Екзекуции в Северна Корея за гледане на чужда телевизия

Осъдени разстреляни показно на стадион пред 10 000 души
Обновена: 11 ное 2013 16:20 | 11 ное 2013 11:47, Елка Василева
233
Екзекуции в Северна Корея за гледане на чужда телевизия
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е екзекутирала публично в началото на месеца близо 80 души, мнозина от които обвинени, че са гледали предавания на южнокорейски телевизии - нещо строго забранено на Север. Това съобщава днес южнокорейският вестник "Чунан илбо", цитиран от Франс прес.

Консервативният ежедневник цитира един-единствен анонимен източник. Най-малко една група севернокорейски бегълци в Южна Корея обаче са заявили, че новината, за която пише "Чунан илбо", е стигнала и до тях.

Още по темата

Екзекуциите били извършени на 3 ноември в 7 града от Северна Корея, посочва източникът, описан като "близък" до вътрешните работи на Северна Корея, където е пътувал наскоро. Властите в източния пристанищен град Вонсан събрали 10 000 души на местен стадион, за да присъстват на разстрела на осем осъдени, заявил пред него очевидец.

Повечето били екзекутирани за това, че гледали предавания на южнокорейски телевизии, внесени нелегално на дискове или флашки. Други били обвинени в проституция.

Информационният сайт Daily-NK, ръководен от севернокорейски бежанци и разполагащ с широка мрежа от информатори в тази страна, съобщи, че няма данни по темата.

Друг бежански сайт, North Korea Intellectual Solidarity, информира, че негови източници му съобщили преди месеци за подготвяна вълна от публични екзекуции. "Режимът май се страхува от възможна промяна в умовете на хората и се опитва да ги сплаши", заявява негов представител.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
2
 
! Отговори
Георги преди 10 години
До Перо ПиперкатаЕвреите са ги изгорили в крематориумите на концлагерите бе, къде се буташ с маймунската си логика?
141
8
 
2
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До СпонгиПрав си, младеж! Сега отивам да си взема хонорара, ама забравих къде! Ще ме подсетиш ли, че ти си по-млад и повече ги разбираш нещата! хаха! На Позитано ще ме пратиш, знам аз! хахаха! Шебек!Кво да ви промива човек мозъците, като нема кво да се промива! Щом 90% са повервали на тази драйфня, значи верват и за стотиците хиляди избити в лагерите в България! Аз пак ще питам: колко човека познаваш, дето са загубили близки в Белене, колко масови гроба на лагерници знаеш, къде са имената?
140
0
 
7
 
! Отговори
Веско преди 10 години
Скоро очаквайте и в България, който не гледа и не вярва преданно и безрезервно на телевизиите и вестниците на Делян Пеевски публичен разстрел на стадион Васил Левски
139
3
 
31
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Добрият комунист е мъртвия комунист ! Доказателствата са безчет!
138
8
 
2
 
! Отговори
dassy преди 10 години
Новината се оказа менте. Опровергаха я официално от Ю. Корея. Било част от идеологическата борба с режима.
137
1
 
22
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Севернокорейски муджахидини! Който не спазва и не живее по законите на комунистическия шериат го убиват!
136
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНа всяка *** и идва Коледата.
135
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това бузестото не си полюва!
134
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като дойдат на власт окупаторите от СУ в България ще е същото!
133
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако и там се намерят ***, които да "окупират" някой университет, какво ли ще им се случи? Тук полицаите пазят терористите окупатори, та ми е чудно как е там. Щото и тук и там управляват комунисти в момента, нали така?
132
4
 
33
 
! Отговори
КИМ ЧЕН УЙ преди 10 години
ТОЯ ЛИЛИПУТ НА СНИМКАТА ГО ВИЖДАМ НА ДРЪВНИКА, СЪДБАТА НА ЧАУШЕСКО ЩЕ Е НИЩО СРАВНЕНИЕ С ТОВА, КОЕТО ЧАКА МАЛКОТО ***!!!!
131
0
 
28
 
! Отговори
до vlady преди 10 години
Ти се моли тук да падне 24-годишният мафиотски режим,а ония да се оправят!
130
3
 
12
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Перо ПиперкатаХа ха ха ха ха . Или ти плащат за да промиваш мозъците на младите или си дърт бивш Партиен Секретар. Друго обяснение за лъжите които ръсиш няма. Какво искаш. Да се върне онова време на страх, на безчинства на местни комунистически величия. Беше време, когато плащаха на такива като теб да промиват мозъците на народа. Всички се правеха, че ви вярват, защото в противен случай имаше изселване или най-малкото оставаш без работа. Ти сигурно не си чувал за това? Смешен си и противен.
129
4
 
28
 
! Отговори
vlady преди 10 години
Дано скоро падне последната феодална династия Ким.
128
6
 
6
 
! Отговори
И ДИ Оти преди 10 години
Мен ме натъжава факта,колко *** повярваха на тези глупости!
127
3
 
8
 
! Отговори
До Перо преди 10 години
"Трима лагеристи бяха поставени в така наречения кръг на смъртта.Това значеше, че тези лагерници ще бъдат ликвидирани.Това е един бял кръг и те застават в него, и на въпроса, когато се правеше проверката не си спомням точно кой беше Газдов или Горанов защо са в този кръг те отговориха:"Защото ще бъдем ликвидирани гражданино началник!" Технологията на ликвидирането не ми е точно ясна.Горното продиктувах лично, прочетох и верно е записано.За верноста му се подписвам."
126
2
 
13
 
! Отговори
hes преди 10 години
Фактът, че има хора, които се радват и ръкопляскат на този злодей на снимката ме натъжава. Разбирам, че човек вярва на това на което иска да вярва - иначе не би имало комунизъм!
125
11
 
3
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До СпонгиХаха.. евреите са друга тема! И тяхната история е като на хилядите избити след 9-ти, ама никой не знае кои са, имена, гробовете къде са... Същата работа като 6 млн. евреи, дето били избили германците, ама не се знае къде са погребани. То 6 млн. човека току така се закопават! хаха! Пол Пот изтрепа 2 млн. камбоджанци и до днес където копнеш, излизат черепи от земята! така се избиват хора, като в каунтър страйк! Личи си, че сте абсолютни инвалиди, пичове! Историят ви идва малко непосилна
124
7
 
16
 
! Отговори
ххх преди 10 години
Правилно! Гледането на американски филми и реалитита направи децата ни убийци и неграмотници!
123
12
 
9
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До XPАбе лагери е имало, и пердах е имало! То и сега има - в Гуантанамо я виж как хубаво ги възпитават!Тука иде реч за лъжливата до смрадливост долнопробна пропаганда, разчитаща на абсолютно опаковани в кенефна хартия мозъци! Колкото е верно, че *** са яли политически затворници, толкова е верно и че в Сев. Корея разстрелват на стадиона за гледане на телевизия!И комунистите си имаха куп кусури, и животът при тях не беше цвете, обаче истината е едно, а това, което ви пробутват - пълна боза!