Павел Печонкин е вероятният атентатор на гарата във Волгоград

Той отишъл в Дагестан, приел мюсюлманско име
Обновена: 30 дек 2013 16:11 | 30 дек 2013 15:45, Елка Василева
61
Павел Печонкин е вероятният атентатор на гарата във Волгоград
Снимка: Reuters

В Русия се появи уточнена информация за възможния терорист самоубиец, извършил атентата на жп гарата във Волгоград на 29 декември, при който загинаха 17 души. Това е може би Павел Печонкин от Руската република Марий Ел /намираща се в централната част на Европейска Русия/, член на престъпна група от Дагестан, който се е присъединил към бунтовниците през пролетта на 2012 г., съобщи за Интерфакс източник от правоохранителните органи. 

По непотвърдена информация Печонкин е работел като фелдшер в родния си град Волжск. През септември 2013 г. родителите му Николай и Фаназия отишли в Дагестан и го  търсили в Буйнакск. Те записали видеообръщение към сина си, който вече бил приел мюсюлманското име Ансар Ар-Руси. Те обаче не успели да го открият и се върнали вкъщи, разказа източникът на агенцията.

По думите му тази сутрин родителите на радикалния ислямист Печонкин са дали проби за ДНК анализ. След провеждане на експертизата се очаква да бъдат получени окончателните данни за предполагаемия терорист камикадзе.

Newsru пише, че версията за това, че взривът на гарата е извършен от терорист славянин, се е появила по-късно, като първоначално се е предполагало, че терористичният акт е бил дело на издирваната шахидка от Дагестан Оксана Асланова. Тя е приятелка на терористката самоубийца Наида Асиялова, която се самовзриви на 21 октомври в автобус във Волгоград, при който загинаха 7 души. Беше съобщено, че на мястото на експлозията е намерена главата на Асланова. По-късно обаче от правоохранителните органи съобщиха, че загиналата жена просто е приличала на терористката.

В понеделник, по-малко от денонощие след терористичния акт на гарата, във Волгоград в сутрешния час пик беше взривен тролейбус. Следственият комитет на Русия заяви, че двете престъпления са били свързани и че второто е извършено по същата схема като първото: в тролейбуса се предполага, че се е взривил мъж. Загинаха 15 души.

Жертвите на гарата е можело да бъдат много повече, ако терористът самоубиец беше успял да премине проверките за сигурност на входа. 29-годишният старши сержант от полицията Дмитрий Маковкин е спрял терориста с цената на живота си, съобщиха медиите вчера. Днес говорителят на Следствения комитет Владимир Маркин потвърди, че заедно с Маковкин е действал и служителят от охранителното звено на железниците Сергей Наливайко, който също е загинал. Шефът на руските железници пък Владимир Якунин написа в блога си, че първите, които са застанали на пътя на терориста, са били полицаят Маковкин и четирима служители на дирекцията за жп гарите, работещи по охранителното оборудване. Двама от четиримата загинали са 29-годишният Сергей Наливайко и 24-годишният Денис Андреев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
19
 
! Отговори
Хо преди 10 години
Терора може да бъде ударен смъртоносно само с отлично разузнаване и превантивно точни, бързи и фатални за врага удари! Израел отдавна разбраха, че военната масовка е само загуба на време.Срещу такъв невидим враг, рева на мощната "руска мечка" няма да има ефект!
20
39
 
4
 
! Отговори
Мюсюлмани преди 10 години
ПАВЕЛ, ристиянина виновен!!!
19
26
 
15
 
! Отговори
Ирландско пиянде преди 10 години
До Анонимен 21,имат да, скришни самолети и ги крият на м.а.й.к.а.т.и в ***!!! Тука само *** ли пишат бре? По големи руснаци от руснаците се изкарахте български ***! Лакеи.Лека им пръст на загиналите.
18
2
 
