Нов атентат във Волгоград, взрив в тролей взе жертви

Нападението идва часове след трагедията на гарата в града
Обновена: 30 дек 2013 14:01 | 30 дек 2013 07:30, Красимир Ангелов
77

Снимка: Reuters

 

Десет души загинаха и поне още толкова са ранени при взрив в тролей във Волгоград тази сутрин, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на своя кореспондент.  По предварителни данни в тролея се е взривил атентатор самоубиец.

Според източник от правоохранителните органи взривът е бил с голяма мощност. Целият тролейбус е разбит, от него е останал само металният скелет. Наоколо лежат телата на загиналите, съобщава кореспондент на агенцията от мястото на събитието.

Още по темата

Взривът станал в пиков час на улица Качинцев в Дзержинския район на Волгоград. От едната страна на улицата се намира пазар, а от другата - гарнизонен универмаг.

На мястото на експлозията вече са пристигнали оперативните служби, губернаторът на Волгоградската област Сергей Боженов и министърът на здравеопазването Вероника Скворцова.

Това е трети взрив в града в рамките на последните 2 месеца. По последни данни броят на загиналите при атентата в гарата на Волгоград вчера достигна 17 души, а най тежко пострадалите са транспортирани със самолет в Москва.

Междувременно разследващите органи са намерили мъжки палец с щифт от граната на гарата, където беше извършено кървавото нападение. Това противоречи на първоначалните данни, че атентаторът е жена.

При взрив на 21 октомври в автобус в същия град загинаха 7 души, а близо 40 бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Волгоградвзриватентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
анализ преди 10 години
При атентата в църквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500, повечето от които умират от раните си. Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на ДОГАН и МЕСТАН . . .
58
6
 
4
 
! Отговори
ЕТ преди 10 години
Русия неможе и няма моралното право да организира игри посветени на любови разбирателство между народите.Руският комунизъм е жесток поробител и изтребител на чужди народи.България както и всички други страни трябва да откажат съучастие на игри в тази престъпна страна
57
5
 
8
 
! Отговори
до65 преди 10 години
тук става въпрос за най нещасният и най кърваият град в историята на човечеството, град който е сринат до основи от нацистите и град създал история пред която 300те спартанци на термопилите са само приказка за деца, защото това е СТАЛИНГРАД известен с масовото изтребление на руски жени и деца в 2та световна , град за който елитните групи на SS ИЗПАДАТ В УЖАС ПРИСПОМЕНА НА РЪКОПАШНИТЕ СХВАТКИ С ОБИКНОВЕНИ РУСКИ МЪЖЕ, ГРАД ЛЕГЕНДА,,, А ТИ n65 СИ само един малък *** и стани мнооого нисъки чакай.
56
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така става, като крадеш от чужди държави, изнасилваш и избиваш жени и деца. Малко ли бяха-Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Швеция, Чехия, Чечня, Грузия, и още стотици знайни и незнайни биши републики. Само Финландците, Шведите и Афганистанците им показаха как се прави война и изтребиха всяко червено ***.
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Живеем във време, в което войните се водят по нов начин - с терористи наемници. Плаща се на поръчителите, те обработват психически атентаторите, снабдяват ги с оръжие и пари. Не се ли биха наемници в Югославия? Не се ли бият наемници в Сирия? Нима МИТ не обработваше нашите мюсюлмани по същия начин? Ако не беше дългогодишната подривна дейност на турските служби в България, нямаше да има и възродителен процес!!!! Сега същите ни вкарват и "бежанци", придружавайки ги до границата!!!
54
2
 
36
 
! Отговори
навремето и у нас преди 10 години
имаше такави атентати и загинали НЕВИННИ, тръгнали на път в обикновенни жп вагони , И СЕГА *** ДАВАТ МНЕНИЕ ЗА СЪЩОТО СТАНАЛО В ВОЛГОГРАД, ГРАД ОКЪПАН С КРЪВТА НА ГЕРОИ, *** С ИЗПРАНИ МОЗЪЧЕТА ТАМ СА ЗАГИНАЛИ НОРМАЛНИ ХОРА, НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С ПУТИН, И КАВКАЗ И АКО СТЕ БЪЛГАРИ И СЕ РАДВАТЕ ТО, ВИЕ СТЕ ЗА ПРАСЕТАТА И ТО НАЙ СКОРО.
53
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До гофус - руснаците избиха мъжете,момчетета и старците, затова останаха само жените да се гърмят!
52
1
 
