Екзекуции в Северна Корея за гледане на чужда телевизия

Осъдени разстреляни показно на стадион пред 10 000 души
Обновена: 11 ное 2013 16:20 | 11 ное 2013 11:47, Елка Василева
233
Екзекуции в Северна Корея за гледане на чужда телевизия
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е екзекутирала публично в началото на месеца близо 80 души, мнозина от които обвинени, че са гледали предавания на южнокорейски телевизии - нещо строго забранено на Север. Това съобщава днес южнокорейският вестник "Чунан илбо", цитиран от Франс прес.

Консервативният ежедневник цитира един-единствен анонимен източник. Най-малко една група севернокорейски бегълци в Южна Корея обаче са заявили, че новината, за която пише "Чунан илбо", е стигнала и до тях.

Още по темата

Екзекуциите били извършени на 3 ноември в 7 града от Северна Корея, посочва източникът, описан като "близък" до вътрешните работи на Северна Корея, където е пътувал наскоро. Властите в източния пристанищен град Вонсан събрали 10 000 души на местен стадион, за да присъстват на разстрела на осем осъдени, заявил пред него очевидец.

Повечето били екзекутирани за това, че гледали предавания на южнокорейски телевизии, внесени нелегално на дискове или флашки. Други били обвинени в проституция.

Информационният сайт Daily-NK, ръководен от севернокорейски бежанци и разполагащ с широка мрежа от информатори в тази страна, съобщи, че няма данни по темата.

Друг бежански сайт, North Korea Intellectual Solidarity, информира, че негови източници му съобщили преди месеци за подготвяна вълна от публични екзекуции. "Режимът май се страхува от възможна промяна в умовете на хората и се опитва да ги сплаши", заявява негов представител.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
16
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Перо ПиперкатаИ проклетите "фашисти" , барабар с Председателя на НС взеха та спасиха евреите. В същото време, няколкостотин "партизани" ограбваха труда на овчарите и мандраджиите под предлог, че се борят с фашизма. Има убити от тези хора, но те са в хиляди пъти по-малко от избитите след 09.09.1844 година. А колкото до извращенията на комунизма, отиди на Стената в Берлин и прочети за застреляните пеленачета.
121
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не вярвайте на всяка новина по сайтове и тв. Първо помислете коя мения на кого е и може и дадената новина да ви се изясни.
120
3
 
1
 
! Отговори
обективен преди 10 години
И сегa кво...турското робство мaaму стaрa и зaтовa ***- кaпитaлисти се не дaвaт кинти нa пенсиите и пролите, тъй ли? хa, хa, хa a и лошите кръстоносци сa виновни хa, хa aми Aмерикa, тaм кaк е хaлвaтa, със средновековието хa, хa, хa Добре, хaйде дaй ни пример през средновековието, кaк лошия Зaпaд е " грaбил" востокa ти? Не пиши нещa, които не рaзбирaш!
119
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КИМ ЧЕН *** фамилното име е за ***
118
6
 
4
 
! Отговори
Tristan преди 10 години
Тези хора са разстреляни заради местни гестаповци като Гоце, Христо Монов (интернет ***), Алберт Коритаров, Кеворкян и др. които трябваше да изгният в затвора. А те се разхождат на свобода и още решават съдбините на България. Ъ?Т?ЪХ**( !
117
0
 
1
 
! Отговори
ime преди 10 години
niama li prof. Vuchkov za teia be
116
1
 
11
 
! Отговори
XP преди 10 години
Пиперка обаче на теб ти е наистина смешно за лагерите и хората, които са загинали по един брутален начин там.Още малко ти и всичката червена *** във форума ще отречете, че е имало такива лагери и там едва ли не хората са живели в мир и благополучие!Има хроники, записки, филми, показания и куп доказателсвта за повечето бити, и тормозени до смърт български граждани.Граждани с различна позиция от тази на повечето роби на комунизма живели тогава в България.Смей се пиперко, смей се!
115
0
 
1
 
! Отговори
Кимчи с праз преди 10 години
До Анонимен 126Току-що всичко ми се проясни, благодарение на избликващия ти като от отпушен гериз интелект. Вземи си прочети няколко пъти творбата. Може докторска да направиш с тези открития и брилянтна мисъл!
114
6
 
4
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До АтанасАма това можеш да го споделиш с нормални хора, а не с двуизмерни лемури, които учат историята на страната си по митингите на СДС или във футболните агитки!И лагерът в Белене е от преди 9-ти, и току-що лъснатият остров срещу Бургас, и той е бивш фашистки затвор, и ла^нетата не са чували изобщо за избитите без съд антифашисти преди 9-ти, барабар с резидента на английското разузнаване м-р Франк Томпсън, застрелян като куче в Искърското дефиле, и децата от Ястребино..Бе мани, седесари!
113
2
 
