Терорист камикадзе взривил тролейбуса във Волгоград

Мощността е била най-малко 4 кг тротилов еквивалент
Обновена: 30 дек 2013 14:06 | 30 дек 2013 12:07, Елка Василева
37
Терорист камикадзе взривил тролейбуса във Волгоград
Снимка: Reuters

Взривното устройство, избухнало в тролейбуса във Волгоград, е задействано от терорист самоубиец. Експлозията е свързана с атентата на жп гарата в града. Това сочат предварителните данни на следствието, съобщи за ИТАР-ТАСС говорителят на федералния Следствен комитет Владимир Маркин.

Фрагменти от тялото на атентатора са изпратени за генетична експертиза с цел да бъде установена неговата самоличност.

Експлозията е отнесла покрива на тролейбуса и е изпочупила стъклата на прозорците в отсрещната пететажна сграда. Мощността на устройството е била най-малко 4 килограма тротилов еквивалент, заяви Маркин.

Още по темата
Според следствието на жп гарата са използвани експлозиви с мощност най-малко 10 килограма тротилов еквивалент. И в двата случая устройствата са били натъпкани с идентични поразяващи елементи, което налага извода, че има връзка между двата атентата. Следователите продължават да събират веществени доказателства, посочи говорителят.

По уточнени данни атентатът в тролейбуса е отнел живота на 15 души, а 27 пострадали са настанени в болници. При вчерашната експлозия на жп гара са загинали 17 души, а над десетки са ранени, като петима от тях са в критично състояние.

Взривът, избухнал в автобус във Волгоград на 21 октомври т. г., причини смъртта на 7 души и рани над 40, припомня ИТАР-ТАСС.

Силите на реда във Волгоград започнаха масови проверки в жилищните сгради, по пазарите, търговските обекти, хотелите и транспортните възли. Те отделят специално внимание на гостите на града.

Междувременно руският Национален антитерористичен комитет взе решение да активизира дейността на своите поделения във всички региони на федерацията, съобщи източник от тази организация. Президентът Владимир Путин възложи на комитета ред задачи за повишаване на сигурността в цяла Русия и по-специално
във Волгоградска област, за което всеки ден ще му се докладва, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
История преди 10 години
До АнонименТома Томов в предаване на Цветанка Ризова обясни как руснаците са прочиствали територии, избивайки като животни кавказките народи. Съчувствате ли на тях?
27
1
 
1
 
! Отговори
Истроия преди 10 години
До анализРуснаците са обучавали не само комунистите. Те са обучавали, спонсорирали и направлявали и т.нар. "революционери", с цел да отслабят Османската империя. Също са обучавали, спонсорирали и направлявали арменската *** в земите източно от Черно море, за да прочистват територии и да избиват мюсюлмани.
26
0
 
3
 
! Отговори
анализ преди 10 години
При атентата в църквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500, повечето от които умират от раните си. Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на ДОГАН и МЕСТАН . . .
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спасибо кто сочуствует
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съболезнования, братушки, надяваме се бързо да откриете и да обедвредите организаторите на тази трагедия!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЧНГPSIHICHNO BOLEN IZVRATENYAK!!!!
22
1
 
6
 
! Отговори
konsa преди 10 години
До Анонимен21Няма как да те приемат насериозно с този правопис.Първо завърши училище,после бистри геополитиката.
21
2
 
10
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Ислямските терористи са заявили война на Русия. Това е тяхното отмъщение за политиката на Русия в Сирия.
20
1
 
24
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
"В Государственную думу поступил проект обращения нижней палаты парламента к президенту о необходимости отмены моратория на смертную казнь за отдельные виды преступлений, в том числе за терроризм.."
19
3
 
52
 
! Отговори
Тишо преди 10 години
Русия има опит с шахидите-събират останките им в свински кожи,за да не могат да отидат при Аллах. Брутално,но изпитано!
18
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Силите на реда във Волгоград започнаха масови проверки ... " " Те отделят специално внимание на гостите на града." - какво ли ще означава това само мога се досещам. Трагедията е голяма, но руснаците ще се справят и с това. Сигурен съм.
17
4
 
19
 
! Отговори
Мойсей преди 10 години
Защо наистина страдат невинните хора?Като си решил-мяташ Путина,Чуркина и всички висши Органи.И в България така-обикалят улиците.Ами като не харесвате Пеевски,метнете КТБ-ка,метнете ТВ7,и всички други фирми и имоти на Олигарсите.Така се прави за да ги заболи.
16
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИЗВРАТЕНИТЕ РИТУАЛИ НА МАСОНИТЕ КРАЙ НЯМАТ,ПОДОЗИРАХ ЧЕ ЩЕ ПОЛЕЯТ ОЛИМПИАДАТА С КРЪВ НО ОЧАКВАХ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ СРЕДАТА НА ЯНОАРИ,САМАТА ОЛИМПИАДА Е РЕТУАЛ,И ВИНАГИ ПРЕДИ ТАКИВА ИГРИ МАСОНИТЕ ПРЕНАСЯТ ЖЕРТВИ,ЗАПОМНЕТЕ ВИНАГИ
15
56
 
12
 
! Отговори
Дядо Мраз с динамит преди 10 години
Това не е проблем за Русия , гражданите и са толкова *** , зомбирани и пияни че са готови да жертват целият народ , но да не освободят тези заграбени територии. Вън от Калининград, вън от Корилите, вън от Кавказ! Ай дано ама на дали :) Затова да има по някой фойерверк за да им напомня , особено по празниците.
14
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
по-скоро няколко слънца трябва да изгреят над Лангли - Вирджиния , Вашингтон , NY , LA , Тел Авив и Ерусалим и да разчистят със божията си светлина истинските създатели на ислямският тероризъм , който използваха за да оправдаят нахуването си в две държави , смяната на правителствата в още няколко (като на власт обикновенно идват радикални ислямисти) и за да извиват ръцете на страни като Сирия , Русия и Иран .
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е брей,тоя е бил тръгнал на пазара,те пък го елиминирали с някаква мина пластик вързана с ластик,та не му се размина,но постави кои са от неговите тъй навързани членове и съответно членки.
12
13
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички да помнят че Русия и руският народ дойдоха и ни освободиха от 500 ... повтарям ПЕТСТОТИН години турско робство !!!!убиваха ни изнасиваха ни и ни сменяха вярата с Ятаган ...Русия е огромна Християнска държава с мулти културно население. Да тя ще остане единна но да се молим христянските ценности да бъдат в основата на нейният мир .поклон пред загиналите полицаи и техният героизъм !
11
4
 
63
 
! Отговори
Зайцев преди 10 години
Волгоград няма да се уплаши, преживял е най-тежката битка в историята на планетата Земя (почти 2 милиона жертви) и е победил. Ислямските зомбита сами се прецакват като избиват невинни хора.
10
12
 
16
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
Човек с християнски морал и с нормална психика не може да оправдае избиването на невинни граждани, но да не забравяме все пак че става дума за ожесточена и асиметрична по характер война между Русия и корави Кавказки народи
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 7Бай Димо, искрено ме разсмя и ми напълни душата. В същото време си жестоко прав.