Екзекуции в Северна Корея за гледане на чужда телевизия

Осъдени разстреляни показно на стадион пред 10 000 души
Обновена: 11 ное 2013 16:20 | 11 ное 2013 11:47, Елка Василева
233
Екзекуции в Северна Корея за гледане на чужда телевизия
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е екзекутирала публично в началото на месеца близо 80 души, мнозина от които обвинени, че са гледали предавания на южнокорейски телевизии - нещо строго забранено на Север. Това съобщава днес южнокорейският вестник "Чунан илбо", цитиран от Франс прес.

Консервативният ежедневник цитира един-единствен анонимен източник. Най-малко една група севернокорейски бегълци в Южна Корея обаче са заявили, че новината, за която пише "Чунан илбо", е стигнала и до тях.

Още по темата

Екзекуциите били извършени на 3 ноември в 7 града от Северна Корея, посочва източникът, описан като "близък" до вътрешните работи на Северна Корея, където е пътувал наскоро. Властите в източния пристанищен град Вонсан събрали 10 000 души на местен стадион, за да присъстват на разстрела на осем осъдени, заявил пред него очевидец.

Повечето били екзекутирани за това, че гледали предавания на южнокорейски телевизии, внесени нелегално на дискове или флашки. Други били обвинени в проституция.

Информационният сайт Daily-NK, ръководен от севернокорейски бежанци и разполагащ с широка мрежа от информатори в тази страна, съобщи, че няма данни по темата.

Друг бежански сайт, North Korea Intellectual Solidarity, информира, че негови източници му съобщили преди месеци за подготвяна вълна от публични екзекуции. "Режимът май се страхува от възможна промяна в умовете на хората и се опитва да ги сплаши", заявява негов представител.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До г-н ТауСам си призна, че си беден колхозен ***. Тука сам се затапи. Бауш.
161
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И как така при толкова масови екзекуции - по 10 хил, по 100 хил, а и по милони ги екзекутират, населението на Северна Корея от 1960г когато са били 10 мил. до сега са станали 25 милиона - с 15 милиома са се увеличили - 2.5 пъти е нарастнало населението?
160
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната Л Ъ Ж А !!! Колкото беше разстреляна и певицата от МОРАНБОНГ, уж била любовница уж правила секс и т. н. Жива и здрава е и продължава да пее.
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Екзекуции за гледане на западна телевизия - майтап. Денис Родман беше няколко пъти там, а тоя малкия открива Макдоналдс ресторанти в Пхенян. Имат собствен смартфон, а страната от няколко години е отворена за чужденци и могат да пътуват и снимат без придружител.
158
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсолютно достоверни източници от организацията за защита на правата на човека Хюман Райтс Уотч съобщават, че при акция на Севернокорейсата Армия са заловени 50 хил севернокорейски борци за демокрация и по заповен да северно корейският диктатор са екзекутиратни. Били са убито само за това, че най-мирно и демократично са варили домашна кока-кола в мазето и после са я консумирали. Всички са били извозени на стадиона и екзекутирани с гранатомети. Ужас!
157
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До г-н ТауЕми явно може да си го позволи. В смисъл кой ще му каже нещо ? Ти ли ? Пффф ***. Гледай какво нещо е живота. Човека си е лидер на държава и прави каквото си поиска, а ти *** седиш и мастурбираш у вас. И като бръкнеш не можеш да извадиш 10лв от джоба си. И ще има да се чудиш как да си платиш сметките за ток след месец-два. Ехх ***, ***...
156
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудно как при толкова масови екзекуции - по 10 хил, по 100 хил, а и по милони ги екзекутират, населението на Северна Корея от 1960г когато са били 10 мил. до сега са станали 25 милиона - с 15 милиома са се увеличили - 2.5 пъти?
155
2
 
3
 
! Отговори
ivan преди 10 години
ало Бодила ,кой невинен човек го бият ей така за няма нищо ,кой знае каква престъпна руда сте та са ва млатили по килиите до девето коляно .
154
0
 
1
 
! Отговори
Кимион преди 10 години
Не мога да разбира защо почти всичко в Корея се нарича Ким. Всичките им диктатори се казват Ким, повечето хора без значение от пола също се казват така и националното им ястие пак Ким. Чак се Чудя Ким Бейсинджър да не е с тяхна жилка и да си е оперирала очите и да се е изръсила да не и личи че е от там, че ще я стрелят.
153
1
 
