6 страни от Персийския залив въвеждат тестове срещу гейове

Целта е те да не бъдат допускани на тяхна територия
Обновена: 8 окт 2013 20:24 | 8 окт 2013 20:24, Елка Василева
19
6 страни от Персийския залив въвеждат тестове срещу гейове
Град Джеда, Саудитска Арабия. Снимка: архив, Reuters

Шест държави от Персийския залив - Бахрейн, Кувейт, Катар, Оман, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, ще въведат медицински тестове за разкриване на гейове и недопускането им на тяхна територия, пише в. "Дейли мейл". Тестът е бил разработен в Кувейт.

Шестте страни членки на Съвета за сътрудничество в Залива (ССЗ) преследват със закон хомосексуалните връзки. Сега властите ще затегнат мерките за недопускане на мъже с хомосексуална ориентация на тяхна територия. За това съобщи Юсуф Миндкар, кувейтският ръководител на общественото здраве към министерството на здравеопазването.

Той заяви, че страните членки на ССЗ провеждат редовни прегледи на имигрантите, когато пристигат на тяхна територия, но сега ще бъдат взети по-стриктни мерки за откриването на гейовете и недопускането им в тези държави.

Извършването на хомосексуални актове с лица на възраст под 21 години е наказуемо с присъди до 10 години затвор в Кувейт.

Миналия месец оманският вестник "Уик" бе спрян заради публикация, която изразявала симпатии към хомосексуалистите. Нелегално е да бъдеш гей в 78 страни, като лесбийките попадат под ударите на закона в 49. Пет държави предвиждат смъртни наказания за хомосексуалисти - Иран, Саудитска Арабия, Судан, Йемен и Мавритания, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гурчо, моля ти се гледай да не стъпваш в тези държави, че хич не ми се пише в дир.бг!)))
11
1
 
0
 
! Отговори
Янко преди 10 години
Липсва ми Shop-а! Темата му е близка, но не е за Русия. СС, а ти ще ходиш ли до Залива? Кефф
10
2
 
10
 
! Отговори
СС преди 10 години
Станишев и Вигенин да забравят посещение в залива значи? Или да отидат и да ги арестуват за по 10 години? Кефф :) :)
9
4
 
6
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
А иначе се пуснаха 3 статии, оплюващи Русия заради забраната за гей-паради, а за дружките на САЩ се пуска една статийка...
8
4
 
0
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Az ne moga da razbera kak zapada gi ostavi da si razviavat bairiaka nad takiva zaleji ot neft... ***
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А престолонаследникът на Катар се размотава из гей барове в Лондон ...
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZARSTVO BALGARIA i TARNOVSKATA KONSTITUZZIA...
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
USA DA GI BOMBARDIRA VEDNAGA ZA NARU6ENIE PRAVATA NA 4OVEKA
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
za6to ne si zatvoriat granicite i da vegetirat, 4e ako ne sa evropeicite niama na kogo da si prodavat petrola tam samo piasyk i maloumni fanatizi s pari, ako gi niama drugite dyrjavi sa za nikyde.
3
6
 
19
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
А относно колокът Дубай - този град за мен е един голям кич и проява на грандомания и избиване на комплекси от арабите. Най-голямата сграда, най-дългото метро и тинтири минтири. Новата най-висока сграда ще е в Китай, а Бурж кхалифа още стои празна.
2
7
 
13
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
Хаха, и в какво ще се състоят тези тестове ако не е тайна? Със сигурност това ще отвърне и много хетеросексуални да посетят техният "рай" , защото няма обективни критерии за това дали някой е гей или не. Друг е въпросът че не знам кой толкова се е засилил да ходи в техните държави, за да гледа пясъци и забрадени жени. А първенството във Катар /не болестта/ е най-голямата грешка!
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ауууу, какви тирани! Веднага да се бомбардират. По пет ракети по дворците на шейховете, минимум. Обама, НАТО, ЕС, ООН, хелзинския комитет, сорос защо спят и не вземат пушките и да поведат новите интелегентни хора на борба с тез тирани. Прокопи вече се е записал доброволец.