24
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Ще те разочаровам, но Су-47 "Беркут" е само прототип и никога не е влизал в серийно производство. Технологичните нововъведения и открития в аеродинамиката, маневреността, тяговъоръжеността и тн. са пренесени в изтребители като Су-35 и ПАК-ФА. Така, че ще е по-точно да кажем, да им изкара "десетина Су-35 или ПАК-ФА". То всъщност каквото и да им пусне на тия черни забрадки все още ги унищожи, дори и МиГ-23/21.
17
36
 
42
 
! Отговори
анализ преди 10 години
При атентата в църквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500, много умират по-късно от раните си. Следователно: ЧЕЧЕНЦИТЕ СА АМАТЬОРИ, А ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ СА В БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ . . .
16
4
 
24
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Мама ви лапешка, С-300 и С-400 са тактически оръжия с противовъздушна насоченост и да падне и да не падне на дадена територия няма да нанесе пораженията които други зенитно-ракетни комплекси като Искандер и Топол биха нанесли ....... Сега скъпи деца лягайте да спите и другия път като пишете дивотии за нанасяне на щети на даден етнос/територия поне бъдете подготвени с достоверна информация
15
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 14Направо да изкарва Путин десетина СУ-47 и да заличат републиката Марий Ел за един час и да се приключва.
14
1
 
17
 
! Отговори
4око преди 10 години
13ти Абе тинейджър *** , ходи пиши под статийте за Биибър! Това е въздушно-противоракетна система. Целта и е да инищожава цели във въздуха ! Демек всичко което лети. Не да "пада" на земята.
13
5
 
28
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Сега остава някоя ислямска терористична организация да поеме отговорност за атентатите и Путин да им праща няколко Су-34 да ги изравнят със земята. А ако продължават да се правят на отворени, може да им стовари още от тактическия въздушен флот - МиГ-29М, Су-35 и тн. И ако продължават да вярват, че Аллах ще победи, ще е време Алфа, Спецназ и пехотата да им разкажат играта.
12
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 12Олигофрен тази ракета като падне на територия какво се случва бе? Дядо мраз илиза и раздава подаръци ли или????
11
8
 
30
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Смърт на друговерците!!!! така е според Исляма!!!И техния пророк е бил много миролюбив затова е биел жените и ги е замерял с камъни до смърт!!!1
10
2
 
16
 
! Отговори
4око преди 10 години
С-400 Триумф (С-400, первоначально С-300ПМ3, индекс УВ ПВО 40Р6, по классификации МО США и НАТО SA-21 Growler, буквально Ворчун) российская зенитная ракетная система большой и средней дальности, зенитный ракетный комплекс (ЗРК) нового поколения. Предназначен для поражения всех современных и перспективных средств воздушно-космического нападения самолтов-разведчиков, самолтов стратегической и тактической авиации, тактических, оперативно-тактических баллистических ракет, баллистических ракет средней дальности, гиперзвуковых целей, постановщиков помех, самолтов радиолокационного д
9
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
болни мозъци и после исляма била мирна религия ,до девето коляно всички долу като ги хванат на място ,само това ги оправя
8
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 7Какво му е прердназначението му бе, ***? Я кажи ти, *** такъв!
7
4
 
27
 
! Отговори
4oko преди 10 години
До 3. ***, прочети какво е С-400 и какво му е предназначението! Недоносенени и неграмотни,чалга пикльовци пишат само тука!
6
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма атентат в света,в който да не е замесена съответната разузнавателна служба!Кон за кокошка!Десетима отиват за жертвопреношение,за да оправдаеш планирания преди това ответен удар,със стотици вертви!Владимир Шаломович иска да разширява империята
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Без пленници.
4
5
 
50
 
! Отговори
ali baba преди 10 години
най сатаниската религия - е исляма
3
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** скапана Религия. Всички мюсюлмани заслужават да ги натикаш на една територия и да ги зачешеш с С - 400!
2
3
 
44
 
! Отговори
BlackMamba преди 10 години
***! Като не им се живее да си прережат вените, не да убиват хората.