Путин не изключи да се кандидатира за нов президентски мандат

Следващите избори ще са през 2018 година
Обновена: 20 сеп 2013 14:36 | 19 сеп 2013 21:43, Елка Василева
17
Путин не изключи да се кандидатира за нов президентски мандат
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че не е изключено да се кандидатира за нов мандат на президентските избори през 2018 г., предаде ИТАР-ТАСС.

Путин направи това признание по време на заседание на Международния дискусионен клуб "Валдай", след като бе принуден от бившия френски премиер Франсоа Фийон. В продължение на над два часа Путин бе отговарял на въпроси на присъстващите, когато предложи да бъдат отправяни въпроси към други участници във форума. И сам попита Фийон дали смята да се кандидатира за президент на Франция. Френският политик заяви, че няма да отговори, защото Путин не е отговорил, когато преди това му е бил зададен същият въпрос.

Путин се учуди, че е имало такъв въпрос към него и след като получи потвърждение, че това е така, заяви: "Не изключвам". После Фийон каза: "Тогава аз също не изключвам". Следващите президентски избори във Франция ще се състоят през 2017 г., припомня ИТАР-ТАСС.

Владимир Путин разказа, че е е работил съвместно с Франсоа Фийон, когата двамата са били министър-председатели на своите страни. Той окачестви френския си колега като "много надежден и конструктивен партньор" и се призна в любов към него, като уточни, че това е "в добрия смисъл на думата".

После Путин попита бившия италиански премиер Романо Проди дали сегашното правителство на Италия на премиера Енрико Лета ще оцелее и отбеляза, че Москва разчита на стабилността на кабинета в Рим. Проди поде шеговития тон и увери присъстващите, че в италианската политика няма скука.

Владимир Путин призна пред аудиторията, че е бил приятно изненадан от позицията на Енрико Лета да не поддържа идеята за външна военна намеса в Сирия.

По молба на руския президент да даде прогноза за изхода от изборите в Германия в неделя бившият германски министър на отбраната Фолкер Рюе каза, че убедителна победа с над 40 на сто от гласовете ще удържи коалицията на канцлера Ангела Меркел. Рюе отбеляза още, че голяма част от новите партии в Германия губят популярност поради отсъствието на партийна програма. Путин отбеляза, че липсата на програма на партиите е важен фактор и в Русия.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха Путин вечния,сигурно са му приготвили място до Ленин в мавзолея,а защо не и собствен мавзолей.:))))))
12
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА ТИ ПИКАЯ НА ХРИСТИЯНСКИЯ СВЯТ. Уча философия и разбирам каква колосална глупост е християнството, КАКВО ИЗКРИВЯВАНЕ НА МИСЪЛТА И ЗАСТОЙ, ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА Е ПРЕДИМНО АНТИЧНО-ОБУСЛОВЕНА, СРЕДНОВЕКОВИЕТО Е ЕДИН УПАДЪК НА НА ФИЛОСОФСКИТЕ ПРЪДНИ НА АВГУСТИН, КОЙТО РАЗБИРА ОТ ФИЛОСОФИЯ КОЛКОТО ПРАСЕ.
11
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че кой изобщо е изключвал, то би било чудо ако Путин не се кандидатира, а още по-голямо ако не му направят място в мавзолея при Ленин. Русия била велика... Русия е жалка диктатурчица! КАЗАХ!
10
2
 
44
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Дай Боже!
9
4
 
50
 
! Отговори
старшият преди 10 години
Русия,беше отслабена,по времето на Горбачов,и Елцин..От това се възползваха американците.Като обещаха,да не се разширява по на изток НАТО...Подведоха Русия.И ,така направиха,че с нечисти средства свалиха легитимно избрани правителства,в арабският свят..Америка създаде хаос в близкият изток,и северна Африка...Да не говорим,за войната в Ирак!??..Добре,че е Русия..И аз само мога да поздравя,Путин,за неговият подход.Да се,възтанови,мир,и спокойствие по света!?.....
8
0
 
48
 
! Отговори
Жо преди 10 години
ГРЕШКА В ЗАГЛАВИЕТО на ДНЕС.БГ! Путин в момента е трети мандат!Путин става временен президент на Русия на 31 декември 1999, като сменя Борис Елцин, а заема поста като титуляр на 7 май 2000 г. след проведените президентски избори. През 2004 г. е преизбран за втори мандат. През 2008 г. е сменен от Дмитрий Медведев на президентския пост и е назначен за министър-председател на Русия. През 2012 г. Владимир Путин отново печели президентските избори и от 7 май е за трети мандат президент на Русия
7
2
 
58
 
! Отговори
До 7 преди 10 години
"Путин е гарант за мира и сигурноста на света.Планетарх,които заслужава Нобеловата награда за мир."Въпросът не е дали Путин е достоен за нобелова награда, а дали нобеловата награда е достойна за Путин, ....след такива лауреати като хюсеин и горбачов
6
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин е гарант за мира и сигурноста на света.Планетарх,които заслужава Нобеловата награда за мир.
5
3
 
62
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Путин е безпорно най-великият лидер на 21 век,поклон!
4
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че не е изключено да се кандидатира за нов мандат на президентските избори през 2018 г., предаде ИТАР-ТАСС." Това просто не е възможно, защото още през 2016 г ще бъде избран за Президент на Сащ;-))
3
5
 
68
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Путин е трън в очите на САЩ, защото те нямат интерес от силна Русия. На тях им беше удобна Елцинова Русия - порутена, обрулена, без никакъв международен престиж, натикана в дъното във всяко едно отношение. Сега обаче нещата са различни - под смелото ръководство на Путин Русия възвърна международния си престиж и тежест, възстанови икономиката си и непрекъснато подобравя армията си. А дипломацията й също е на ниво. САЩ са бита карта оттук нататък.
2
6
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
PUTIN FOREVER !
1
41
 
38
 
! Отговори
Tova преди 10 години
Tova govedo e ponaglo od balgarskite politici