Волгоград: "Втори ден .... гинем"

Втори атентат в града, жертвите са 15: "Картината е ужасяваща"
Обновена: 30 дек 2013 14:05 | 30 дек 2013 09:01, Елка Василева
238
Волгоград: "Втори ден .... гинем"
Снимка: БТА

„Намирам се на мястото на взрива. Взривът се чу на няколко километра. Картината е ужасяваща, по снега има кръв. Всичко е отцепено, работят служители на полицията, на министерството на извънредните ситуации. Прави се всичко за евакуирането на пострадалите. Лично аз видях около седем души загинали, точни числа засега никой не се наема да посочи. Движението е спряно“.

Това е разказ от мястото на днешния атентат в руския град Волгоград. Думите се на кореспондент на местна телевизия, цитиран от РИА Новости.

Руската агенция цитира и думите на очевидци: „Излязох от вкъщи и чух силен гръм и викове на хора. Видях какво се случи. Първоначално не разбрах, че това е тролейбус – той беше толкова разбит. Разлетяло се е всичко, няма ги стъклата, дори и стените. Хората тичаха“.

Още по темата
Очевидецът Сергей Стукалов: „Страшно е. Всички излязоха от автобусите и трамваите и тръгнаха пеша. Живея на 200 метра от мястото, сега минах оттам на отиване за работа. Много хора не се качват на градския транспорт, вървят пеша“.

Очевидец: „Стоях на спирката, тролейбусът идваше отсреща. И се взриви“.

Очевидец: „Втори ден... гинем. Сега може да се ходи само пеша“.

Във Волгоград тази сутрин стана експлозия в тролейбус. Загинали са 15 души, а 23 души са откарани в болница. Сред тях е бебе на една годинка, съобщиха медицински източници. Броят на жертвите беше потвърден от вицегубернатора на областта Василий Галушкин. Очевидци казват, че в тролейбуса е имало много студенти.

Най-вероятната версия е взривяване на устройство, заложено в тролейбуса, пише Newsru. Мощността е била много по-голяма, отколкото вчера на жп гарата, където взривеното устройство беше с 10 кг тротилов еквивалент, съобщава волгоградското издание на „Комсомолская правда“. По думите на очевидци са изпочупени стъклата на съседните сгради, взривната вълна е повалила дървета.

Взривът стана в сутрешния час пик на оживена улица в града – от едната страна се намира пазар, а от другата – универмаг.

Това е трети взрив в града в рамките на последните 2 месеца. Атентаторка самоубийца взриви преди два месеца волгоградски автобус. Вчера при атентат на гарата на Волгоград загинаха 17 души, десетки са ранени.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отново религията на мирът в действие! Въпрос на време е тоталната война между *** и християни.
117
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Олимпиада каза....Путин, кажи на западняците да си заврат скапаната Олимпиада отзад и започвай прочистване. Не е време за игри, а за прочистване от тези мюсюлмански ***.
116
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
там където царува коммунизъм, не е за живот
115
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са терористи.Волжко-Камска България/Татарстан/също са мюсюлмани,Кавказките Българи/Чеченци,Кабардинци и т.н./ също,но ние не трябва да ги отричаме само защото изповядват исляма.Ние трябва да работим да се обединим духовно всички Българи по света,както прявят гърчолята.
114
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 123К'ва Олимпиада бееее...ако съм на мястото на Путин още сега обявявам, че няма да има игри и обявявам етническо прочистване в Чечня!
113
2
 
17
 
! Отговори
il_cho преди 10 години
Боже, собствените ти творения се избиваме толкова успешно! Докога ще търпим тия монголоидни животни да нападат невинни хора и да избиват невинни деца! Какъв *** трябва да си да убиваш бебе? Смърт за извършителите по особено жесток начин! Те си го заслужават!
112
20
 
3
 
! Отговори
Опорна точка ? преди 10 години
До ivan00000Това ли е опорната точка днес. А не са ли виновни именно Путин и неговата колониална политика в Кавказ ?
111
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Перо ПиперкатаЦАР БОМБА:"При взрива е постигнато налягане от 1 милион атмосфери и температура 10 милиона градуса. Огненото кълбо е с радиус 4,6 km, диаметърът на гъбата достига 95 km, а пушекът достига 67 km височина. На 100 km в диаметър високата температура причинява изгаряния от трета степен. Ударната взривна вълна обикаля земното кълбо три пъти, а предизвиканата йонизация в атмосферата практически прекратява радиовръзките в продължение на 40 минути."
110
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И тези олимпиада ще ми организират след два месеца !
109
13
 
