2013 г. e седмата поред най-топла година от 1850 г. насам

По-горещото време в бъдеще е неизбежно заради парниковите газове
Обновена: 14 ное 2013 21:55 | 14 ное 2013 21:22, Екип на Bulgaria On Air
22
2013 г. e седмата поред най-топла година от 1850 г. насам
Снимка: Bulgaria On Air

2013 г. се очертава като седмата най-топла година, откакто се правят температурни измервания от 1850 г. насам, обяви Световната метеорологична организация на ООН, предадоха световните агенции.

И тази година показва тенденция към екстремни температури и изключително мощни бури като тайфуна Хайян във Филипините, обясни Мишел Жаро, генерален секретар на организацията, на среща на ООН за климата във Варшава.

Световната организация даде предварителна прогноза за 2013 г. според измерванията от първите 9 месеца, сравнявайки ги със същия период на 2003 г. Проучванията показват, че средните глобални температури на повърхността на земята и океана са с 0,48 градуса по-високи от средното ниво за периода 1961 - 1990 г., а всички най-топли години, регистрирани досега, са след 1998 г.

„Най-студените години сега са по-топли от най-горещите такива преди 1998 г.“, обясни Мишел Жаро. По думите му по-горещото време в бъдеще е неизбежно заради все по-голямото увеличение на парниковите газове в атмосферата, дължащи се на човешката дейност. През 2012 г. количеството им отбеляза нов рекорд, припомнят специалисти.

Сред останалите аномалии през 2013 г., са рекордните горещи вълни в Австралия и наводнения на много места като Европа и Африка. Япония е регистрирала най-топлото си лято досега.

 

Вижте още във видеото на Bulgaria On Air.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Голям капацитет преди 10 години
Не се карайте и не спорете за неща, които не разбирате. Причината за затоплянето е само една - тръбите на "Топлофикация" издишат.
16
0
 
0
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
Защото има един такъв Учен,който цял живот се е занимавал с това и е решил да каже истината,че е нужно над 100 пъти повече изпускане на "парникови газове" за да има минимално въздействие върху климата.И други такива учени има,доста са,ама те никога няма да бъдат цитирани от ООН,СБ,Ройтерс и Евронюс.Трябва хората да започнат да мислят и да разберат,че има някаква,макар и съществена разлика между "парниково"затопляне на климата и глобално замърсяване на Природата,едното го няма,другото го има.
15
0
 
0
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
Явно гледаш много Дискъвари.Не трябва да вярваш сляпо на всичко което казват "учените",поради простата причина,че те са купени.Явно като гледаш Дискъвари,където всяка втора дума е "учените"-казаха,решиха,изчислиха и сляпо приемаш авторитета на тия "учени".Занапред приемай за истина(но не сляпо) казаното от "учените",пред които има още едно определение-"Независимите" с главно "Н".
14
0
 
2
 
! Отговори
180 преди 10 години
Явно основният източник на информация за номер 1 е Ал Гор.. може би и уикипедия. Тъжно...
13
2
 
1
 
! Отговори
Данчо преди 10 години
Поредната лъжа за наивници и сигурен начин за събиране на пари заради т.нар. "парникови газове". Земята като планета е напълно зависима от активността на Слънцето. То определя климата. В сравнение с неговото влияние човешката дейност е нищожна. Но когато има ***, ще има и тарикати.
12
0
 
2
 
! Отговори
1726 преди 10 години
Пак фитили за непросветените
11
0
 
2
 
! Отговори
... преди 10 години
geoingeneering & chemtrails
10
1
 
2
 
! Отговори
bahur преди 10 години
всяка година едно и също се пише - лятото ще е жега, зимата ще е студена, пролет и есен - порои....Ако можем да направим и новина, че някой мъж е спал с жена....
9
1
 
7
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
А къде е Ал,Ал,не Бънди,Гор,Гор.През 1850 е било толкова топло,защото тогава хората са били много *** и не са имали квоти за"парникови газове",просто са си палили огньове неконтролируемо,неуки са били и не са си давали сметка за "парниковите газове".
8
2
 
15
 
! Отговори
Ole преди 10 години
Тази мафия се скъса вече. Доказано е, че човешките парникови газове нямат нищо общо с климата, а по-високите температури се дължат на силната слънчева активност, но това стана такъв бизнес, че няма спиране вече. То не бяха такси за газове, пазар на газове, квоти...природа my ass дето се вика!
7
1
 
8
 
! Отговори
1850 преди 10 години
А 1850 колко гореща беше помните ли? Седмата от 1850....алоооо 163 години са минали. И кои са другите най-горещи?щото ако са от 18хх то тогава от какво са били толкова топли????
6
1
 
5
 
! Отговори
Сюргюнчо преди 10 години
Айде бре кога ще ни го налагате данък въздух...и тогас и само тогас ще се опрай положението ....
5
3
 
18
 
! Отговори
Баба Вуна преди 10 години
Глобално затопляне- Булшит и *** пропаганда за да се налагат квотите и таксите за парникови газове! А дори погледнато от друга гледна точка, не хората са виновни за парниковите газове, а корпорациите които държат средствата за производство. А я да помислим кой държи най-големите производства- познайте.... едни сладурчета дето се кланят на Йехова мхм. И още на ред еко конференции Обама и Буш лично отказаха да подписват документи за намаляване на квотите за САЩ. Така че аз не съм виновен а ..
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До varg vikernesИ какво? Нали пак ще внасяме банани
3
3
 
8
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
СУпер ще отглеждаме банани.
2
2
 
5
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Всички Махмурлиеви сме за глобалното затопляне!
1
2
 
13
 
! Отговори
Прав си, преди 10 години
Ама как да го обясним на ТОПЛОФИКАЦИЯТА. която си смята сметките според колко пари и липсват от меплатените сметки . неполучените премии, открадното но неплатено.. (ох, заболя ме главата от "колко мъка има по тоя свят"...)