Волгоград: "Втори ден .... гинем"

Втори атентат в града, жертвите са 15: "Картината е ужасяваща"
Обновена: 30 дек 2013 14:05 | 30 дек 2013 09:01, Елка Василева
238
Волгоград: "Втори ден .... гинем"
Снимка: БТА

„Намирам се на мястото на взрива. Взривът се чу на няколко километра. Картината е ужасяваща, по снега има кръв. Всичко е отцепено, работят служители на полицията, на министерството на извънредните ситуации. Прави се всичко за евакуирането на пострадалите. Лично аз видях около седем души загинали, точни числа засега никой не се наема да посочи. Движението е спряно“.

Това е разказ от мястото на днешния атентат в руския град Волгоград. Думите се на кореспондент на местна телевизия, цитиран от РИА Новости.

Руската агенция цитира и думите на очевидци: „Излязох от вкъщи и чух силен гръм и викове на хора. Видях какво се случи. Първоначално не разбрах, че това е тролейбус – той беше толкова разбит. Разлетяло се е всичко, няма ги стъклата, дори и стените. Хората тичаха“.

Още по темата
Очевидецът Сергей Стукалов: „Страшно е. Всички излязоха от автобусите и трамваите и тръгнаха пеша. Живея на 200 метра от мястото, сега минах оттам на отиване за работа. Много хора не се качват на градския транспорт, вървят пеша“.

Очевидец: „Стоях на спирката, тролейбусът идваше отсреща. И се взриви“.

Очевидец: „Втори ден... гинем. Сега може да се ходи само пеша“.

Във Волгоград тази сутрин стана експлозия в тролейбус. Загинали са 15 души, а 23 души са откарани в болница. Сред тях е бебе на една годинка, съобщиха медицински източници. Броят на жертвите беше потвърден от вицегубернатора на областта Василий Галушкин. Очевидци казват, че в тролейбуса е имало много студенти.

Най-вероятната версия е взривяване на устройство, заложено в тролейбуса, пише Newsru. Мощността е била много по-голяма, отколкото вчера на жп гарата, където взривеното устройство беше с 10 кг тротилов еквивалент, съобщава волгоградското издание на „Комсомолская правда“. По думите на очевидци са изпочупени стъклата на съседните сгради, взривната вълна е повалила дървета.

Взривът стана в сутрешния час пик на оживена улица в града – от едната страна се намира пазар, а от другата – универмаг.

Това е трети взрив в града в рамките на последните 2 месеца. Атентаторка самоубийца взриви преди два месеца волгоградски автобус. Вчера при атентат на гарата на Волгоград загинаха 17 души, десетки са ранени.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
6
 
3
 
! Отговори
езичник преди 10 години
до 151пробвал съм да разбера дали мога да стрелям точно с истинско оръжие след игра. емии...мога.
137
3
 
13
 
! Отговори
do 153 i 152 преди 10 години
KAK NE TE E SRAM, 153. Javno ste mladi kop*leta, ne hodeli v kazarmata i pro-amerikanski nastroeni.A za rusnacite, ako znaete istoria STALINGRAD E GRAD -GEROI, taka che chechnci i dagestanci da vnimavat - za 24 h moze da izchesznat ot liceto n azemjata. Spomnete si akcijata v OSETIJA,nadutija Grozinski prezident barzo padna na kolene, ne polucji i pomosht ot USA.
136
6
 
27
 
! Отговори
Тежка задача преди 10 години
Човек с християнски морал и с нормална психика не може да оправдае избиването на невинни граждани, но да не забравяме все пак че става дума за ожесточена и асиметрична по характер война между Русия и корави Кавказки народи.
135
7
 
35
 
! Отговори
prof.Solomon преди 10 години
Много искам да се разбере кой е подбудителят на атентатите . Тогава ще се разбере какви ще са действията на Русия но съм сигурен че ще си сърбат попарата . Русия има потенциялът да се справи с терористите и всякъкви външни агресори ! Ние да му мислим с тия опушени скакълци . Ако продължи ситуацията да се развива по този начин МВР министъра може да се подведе под съдебна отговорност за тероризъм както и всички държавници дори Вигенин е виновен .Стига с този терор у нас
134
4
 
11
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
До Бай ДимоРедно е да се вземе под внимание и възможността да мутират в неубиваем вид... Като прибавим и фанатизма на средностатистическия мюсюлманин, нещата стават доста по-плашещи.
133
5
 
4
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
До АнонименАз никога не съм се крил.
132
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До varg vikernesи ти ли се покажа ве психично болен ***
131
11
 
36
 
! Отговори
Бай Димо преди 10 години
Aтомът трябва да бъде хвърлен над Мека, Багдад, Техеран, Кабул и размирните руски републики! Да се издигне оная красива гъбка от Уран 235 и Полоний 210. Да облъчи хубаво Аллах и всичките му надупени поклонници. Вижте как япончетата мирясаха след като ядреното слънце на чичо Сам изгря над Хирошима 1945г. Ще станат кротки овчици тия чалмосани ***.
130
12
 
9
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
2014 ще има голяма световна война.
129
3
 
15
 
! Отговори
prof.Solomon преди 10 години
До 130Анонимен Вие сте болен мозък какъв комунизъм ви тресе та ви не пуска ? Къде сте чули или видяли да е имало комунизъм ? Я си вземи хапчетата
128
2
 
23
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До Анонимен 136И колко се самовзривиха досега в Русия до преди тези атентати? За тези още не се знае кои са и какви са...Защо затихнаха военните провокации в Дагестан и Чечня от три години насам? Защото всички *** първо се биха в Либия, а сега са в Сирия! Ако бяха бутнали Асад, Кавказ щеше да пламне пак!Всичко се командва от едно място и чеченци, дагестанци, осетинци и пр. народи са само пушечно месо!
127
1
 
21
 
! Отговори
езичник преди 10 години
жалко за хората. тия атентатори не се ли научиха че ДА УБИВАТ ОБИКНОВЕННИ ХОРА ФАЙДА НЯМА. няма смисъл в тая работа. нищо няма да постигнат които и да са. само нараняват невинни които едва ли имат нещо общо с каквото и да било.
126
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 138Ей, мюсюлмански ***, марш да нахраниш овцете...
125
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо в Китай няма такива атентати ???щото там ........ е добре разбрана ...
124
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
някакав форумен *** седнал да дава акъл на руснаците хахах скрий се ве ***
123
0
 
1
 
! Отговори
tha преди 10 години
До Анонимени в Сарафово ли?
122
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 133дай един пример арабин камикадзе дето се евзривил в Русия! Можеш ли?Досега само от чеченски *** се взривяват там. Къде си чул арабин да се е взривил в Русия бе?
121
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 134Аз съм човекът който прави к'вото си иска, ти кой беше?
120
1
 
13
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Тероризма от ново поколение няма почти нищо общо с арабския свят като географско понятие, повечето са промити мозъци които действат на местно ниво ,нещо като съфорумците тук но далеч по изтрещели....
119
8
 
16
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До Анонимен 127Стига с тая Чечня бре! Чеченците са с Путин! И в Чечня, и в Дагестан срещу Русия воюват единствено вносни терористи - основно араби от кол и въже и тук-там европейски наемници-инструктори! Това поне показват документите на избитите от руснаците боевики.