8
 
! Отговори
КИМ ЧЕН УЙ преди 10 години
АКО ТЕЗИ 10 000 ЧОВЕСКА НА СТАДИОНА СА ЗАСТАНАЛИ КАТО ЕДИН СРЕЩУ ПАЛАЧИТЕ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ КОМУНИСТИ, ЩЕ СВАЛЯТ ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ГАДОВЕ!!!!!
112
1
 
11
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Ей, това човече на снимката е най-грозното, което съм виждал! А, тия екзекуции няма как да не са станали заради доноси! Вездесъщите доноси, така характерни за комунизма!
111
2
 
13
 
! Отговори
КИМ ЧЕН УЙ преди 10 години
АЙДЕ БЕ, НЯМА ЛИ НАЙ - ПОСЛЕ ДА СЕ НАДИГНАТ ТЕЗИ КОРЕЙЦИ И ДА ПОМЕТАТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА!!!!!!!
110
1
 
2
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Принципно никогa не е късно зa НЕ нежнa революция, a тaзи комунaрскa нaглост и лъжливо чувство зa безнaкaзaност упорито бутaт нaродa ни тъкмо към тaковa решение нa проблемa! Дa ви пикaм нa ентелектуaлците леви и културтрегерите също! Пълнa бозa и чaлгa!
109
8
 
3
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До Анонимен 126Хората на запад получават повече от българите още от средновековието, когато са трупали богатства от завоевателни войни и колониализъм! Затова западна Европа е богата, а източна - бедна, защото западна та част е смукала от източната! Ние даже не сме били държава, когато на запад са трупали злато за поколения напред! Керемидите им са по-стари от държавата ни!Требва да си мноо прос, та да правиш такива сравнения!
108
3
 
2
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
До До ПиперкотоСамо пълни *** могат да повярват и в унес да разправят измислената гадост със свенете в Белене! Истината е такава: това се е случило само веднаж: след високи води на Дунава ДИВИ *** са почнали да ровят в гробището (да, имало е такова!) и веднага са били прогонени! Но това е достатъчно за канибалите - митотворци от СДС да го пуснат в обращение. Въпрос на морал...А пропо, лагерът Белене е създаден преди 9-ти септември.
107
1
 
9
 
! Отговори
Одисей 1 заличителят преди 10 години
125 съжалявам , че се държах културно с теб , не заслужаваш , ти си просто една комунистическа *** щом се подиграваш на нещастието на българския народ сполетяло го след съветската окупация и налагането на престъпния комунистически режим , много жалко че преди 24 години се проведе така наречената нежна революция , мирен преход , трябваше още тогава да се разправиме с вас подобаващо .
106
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тaкa нaр. корекомски...сa били дaденост нa Зaпaд, товa искaх дa кaжa, инaче изкaзвaнето ти е чистa тъпня! Зaщото и тогaвa и сегa ТAМ хорaтa получaвaт между 5 и 10 пъти повече от бългaринa, без знaчение професиятa! Зa Гърция, Испaния и Итaлия ще ти кaжa, че в тези стрaни имa социaлдемокрaтически, a не руско- комунистически " пaртии". Зaигрaвкaтa с " левото" е *** смешно, когaто иде от към восток! Сеa aко се изцепиш, че мaтериaлн. немa никaкво знaчение веднaгa влизaш в клубa" прaвослaвни ком"
105
6
 
6
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До 118Мунчо, вервай на "хората" - сигурно познаваш некой с един крак - другия му го е изяла свинята в Белене... хахаха! И хилядите избити по лагерите знаеш къде са погребани, нали?Е хууу де, сички сте прави! Комунистите ядеха свинете, които са изяли разказвачите на вицове! Даже ако бързаха, направо им сервираха човешки филенца и котлети от политически затворници! хаха!Ама вече ги нема! Край! Сега сме у НАТО и ЕС! Що ривьете ся? Кво ви е пак? Ся нали сме вече Кореком, оставете ги корейците!
104
1
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 заличителят преди 10 години
Не си ми отговорил все още Пиперко защо след като според теб сме имали всичко границата беше заградена с телена ограда и се стреляше на месо , защо в 20км гранична зона се влизашес открит лист издаден от съответното МВР / примерно да отидеш до Драгоман или Гоце Делчев или Сандански / , тоест затворник си дори в собствената си държава ,а забрави Софийското жителство примерно или за по-големите градве , защо нямахме задгранични паспорти а тези които имаха ги предаваха веднага след като се върнат
103
3
 
2
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
До бай иванНещастно недоразумение! Да чете и Landser и другите слабоумни! Ха сега кажете какви да били Ролан, Магрит, Рибера, Ороско, Суарес, Чаплин? И хиляди други интелектуалци висока проба? Нарочно не споменавам източноевропейци и руснаци. Какъв е бил майор Френк Томсън? Какви са били повечето испански републиканци, френските, белгийските, италианските, югославските, гръцките партизани? КОМУНИСТИ, ***! Ким е диктатор и идеологията му е чучхе, дълбоко разделена от комунистическата.