аз досега не съм виждал еврей да си признае честно, че е загубил, защото християнин или славянин е по-добър от него.Честита победа на Собянин - съратник на Путин и представител на здравите сили в Русия!
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давай Навални,с теб сме.:)