Русия няма да допусне чуждо военно превъзходство!

В годишната си реч Путин разкритикува косвено политиката на САЩ
12 дек 2013 14:48, Елка Василева
113
Русия няма да допусне чуждо военно превъзходство!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Русия не се стреми към регионална или световна хегемония, но ще защитава своите основни ценности и интереси, заяви руският президент Владимир Путин в годишната си реч.

Той увери, че Русия ще продължава да зачита суверенитета и стабилността на други държави.

Путин не спомена директно САЩ в речта си, но се позова на военните действия на Вашингтон в страни като Афганистан, Ирак и Либия. Той косвено разкритикува Съединените щати, подчертавайки, че Русия не се стреми да бъде суперсила и да учи другите как да живеят.

Руският президент използва годишната си реч, за да заяви, че финалното решение за уреждането на ядрения проблем в Иран трябва да гарантира неотменимото право на Техеран да развива с мирни цели атомната си енергетика, както и сигурността на всички страни в региона, включително Израел.

Русия има потенциал, за да отвърне на каквито и да било военни предизвикателства, подчерта Путин. Той прикани останалите страни да не хранят никакви илюзии, че може да постигнат военно превъзходство над Русия. "Няма да го допуснем никога", увери държавният лидер.

Относно вътрешната политика държавният глава обяви отмяна на изборите на кметове на градовете и тези за общински съветници.

Той подчерта, че икономиката на страната трябва да стане по-прозрачна. Путин лансира идеята за новите предприятия да важат петгодишни данъчни облекчения.

Какво каза руският президент за проблемите с имиграцията и здравеопазването вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
8
 
! Отговори
S преди 10 години
Nai golemiqt
58
1
 
33
 
! Отговори
Алфа преди 10 години
Докато има толкова много хора с промити мозъци, които още вярват във величието на сащ и западна Европа и вървят редом с ценностите на Блудницата ще ставаме все по-зле и ще следваме техния път към ада. Още от ведите е известно, че Русия никога не е побеждавана. А тези дето си чешат езиците от злоба, копаят гроба си. О СВЕЩЕНА ПРОСТОТА!
57
0
 
23
 
! Отговори
Страхил преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯAbe стига чете научна фантастика. Нали се сещаш, че още преди обсадата в Куба вече имаше ракети, които заличаваха големите им градове на янките, което е крайно недопустимо за тях. Да и в Туцрия имаше ракети със среден малък обсег. И никой не е омеквал, а Кенеди беше склонен към диалог и постигнаха споразомение с Хрушчов - САЩ оттеглиха ракетите си от Турция, а СССР от Куба, за което може да им благодарим, че иначе... можеше сега светът да се заражда от някакви си амеби по езерата.
56
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мислене от 19 век.
55
5
 
0
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До Гец Не, не значи.
54
0
 
24
 
! Отговори
Гец преди 10 години
До EU citizenЯсно, значи според теб на тая планета ако някой има различно мнение от офицялната политика, то той е агент на Русия? Това е толкова смехотворно, но и толкова показателно мнение, доказващо и обясняващо твоята позиция!
53
17
 
5
 
! Отговори
дед мороз преди 10 години
Иначе най ми харесва как ни илюстрират напредъка на Русия в тоя форум. "Последният Боинг е с руски технологии." Мхм. Ама е Боинг, не е Ту, нали? Или "Видяхте ли, че новата Лада е като Infiniti". Да, именно - "като". Досега не съм чул от Nissan да се похвалят, че новата им кола е като Лада. :D Всичко това е достатъчно показателно, няма какво повече да се обсъжда.
52
6
 
1
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До Анонимен 59Абсолютно. Всяко проблемче се раздува и преекспонира. Всяко нещо се тълкува така, че да създава илюзия за недомислица, грешка, проблем.Това си е обикновена пропагандна война.
51
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато Русия увеличи 10 пъти икономиката си, ще настигне САЩ и по възможности, но само при условие, че дотогава САЩ стоят на едно място. Ха-ха-ха. Путин е пич с кубинска пура, яхнал буре с барут, само че милиарди пъти по-силно гърмящо от барута. И като истински пич, истински недоумява: Е, как да не съм най-могъщ, като опра ли пурата в бурето, всички отиват по дяволите с всичките си пари и ценности, които трябва да ми дадат немедленно, иначе ще гърмим буренцето!!!
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До EU citizenСпоред теб с вътрешно-икономически и битови проблеми, законодателство и нормативни актове, които се коментират във форумите се провокират от Русия?
49
9
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Преди години оставиха житната си реколта на полето и внесоха от САЩ зърно,че нямаше кой да го прибере .Изводите всеки да си ги прави.
48
12
 
3
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До До 35 Ти как я мислиш? Че в амриканските форуми няма платени рубладжии ли?
47
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DemosРусия не е нито бързоразвиваща се, нито стабилна, нито с висок жизнен стандарт.Единственото вярно което си написал е че е богата на ресурси
46
14
 
2
 
! Отговори
дед мороз преди 10 години
Драги сънародници, стига сте се карали. На Русия точка първа и последна от външната й политика, още от времето на Петър Велики, когато обърна за пръв път внимание на по-развитата част от света, е и ще бъде "да не изоставаме прекалено много от Запада". Всеки, който се е занимавал по-подробно с руска история, е наясно с това. Това не е обидно, напротив, похвално е, че Русия триста години полага усилия в тази посока. Но е смешно да се твърди, че когато и да било ще изпревари Запада. :)
45
7
 
27
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
Ако не са РУСНАЦИТЕ ДА СИ С ПОТУРИ И ФЕС В МОМЕНТА...малко уважение трябва
44
1
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 10 години
Влезте малко в американските форуми! За да разберете какво къде се случва четете различна м/ународна преса и влизайте във форумите! Единствено във форумите можете да добиете представа реално какво се случва! Много се различава мнението на хората от това което правителствата прокламират-лъжат! Най-интересни са американските , в някои от тях се пише открито за ...Ползвайте различни източници на информация и сами си правете изводи! 1+1= ?
43
5
 
0
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Ако ми каеш и кой е последнио Боинг без да глеаш у Гугъло, евала!
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
na komunist i arapin ne viarvam
41
3
 
6
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До АнонименПоследния боинг е с руски технологии--------- :))))))))))))))
40
5
 
22
 
! Отговори
Demos преди 10 години
Да 31 АнонименБратчето ми, нещо май си проспал последните 15 години. Това беше при Елцин. Сега Русия е една стабилна бързоразвиваща се икономика с висок жизнен стандарт, сериозен финансов резерв, огромни природни ресурси, могъща армия. Опресни си знанията. Попитаи чичко гугъл и той ще те информира. Нали казват, че чичко гугъл всичко знае!!!