Британски депутат: Не вдигайте паника за българите

Те емигрират от много години, спокоен е лейбъристът Кевин Барън
Обновена: 4 дек 2013 07:59 | 4 дек 2013 07:42, Красимир Ангелов
15
Британски депутат: Не вдигайте паника за българите
Снимка: Reuters

Британският депутат лейбърист Кевин Барън от Йоркшър предупреди да не се всява паника и да не се плаши с евентуално пристигане он 2014 година на имигранти от Румъния и България, пише вестник "Йоркшър поуст".

В Камарата на общините Барън заяви, че милиони хора вече са напуснали тези две страни в търсене на работа, откакто Румъния и България са се присъединили към ЕС през 2007 г., и нарече "срамна" твърдата риторика за последиците, които щяло да има отслабването на граничния контрол от януари.

Депутатът отбеляза, че българи и румънци емигрират вече от много години и Обединеното кралство няма от какво да се страхува идния месец. Според Барън много от приказките по въпроса са просто разпространяване на тревожни слухове. Вестникът уточнява, че той е имал предвид антиимигрантската кампания на Британската партия за независимост.

Отвръщайки на критиките на лейбъристката опозиция във връзка с обявените миналата седмица ограничителни мерки, министърът по въпросите на имиграцията Марк Харпър е казал на Барън, че той като министър не може да контролира медийната реторика, но е повторил, че управляващата коалиция няма нищо против хората от Европа, които искат да дойдат във Великобритания, за да работят, "както са правили от 2007 г. насам и румънци, и българи".

Целта на промените от миналата седмица е да се гарантира, че няма да има злоупотреби със социални помощи, отбелязал министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Сашка преди 10 години
До АлексСлед тези 4 години, сигурно имаш представа кои са най-перспективните професии за работа в ЮК към този момент. Моля те, сподели.
12
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Никкави мерки няма да има против българи и румънци. Да не говорим, че БГ новините пресилват многократно негативните изказвания по въпроса. В ЮК съм от 4 години и до сега не ми се е случило да ме гледат на криво, че съм българин. Колкото до кемнтарите, че "да се намесят да ни помогнат". Жалка работа е да не може народа да се справи с управниците си. ама то се вижда 6 месеца протести дето не ги броят за *** за зеле. И 200 души останаха. Никой не помага от добро сърце, оправяте се сами.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В англ. Телегаф има 2 статии за 300 английски "войника", които се сражват на страната на Ал кайда и са джихадисти. Не знам кой трябва да наложи ограничителните мерки- май ние и ЕС-то, че в Англия е пълно с джихадисти
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 5Че нали за това сме на тоя хал защото ни се месят и от изток и от запад ! 1000 евро заплата хахаа то всичко е свързано като скачени съдове ако на изток заплатите се вдигнат на запад трябва да падат ! Нарича се икономическо робство , не може всички да са ОК трябва и да има кой да духа супата ! Нали затова паднаха митата и акцизите 2007 за ЕС и ни затриха промишленоста и икономиката за да ни оглозгат до край . Но сега не ни искат като емигрираме ,стана 6 години не си спазват договоре
9
0
 
4
 
! Отговори
С кой? преди 10 години
С кой си съгласна? С пича, който е на мнение да имаме 1000 евро заплата и UK да ни помагат ли?
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Saglasna sam s 5, aide da ne e 1000E min., i 500E da e, balgarite i rumancite shte si sedqt u doma
7
2
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
В Лондон ще...отида,когато стана...лорд.Сега съм само граф Кривунделски,благодетел на Горно ***,Главанаково,Голямо Малово,Малко Малово,Голямо Каменене,Дупетатово и Кривунделово.
6
3
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 10 години
Как я мислиш тази работа с 1000 ? заплата, бе човек? И от какъв зор ТЕ да усигоряват каквото и да било за нас? Мисля си има Брюксел за тая работа :) В България - 1000? минимална заплата? Не слушай на Волен простотиите, щото и той не знае какво говори! Няма как да стане при тази икономика, в която се намираме!
5
3
 
6
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
вчера мисля беше по англ, национална телевизия дадоха как един ислямист застреля анг, войник, и после разправяше пред камерата, че го е направил защото те трепели постоянно ислямисти по цял свят, затова ги е страх от тях и реват против нас.
4
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо само да пищят срещу българите и румънците да се намесят в управлението на тези две държави и да създадат работни места за нормални европейски заплати в собствените държави на бъдещите емигранти. Ако всеки българин и румънец има сигурна работа, за 1000 евро (както ще бъде ако емигрира) то със сигурност никой няма да им ходи на осрания Остров или из Германия, Австрия или където и да е. Да не говорим за липсата на здравеопазване и ред в България, които също са не малка причина за емиграция.
3
4
 
39
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 10 години
Напълниха Лондон със всякаква ислямска *** и си го изкарват на българите щото от брадатите ги е страх
2
4
 
46
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Ако не искат емигранти. да помогнат да разкараме *** които са на власт!
1
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, Кевин! Най-сетне някой англичанин да каже една умна приказка за българската емиграция.