38
 
! Отговори
ivan00000 преди 10 години
Запада има пръст в тези атентати. Искат да провокират руснаците и да разклатят стола на Путин. Всичко, което се случва в Европа е против Русия. Този целият измислен и нереален съюз в Европа е базиран срещу Русия.Не е нужно човек да е гении за да го разбере. Жалко, е но сега осъзнавам, че европейците са най долната нация на земята. Само, като се замисли човек, преставете си какви извръщания са извършвали тези уж ''декрати'' последното доказателство е Втората Световна Война.
108
2
 
13
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
"Бин Султан заявил, че гарантира безопасността на зимните Олимпийски игри в Сочи следващата година. Групите чеченски въстаници, които отправят различни заплахи по адрес на олимпийските игри, се намират под наш контрол, признал той."Ето къде е ключът от бараката! Какво обаче ще стане, ако верно изкарат Путин от нерви и изведнъж от небето над Рияд започнат да падат доста по-сериозни бомби?
107
5
 
21
 
! Отговори
ПАЦАТА преди 10 години
До Анонимен 111Нито САЩ, нито ЕС се справят с терора. И докато САЩ правят нещо по въпроса, то ЕС просто стои и чака кога ще гръмне нещо. Половината ЕС вече е от мюсюлмани, тя Европа сама се самоубива. За БГ да не говорим, не дай боже че тука ако се случи нещо. Русия, Израел и Китай само се борят реално срещу тероризма. САЩ воюва за петрол и за ресурси, даже си спретнаха и 11 септември сами, фактите и специалистите говорят. Ако САЩ ти каже добър ден, бъди сигурен че е нощ.
106
10
 
4
 
! Отговори
Очевидно е преди 10 години
До това води политиката на десетилетия подтискане и непризнаване на една суверенна територия - Русия има същите колониални претенции като държавите по които плюе, но е далеч по-зле организиране и по-неспособна да ги постигне. За съжаление май ще сме свидетели на още такива грозни гледки.
105
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Терористите от гара Буново, извършват такива актове срещу "друговерци" и чужди 9според тях), а какво да кажем за тогава и сега управляващата ни НАЙ-ГОЛЯМА ТЕРОРИСТКА БКП/БСП ??? Избивайки СОБСТВЕНИЯТ си народ и то в ЦЪРКВА!!! И сега..оооо свещена простотия и наглост, ми "управляват" с другите "турски" терористи, чиито имена сменяха и гонеха и убиваха. От това по-голяма мерзост здраве му кажи.Но то между радикалния ислям и *** разликата е единствено в ...стила на обличане.
104
13
 
2
 
! Отговори
Чеченец преди 10 години
Едва ли е без причина - върнете свободата на хората пияндури, мир на праха на невините!
103
6
 
10
 
! Отговори
? преди 10 години
До нямам"88, голямата сибирска мечка е доста преувеличено понятие. Крепи се на американски долари:) "Обяснете ми как нещо може да се крепи на въздух?
102
1
 
16
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
"В края на юли с неофициална визита в Москва е пристигнал шефът на Съвета по национална сигурност на Саудитска Арабия Бандар бин Султан. Преговорите са били около позицията на Русия по сирийския въпрос.Шефът на разузнаването на Саудитска Арабия е предлагал на Русия съюз с ОПЕК, за да оттегли тя подкрепата си към Сирия. По адрес на Русия от негова страна е прозвучала скрита заплаха по повод безопасното провеждане на зимните олимпийски игри Сочи-2014."
101
4
 
12
 
! Отговори
Джугашвили преди 10 години
Сега ако се окаже че тия атентати са подготвяни в Турция както се оказах преди време направо усещам каква може да бъде реакцията ! Защото никой не очакваше че ще освободят затворници като Худорковскй или курволетата от пуси р. Някой се опитва да саботира олимпядата . Незнам защо ми се струва че турците ще загазят
100
5
 
5
 
! Отговори
Йово преди 10 години
До TinaБог да ги прости хорицата, мир на прахът им. Тинче чеченските и дагестанците са наследници на прабългарските етническа група БЕРСИЛИ и АЛАНИ но да не забравяме нещо важно ТАМ Е ВЛЯЗЪЛ ИСЛЯМА а където има ислям има тероризъм и убийства. Това е както еничарите в Българската история които етнически Българи правили най големите зверства срещу християните Българи в името на исляма и Османската империя(справка историята).
99
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Усещам как след няколко дни Руската армия ще настъпи в някоя посока и доста *** ще летят. Не се съмнявайте, в Русия за такива неща се плаща единствено със смърт. От 10 години живея тук и знам че Москва не преговаря и не съди терористи, намерят ли се ликвидират незабавно, ако не се намерят се ликвидира цялото населено място (по възможност) където се предполага че са. Преди 1о-тина години терористите от Балшой театър ги разстрелваха на Червения площад.