Швейцария запазва ограниченията за българите

Те могат да бъдат в сила до 2019 година
Обновена: 27 дек 2013 19:43 | 27 дек 2013 19:39, Елка Василева
23
Швейцария запазва ограниченията за българите
Снимка: архив, Reuters

Свободното движение на работната сила, идваща от Румъния и България, няма да влезе в сила в Швейцария на 1 януари 2014 г., за разлика от страните, които са членки на Европейския съюз, съобщава Аджерпрес, позовавайки се на швейцарското издание "Нувелист".

Ограниченията на разрешителните за престой в Швейцария, която не е членка на ЕС, са възможни до 2016 г., а предпазната клауза може да бъде активирана до 2019 г. Тези мерки бяха приети през 2009 г. с народен вот.

Хърватия, която се присъедини към ЕС на 1 януари 2013 г., ще трябва да чака между пет и седем години, за да се възползва напълно от свободното движение в Швейцария, според проект на Федералния съвет, подложен на обсъждане през август.

За период от още 10 години Швейцария може да ограничава едностранно имиграцията, идваща от Хърватия. Швейцарците може да бъдат призовани пред урните, след като парламентът даде "зелена светлина" на този допълнителен протокол към споразумението за свободно движение с ЕС.

От друга страна предпазната клауза беше активирана от Федералния съвет през април 2012 г. срещу осем от десетте страни, които се присъединиха към ЕС през 2004 г. През 2013 г. тя беше удължена с една година и за другите страни от ЕС, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Германеца преди 10 години
Какво значи Швейцария пази собствените си граждани, значи първо 24% от населението са чужденци, ако прибавим тези които са получили вече гражданство, то процента на чужденците става близо 40!!! Второ Швейцария е напълно зависима от ЕС, т.е. не може да си прави каквото иска, защото цялата и икономика зависи 90% от ЕС, т.е. разбира се получават по-дълги гратисни периоди за някой неща, но това е всичко. И през ум не им минава да се конфронтират с ЕС, защото това е загубена битка и те го знаят добре
19
2
 
4
 
! Отговори
много ясно преди 10 години
Как ще пускат, ако сте ходили в Швейцария ще знаете какъв рай и спокойствие е, дори идва в повече, неестествено подредено е. За какво са им мизерници като нас, да им развалят кефа. И аз да съм швейцарец няма да искам никакви чужденци. Те хората са си добре, богати са и им дреме за ЕС, за нас да не говорим.
18
3
 
3
 
! Отговори
Vapros na kultura преди 10 години
Kak moje da sravniavate Shveicaria s Chalgaria? I turci i romi da izgonim nas si ni e v kravta a nrav, krav i turski gen ne se meniat...Edinstvenoto koeto ostava e vseki kadaren i ambiciozen chovek da se spasiava izvan bg kolkoto i da e ottegchavashto.Ne mojesh da izbirash kade da se rodish no mojesh kade da jiveeshPriaten den,
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо чудно! Хайде и ние да си оправим страната така, че да не допускаме нито един шв.рец!Ама няма!
16
0
 
15
 
! Отговори
пенсия преди 10 години
Вижте как Швейцария пази собствения си нацията си. Как не ги е срам нашите политици -дупедавци. За шепа "сребърници" и майка си ще продаде.Хората решават въпроса с референдум, а ние тук силово ни извиват ръцете. Не можем да защитим имуществото и живото си подобаващо.Всичката тази *** от Костов,царския ***, БСП , Герба-шайката трябва да се изметат от политиката.Прочетете книгата Шайката" там пише за всички за еничарите на прехода. Всички без изключения са свързани с БКП и ДС."Гангрената "
15
4
 
10
 
! Отговори
фен на де Гол преди 10 години
Този човек е казал че Европейския съюз трябва да е до Урал!Значи и че Европейския съюз трябва да е до Босфора!Правилно ми се вижда!На запад се говорило че Турция била моля ти се 500 години в Европа?Абре комплексари с хилядолетна некадърност!Завладяхте ли Божи гроб за Христа?Унищожихте Константинопол иначе османлиите щяха да получат един корав византииски х"й!Кажете на поредния ваш комплексар Обама след поразията да си обира крушите от Афганистан и Ирак!Това не са Ви тея дето незнаели да орът!
14
0
 
20
 
! Отговори
Анна преди 10 години
Алоо, "журналистчетата", Хърватия се присъедини на 1 юли, а не на 1 януари, не стига, че сте неграмотни, но и необразовани....
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Швейцария не е в ЕС или ЕЕА, така че могат да правят каквото си искат по въпроса с имиграцията. Миризливите британци обаче, искат не искат ще се наложи да приютят определен брой от нашите бледолики сънародници.
12
7
 
