Жена оглави Министерство на отбраната в Германия

ХДС обяви министрите си в коалиционния кабинет
Обновена: 16 дек 2013 07:58 | 15 дек 2013 21:31,
22
Жена оглави Министерство на отбраната в Германия
Снимка: Reuters

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле запази поста си в новото широко коалиционно правителство на консерваторите и социалдемократите. Християндемократическият съюз (ХДС) обяви министрите си днес.

Канцлерката Ангела Меркел, която във вторник ще започне третия си мандат начело на водещата европейска икономика, обяви също така, че досегашната министърка на труда Урсула фон дер Лайен става първата жена, която ще оглави министерството на отбраната на Германия.

Досегашният министър на отбраната Томас де Мезиер поема вътрешното министерство, което вече е оглавявал.
Досегашният вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих поема министерството на земеделието.

Бившият генерален секретар на ХДС Херман Грьое става министър на здравеопазването, а Йохана Ванка остава министърка на образованието.

Досегашният генерален секретар на баварския съюзник на ХДС -Християнсоциалния съюз (ХСС) Александър Добринт става министър на транспорта и дигиталните инфраструктури. Министерството на помощта за развитие се поема от Герд Мюлер.

По-рано стана известно, че лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Зигмар Габриел получава смесен портфейл - икономика и енергетика. Той освен това ще бъде и вицеканцлер.

Бившият външен министър и парламентарен шеф на ГСДП Франк-Валтер Щайнмайер ще се върне на най-високия дипломатически пост, който заемаше в периода 2005-2009 година.

Останалите членове на ГСДП, които се очаква да оглавят министерства, са: Андреа Налес (на труда), Барбара Хендрикс (на околната среда), Мануела Швезиг (на семейството) и Хайко Маас  (на правосъдието/защитата на потребителите), пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименкой ще ти осигурява, това да не ти е детска градина и всичко наготово, запрятай ръкави и си оправи къщата, още викате Неволята
16
0
 
1
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Незнам защо коментирате Германия хехехехехехе а не гледате тук окъсаната *** държава,хич ама хич не ги мислете германците те са и ще бъдат в топ 5 на света.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И друго ми прави впечатление - отнасят се много сериозно към властта, няма нито едно пишлиме с жълто около устата.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Германия не я мислете, ами мислете за нашата съдрана скапана държава, от която всеки ден бягат млади хора. Германия който и да я управлява си остава номер 1. Нас, който и да ни управлява все сме блатото на Европа. Някой да помисли как да върне младите хора в България, как да им осигури работа и нормален живот. Не само да врякат, как нямало раждаемост и младите емигрирали. За Меркел нашите млади хора, които емигрират в Германия са добре дошли. Нашите *** какво ще направят, за да спрат това?
13
1
 
1
 
! Отговори
Step baj Stepow преди 10 години
Ej, anonimnija, du hast Recht. Aber bitte auf bulgarisch! So wird besser für alle, für dich auch...
12
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
das loite ist grose mafiq dengen sa fil geld anres nai ?
11
4
 
13
 
! Отговори
Степ бай Степов преди 10 години
Някои хора си мислят, че Германия е тази от 33 година, но тя е съвсем друга сега. Времената се менят, немците стават евреи, евреите - войници, а комунистите - капиталисти...
10
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Следващият нема да педи. Руснаците не обичат ***. Но явно германките се подготвят да посрещнат руската армия.
9
1
 
15
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
Защото акъла е в долната глава??? Горката британска империя. При кралица Виктория е била на върха, а Русия при императрица Екатерина Велика. И цикълът явно им е бил от полза за разширяването на империите.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakvo sa ti napravili nemcite , koaliziraha se i shte rabotqt za blagoto na naroda si ! Ti taka si napisal mnenito si , kato cheli nemskite izbori se provedoha za BG !! Are dai dane zavijdame sega !!
7
3
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Браво на Меркела!!!
6
10
 
7
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
До ГинекологПак ли ще трябва да им забиваме Червеното знаме?
5
16
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Защо на всички снимки католическите рептили си показват зъбите и си разтягат гнусните физиономии в пресилени усмивки?Само фрау Меркел не се е озъбила, защото си е забравила "Корега"-та...
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ursula fon der laien , ministar na otbranata v Germaniq ! E tova e demokraciq ! Bravo !
3
2
 
18
 
! Отговори
много проста преди 10 години
Журналистката Мария Папзова не е писла че в Министерство набежанците и интеграцията е туркинята зам.-председателката на ГСДП Айдан Йозогуз
2
16
 
32
 
! Отговори
Гинеколог преди 10 години
Сега като й дойде месечния цикъл...Бог да пази Австрия и Полша!
1
9
 
29
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
I kakvo ot tova che e jena? V koia godina jiveete be?