16
 
! Отговори
дааа преди 10 години
Някой много хитро дълги години остави да се развива фундаментализма в тази част на азия, но американците си отиват а те остават. Чесито на печелившите!
51
1
 
7
 
! Отговори
dolsun преди 10 години
ee не можаха да станат хора! при тях еволюцията е на обратно! ще им помахаме и ще въдворяваме мир в страните им,защо наши войници да загиват за техните хора,да си ги пазят те,нека се избият едни други и така ще се намалят терористичните актове
50
0
 
31
 
! Отговори
мп преди 10 години
Интересното е ,че и тук в нашата държава се говореше за подобни атентати в градския транспорт и най-вече за метрото в София. Но честно казано не виждах логика, защо да го правят точно тук! Уви оказа се Русия потърпевша... лека им пръст на загиналите и дано си получат заслуженото поръчителите!
49
5
 
12
 
! Отговори
вер преди 10 години
псе е шефа ти-председателя на пес и сороски стипендиант !!!!
48
22
 
15
 
! Отговори
с. преди 10 години
Общо взето риториката на *** червени *** не се е променила особено за последните 5-6 десетилетия!Все са виновни империалистите!Разберете едно!Когато една държава е на федеративен принцип и е създадена насилствено събирайки в себе си абсолютно различни нации и общности същата се разпада моментално при отслабване на централната власт!И в СССР стана така,и в Югославия!Кавказците патят много време от руснаците и терора е логичен отговор!По същия начин действат ИРА!Бог да прости загиналите!
47
2
 
64
 
! Отговори
гофус преди 10 години
Е гаси и ***.Това да избиваш невинни хора,не е начин на водене на политика бе,***.Който прави атентати е проклет.
46
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До вер===========МРЪСЕН И СМРАДЛИВ СОРОС.ПСЕ!!!!!
45
17
 
30
 
! Отговори
гачно преди 10 години
абе какъв кавказ бе,това си американска работа,нима тея *** имат средставата и логистиката за тези актове,та те не могат да чета и пишат!!!това сие професионализъм-*** от кавказ ще ми правят терористични актове-много сте заблудени.единственното което ще последва,е че Путин ще прати СПЕЦНАЗ в Кавказ и ще избие семействата на тея ***.иначе това е насочено 100 % към Сочи...и "Южен поток",колко и нелигично да ви звучи..
44
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наистина саудитците може да имат пръст в тази работа. Пряк конкурент са с Русия за снабдяването на Европа с газ. Затова е и патакламата в Сирия. Евентуален газопровод трябва да минава от там.
43
47
 
12
 
! Отговори
вер преди 10 години
докато руската империя държи в подчинение кавказ-това ги чака !!! гадното е , че винаги загиват невинни хора !!!
42
8
 
6
 
! Отговори
Някой преди 10 години
До Килъра На всички патриоти им е през к*ра за друга държава освен България. русия или сащ е все тая. А ти мри в мъки и то сега.
41
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Приемайте още бежанци и в България ще почнат да гърмят
40
2
 
23
 
! Отговори
of marantz преди 10 години
ДА ТАТАРСТАН така наречен от ЛЕНИН с декрет от 1921 година е българия старата .....МЮСЛИМ НЕ САЛОШИ ХОРАТА ЛОШО Е КОГАТО УБИВАШ ЗА НЯКВИ ДРОГИ И ТЕРИТОРИИ...ЗАЩО ДПС ЛЪЖЕ ТУКА ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ МЮСЛИМ СА ВСЕ ТУРЦИ КАТО ТЕ ВЪОБЩЕ НЕ СА И ЗАЩО ВСИЧКИ МЪЛЧАТ ...... ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ ...АЙДЕ СЕГА И ПАРТИЯ БАТАКА ДА НАПРАВИ ИЗКАЗВАНЕ