6
 
! Отговори
BAY POPE преди 10 години
Za balarsakata sgan i korupcia bi tryabvalo da ima ogranicheniya izvan balgaria .....
11
5
 
31
 
! Отговори
Aquila1488 преди 10 години
Швейцария още много време ще си е добре, нека не забравяме все пак ЧИИ пари се съхраняват там и защо никой нищо не може да им каже! Фарисеите добре са си направили сметката преди векове когато са създали тази измислена държавица, пълна с мекотели и пенсионери, все пак местоположението в сърцето на Алпите е прекрасно за отбрана, та нали единствения начин да влезе армия там е през проходите и паричките и златото еврейски ще са на сигурно място! Фюрера щеше да ги оправи ама не му стигна времето!
10
22
 
13
 
! Отговори
КУРЧАТОВИЙ 104 преди 10 години
ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ ЩЕ ИМА:ПРЕДПАЗНА КЛАУЗА И ОГРАНИЧЕНИЯ ,СРЕЩУ"ПАМИРО-КУМАНСКИТЕ ***"НАРЕЧЕНИ-***.АЗ БИХ ВЪВЕЛ ПРЕДПАЗНА КЛАУЗА СРЕЩУ ТЯХ,И В"БУЛГАРИСТАНИЯ"!
9
6
 
10
 
! Отговори
BALGARSKITURCHINN преди 10 години
AZ sled kato sam parvo roden i izrastnal do 21god. v BG i po techenie na sadbadasi v momenta sam grajdanin samo na Germaniya otkazalse ot BG grajdanstvo znaji moga da ida v 'sweis' i da si pokaja BAY GANYOVSHTINATA TAKALI ??? OK OT UTRE SAM TAM I SHTE SE RAZMNOJAVAM KAT ZA SVETOVNO ZA NO I NESAM BASH BALGARIN NO SI OBICHAM RODINATA I SAM TURCHIN RODEN I IZRASNAL V BG I NAY VAJNOTO ,BIL SAM V KAZARMATA ZA DA SE UCHA DA PAZYA RODINATASI BG NEZAVISIMOST OT NACIONALNOSTA SI NO ZA JALOST SE OTKAZAH
8
1
 
26
 
! Отговори
gorituz преди 10 години
За грабители като Михаил Ходорковски, Иван Костов, гнусното Наде и пр. - за тях няма никога да има ограничения в Швейцария.
7
1
 
19
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
По дяволите. Точно на там мислех да бягам като завърша.
6
1
 
7
 
! Отговори
wc преди 10 години
trezora na sveta se sriva.BOG da ne oproshtava grexovete my.nikoi ne gi dokosna vav dvete svetovni voini,zashto li
5
3
 
47
 
! Отговори
една преди 10 години
Какво ембарго срещу Швейцария?? Ти съгласен ли си ако ти наложат ембарго, че не искаш сирийците свободно да влизат и да си развяват байряка? Това е миролюбива и много разумна малка държава, с работещи закони и взаимно уважение, която е в правото си да защити народа и територията си. Фактът, че Швейцария упорито отказва да влезе в ЕС/което е прекрасно/, говори, че тя трябва да се третира по-различно и с малко повече уважение.
4
0
 
37
 
! Отговори
Сашко преди 10 години
Не се кахърете швейцарци. Столипиновските дами вече раждат юнашки в Дортмуд. След години новата *** ще нахлуе при вас като новогерманци.Всичко е изчислено с переспектива.
3
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еврокомисарката Кристалина Георгиева отново спи, а можеше да поиска например жестоки санкции и ембарго срещу Швейцария от страна на ЕС. Който се пише демократ, ще трябва да приеме и негативите и да се бори срещу дискриминацията срещу България, а не само да получава тлъста заплата от данъците на всички българи и да дреме в Брюксел. Това се отнася още за 17 евродепутати на България в Страсбург.
2
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай ДимоДемек при кой да ходим не разбрах щото неутралитет не можем да си позволим. Братушките дали ще са навити? Ама май първо да си построим 4-5-20 централки с техни фирми
1
21
 
57
 
! Отговори
Бай Димо преди 10 години
Бракът по сметка с Европейските *** (Швейцария не е в ЕС, но е същата работа) нещо не върви. Европейските ни господари, пардон - партньори нещо не ни искат в клуба на богатите. От край време е така - всеки господар презира слугите си. Нужен ни е бърз развод с европейските "ценности" и заробващият им бандитски корпоратизъм.