2
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
нищо добро не може да се очаква от човек с прическа"бръснаря ми е *** и буден студент"...южно корейски уйдурми ще ми свалят от нета...
152
0
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Перо Пиперкатаказах ти къде да отидеш и какво да видиш! Ако не можеш да си го позволиш прочети в интернет. Ако не знаеш чужд език, помоли някой да ти го прочете. Пий си ракийката и не се меси в неща които не разбираш. И не ми вменявай неща които не съм казал.
151
6
 
1
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До СпонгиАман от празни тикви! Затова ви е такава ши*ана държавата, защото такива като тебе я обитават! Имате портмоне вместо сърце и телевизор вместо глава! Комунистът Роджър Уотърс от Пинк Флойд точно такива като теб е възпял в "The Wall" - онези с чуковете вместо глави не са от България, а от родината му! И не отиде да сложи цветя на жертвите от комунизма, а от фашизма - на паметника на партизаните от Чавдар. Там са пратили англичаните м-р Томпсън, разстрелян от френдове на дедо ти!
150
5
 
3
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До СпонгиИма живи концлагеристи и от преди 9-ти, има и такива със смъртни присъди. Живи са, защото са били деца, когато са им ги издали - Анжел Вагенщайн, Кольо георгиев... ако ги знаеш кои са! Ама май не - ти си от интелигентните! хахаИ сега е пълно с политически затворници по света, вкл. в държави, подкрепяни от САЩ! Какво щеше да стане със Сноудън, ако го беха докопали бившите му работодатели? Щяха да го почерпят с бърбън?Чувал ли си за военния режим в Гърция, който американците крепиха?
149
0
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Перо Пиперката 164Познавах трима, но вече са покойници, Бог да ги прости. Имам подарена книга от една от тях. Има тонове мастило изписано за това. Казах ти отиди в Германия и виж. Има музей. Казва се "Топография на терора". Проследява цялата нацистка пасмина. Има паметник на Холокоста. Има и Музей за терора от Комунизма. У нас има още живи концлагеристи. Гнусна твар си ти. Хлъзгав червей. не си заслужава да се споменава за теб дори.
148
5
 
0
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До БодилаХахаха! Баща ми не беше в Белене, а почина на 57 г. Моят дядо беше с един бъбрек и немаше ни един нокът по ръцете! Това от преди 9-ти, пак в мазето, ама на полицията! Много ги обичаше тези, дето му ги беха извадили, ама не му дадоха да им го върне! хаха!
147
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
математиката му е маката,сметайте. сметайте бе...... двайсе стокии преди триииисеееет лазарника и заплати и сега. И КВА СТАНА ТЯ???????
146
2
 
20
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До Перо Пиперката;--Наври си лютива пиперка в ***.По--големи *** от *** няма.Жертвите им в световен мащаб са над 150 милиона.Баща ми беше в Белене.Аз на него ли ще вярвам или на теб бе Комунистическа ТИКВА. Беше здрав като ЧУК а почина на 62г.Дядо го биха в мазето на Кметството защото не искаха да влязат в ТКЗС.Комунизма е ЧУМАТА на 20 век.ОСТАВКА.Не искаме комунисти да ни управляват
145
1
 
3
 
! Отговори
дсадас преди 10 години
Ленин 2
144
7
 
3
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До ГеоргиХаааахахаха...! Така си знаех, че сте кухи като манерки! хахаха!Я се разходи до софийския крематориум и се поинтересувай за колко време и с колко газ се изгаря един труп, после сметни колко време им е требвало на германците да изгорят 6 млн. евреи в четирите пещи, които са открити след войната! Нали си я виждал едната на снимка - събира един труп на цикъл! хахахаха!Малеййй.... не е истина колко тъпо поколение расте! хаха
143
9
 
3
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До СпонгиЖал ми е за вашето поколение и по-младите - пълна липса на идея за какво ще живеете! Ако е заради корекомите, мечтата ви се изпълни на 1000%! Такива МОЛ-ове не сте и сънували! Ама нещо не виждам да ви изпълва щастие, пак навън гледате, че по-има работа и по-добре плащат! хаха! Май пак ви излъгаха!Аз затова не вервам на политици - ни вервах на комунистите, ни на тея след тех! Те даже се оказаха още по-лоши! *** поне се грижеха за децата, болните и пенсионерите.