Газпром изненадан от позицията на ЕК за "Южен поток"

Строителството на газопровода ще продължи, както е планирано
Обновена: 6 дек 2013 13:12 | 6 дек 2013 13:03, Елка Василева
50
Газпром изненадан от позицията на ЕК за "Южен поток"
Снимка: архив, Reuters

Обичайно действие е трансгранични инвестиционни проекти да бъдат подкрепяни от междуправителствени споразумения, за да бъде постигната сигурност и стабилност за инвеститорите. Газпром не е страна по тези споразумения, чиито текстове са достъпни от години. Това се посочва в изявление на Газпром, разпространено от представителството на концерна в Брюксел, предаде БТА.

Затова сме изненадани и разочаровани от опасенията от Европейската комисия, изразени едва сега, след като строителните дейности са в ход. Това е неподходящ момент, още повече, че в няколко държави проектът "Южен поток" бе изведен в национален приоритет, заявява Газпром.

Още по темата

Поводът за изявлението на руския концерн е позицията на Европейската комисия, която вчера призова междуправителствените споразумения между Москва и държавите от ЕС по газопровода "Южен поток" да бъдат предоговорени, за да бъдат съобразени със законодателството на ЕС. Комисията уточни, че в противен случай ще бъде принудена да заведе наказателни процедури срещу държавите от ЕС, които са част от трасето на газопровода.

Строителството на газопровода ще продължи, както е планирано, по график и при пълно съобразяване с местното законодателство и международните стандарти, заявява Газпром.

Оставащите въпроси от сферата на регулацията, свързани със законодателството на ЕС от областта на енергетиката, могат да бъдат изяснени паралелно. Вече имаме постигнато споразумение за изключение от правото на ЕС за "Северен поток". Вярваме, че е възможно изключение (по правилата на ЕС за разпределението на собствеността, достъпа и таксите по преноса) да бъде допуснато и в новия процес по отношение на "Южен поток", посочва Газпром.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
някой преди 10 години
ти пак каде отиде въпроса е да има газ за населението защото сега го ползва само бизнеса или увас е газифицирано и не те е .... че аз съм на дърва
35
5
 
1
 
! Отговори
Ревльото 40 преди 10 години
Ей 40 май забрави че така наречените от тебе червени извадиха 70 хиляди демонстранти в София, а вие с всичките цетани от Столипеново, Хаджи Хасан махала, Шекер махала, неможахте 10 хилядида съберете. Та тези 70 хиляди ще те наврат в *** на Европа, ако побеснеят и почнат да прочистват *** като тебе. Една свястна работа неможете да свършите, само плямпате, а мозъка ви като на пиле. Не виждате ли, че сте смешници неграмотни.
34
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 10 години
май има много хора където си зареждат газовите бутилки вкъщи и си мислят че ползват природен газ как може да не харесваш нещо като не го ползваш
33
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хей скапани ***! По-полека с калашниците. Да не ви влезат от.ад! А руските ви господари не е зле да ви поприберат малко, на курс в Сибир. Там може да се "ежите" колкото си искате. Тук не! Ние сме повече от вас и няма да ви дадем Бг. Марш при Путин червени негодници! Тук е забранено за комунизъм и русофилилистици!
32
16
 
7
 
! Отговори
Нема проблеми , бе.. преди 10 години
България има пари и ще плаща глобите на ЕС , за нерегламентираните си договори с Газпром!*** ,нали приеха бюджета ...???Сега като им резнат европейските фондове , ще им се спече и на тех говното!Тъкмо ше се храните всички на походни кухни пред Позитано-20 , та да видите що е това "ПУТИНСКИ СОЦИАЛИЗЪМ"...и ква му е почвата у нас!НА ГЛАДНО СЪРЦЕ , СЕ МИСЛИ НАЙ-ДОБРЕ..!!!!
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен N12ОК, ако искате, ако можете, да изгради своя тръбопровод! Ама вие нямате пари да заплаща такси дори на вашите блядовите!
30
1
 
4
 
! Отговори
ХРИСТО преди 10 години
na koi mu za es ek ep ne osven pravila drugo niamat paraziti davat 2 zemat 5
29
8
 
27
 
! Отговори
555 преди 10 години
Това е удар под кръста заради Украйна. До преди 10 дена защо ЕС нямаше такова отношение към южен поток. Почнаха с номерата от времето на студената война.Зимувайте на студено тогава.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Илиенци как вървят АК ?
27
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС Е ОБРЕКЪЛ БЪЛГАРИЯ НА ГЛАД, МИЗЕРИЯ И ИСЛЯМИЗАЦИЯ И ЩЕ ВОЮВА СРЕЩУ ВСЕКИ ОПИТ ОТ НАША СТРАНА ДА СИ СТЪПИМ НА КРАКАТА!ТЕЗИ *** ОЩЕ НЕ ЗНАЯТ С КОГО СИ ИМАТ РАБОТА...ХАХАХАХАХАХА!
26
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС ще се разпадне през 2015 година и нашите тиквеници да го имат пред вид, да не стане така, че да ги разстрелваме по стадионите за държавна измяна!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бъдем оптималреалисти!)))
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига ревали за тия пари, по американски пример ЩЕ СИ НАПЕЧАТАМЕ и ще имаме, хем за крадене, хем за народа!
23
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разпущай ЕС. Барозу маоиста, ще ми говори за закони, морал и ценности. А Кунева ще му превежда. В тази връзка : Песимиста изучава немски или английски, оптимиста руски, а реалиста изучава автомат калашников.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко е предложил Пеевски за да го отърве от Цветанов, щото тоя е така натамия, че отърване няма!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам половината министри и Йовчев- гербаджии, Писанчев също, анализът сочи, че Борисов е предложил Пеевски! БОЙКО, ПРИЗНАЙ СИ!
20
2
 
18
 
! Отговори
до 14 преди 10 години
Попита кой *** "натресе" Южен Поток, отговарям ти:15.11.2012г. - Подписите си под договора сложиха премиерът Бойко Борисов и председателят на Управителния съвет на "Газпром" Алексей Милер.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българи- моя грешка от клавиатурата.
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спиралата- Цонев, ВладимирДревните бълтари, Шумер и Вавилон.Чети народе, без пари- сега ти е паднало!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брадатия си е българин, щото хазарите са си наши хора, ако и да се правят на евреи, същата работа са като македонците! В Татарстан хората си спомнят и масово заявяват, че са бълтари! Истината ще излезе на светло! Четете професор Владимир Цонев!