Волгоград: "Втори ден .... гинем"

Втори атентат в града, жертвите са 15: "Картината е ужасяваща"
Обновена: 30 дек 2013 14:05 | 30 дек 2013 09:01, Елка Василева
238
Волгоград: "Втори ден .... гинем"
Снимка: БТА

„Намирам се на мястото на взрива. Взривът се чу на няколко километра. Картината е ужасяваща, по снега има кръв. Всичко е отцепено, работят служители на полицията, на министерството на извънредните ситуации. Прави се всичко за евакуирането на пострадалите. Лично аз видях около седем души загинали, точни числа засега никой не се наема да посочи. Движението е спряно“.

Това е разказ от мястото на днешния атентат в руския град Волгоград. Думите се на кореспондент на местна телевизия, цитиран от РИА Новости.

Руската агенция цитира и думите на очевидци: „Излязох от вкъщи и чух силен гръм и викове на хора. Видях какво се случи. Първоначално не разбрах, че това е тролейбус – той беше толкова разбит. Разлетяло се е всичко, няма ги стъклата, дори и стените. Хората тичаха“.

Още по темата
Очевидецът Сергей Стукалов: „Страшно е. Всички излязоха от автобусите и трамваите и тръгнаха пеша. Живея на 200 метра от мястото, сега минах оттам на отиване за работа. Много хора не се качват на градския транспорт, вървят пеша“.

Очевидец: „Стоях на спирката, тролейбусът идваше отсреща. И се взриви“.

Очевидец: „Втори ден... гинем. Сега може да се ходи само пеша“.

Във Волгоград тази сутрин стана експлозия в тролейбус. Загинали са 15 души, а 23 души са откарани в болница. Сред тях е бебе на една годинка, съобщиха медицински източници. Броят на жертвите беше потвърден от вицегубернатора на областта Василий Галушкин. Очевидци казват, че в тролейбуса е имало много студенти.

Най-вероятната версия е взривяване на устройство, заложено в тролейбуса, пише Newsru. Мощността е била много по-голяма, отколкото вчера на жп гарата, където взривеното устройство беше с 10 кг тротилов еквивалент, съобщава волгоградското издание на „Комсомолская правда“. По думите на очевидци са изпочупени стъклата на съседните сгради, взривната вълна е повалила дървета.

Взривът стана в сутрешния час пик на оживена улица в града – от едната страна се намира пазар, а от другата – универмаг.

Това е трети взрив в града в рамките на последните 2 месеца. Атентаторка самоубийца взриви преди два месеца волгоградски автобус. Вчера при атентат на гарата на Волгоград загинаха 17 души, десетки са ранени.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обама бойкотира олимпиадата в Сочи, Ал Кайда гърми бомби...трябва да си малко дете за да не можеш да свържеш нещата. Но знам едно, Русия ще им даде по зъбите, което псе я е полаяло- все е побесняло!
17
8
 
42
 
! Отговори
зъбче за зъбче преди 10 години
Ако тоя *** беше истински патриот, то сега трябва едно село с да бъде изгорено. На всеки убит православен, по 10 . Никаква милост.
16
1
 
63
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Белята си търсят тези жалки ислямисчета.
15
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия ако продължават така, Грузия ще им се стори като летен фестивал на фойерверките!
14
3
 
44
 
! Отговори
Ридик преди 10 години
Хм- ха добре са им дошли на политическите ни заразни *** 11000 цъкашти сирииски бомби. Въпрос на време. Давайте им помощи да може с тези пари да си подсигурят и някое друго кило TNT.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Чавдар Михов,тази мисъл е като на президентски съветник по въпросите на тероризма: стилово издържана и празна откъм съдържание!
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво е това ПРОСТАШКО заглавие ???!!!!
11
3
 
8
 
! Отговори
злото преди 10 години
поражда друго зло.........
10
19
 
18
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 10 години
В случая силовите и безкомпромисни мерки срещу тероризма са необходими и неизбежни, но те могат единствено да ограничат явлението, но не и да решат конфликта в дългосрочен план. Проблемите с мюсюлманите в Русия са натрупвани с векове и може би ще трябват векове, за да бъдат трайно преодолени.
9
1
 
86
 
! Отговори
СМЪРТ... преди 10 години
НИЩО НЕ ОПРАВДАВА БЕЗЦЕЛНОТО УБИЙСТВО НА НЕВИННИ ХОРА !!!! ДЖИХАДА Е ДЕЙСТВИЕ НА ИЗВРАТЕНИ *** !!! НАСИЛИЕТО ВИНАГИ ВОДИ ДО ОЩЕ НАСИЛИЕ И СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ РУСКАТА АРМИЯ НЯМА ТЪРПЕНИЕ ДА ИЗСТРЕЛЯ РАКЕТИТЕ...
8
2
 
98
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това мюсюлманите са болни мозъци.Тази религия трябва да се забрани със закон в цял свят!!!!!
7
1
 
75
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Сега ще има доста увити във свински кожи. Мръсните хамери си въобрязяват че във Русия могат да прилагат същите номера ли? Хората са бедни да, но си обичат родината.
6
4
 
88
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Усещам исляма забранен и прочистен Кавказ, до последния човек :)Още малко дразнете *** :)
5
3
 
93
 
! Отговори
инт преди 10 години
Аз ако съм на мястото на Путин и Обама, ще изравня всичко там по тия мюсюлмански държавички обучаващи ислямисти, джихадисти, талибани и незнам си какви мизерници още. Мир на праха на загиналите хора, голяма трагедия.
4
12
 
88
 
! Отговори
Гб преди 10 години
Издръжката на 11 хил. бежанци по 1100 лева е равна на 12,1 милиона на месец от нашия джоб. Това на година прави 145,2 милиона. Една огромна сума, която може да отиде за болници, детски градни и други полезни неща. Всичко това само и единствено заради БСП=ДПС.
3
2
 
111
 
! Отговори
Да бе да преди 10 години
А после ни убеждават ,че исляма не била агресивна религия, била за мир и любов.....
2
2
 
62
 
! Отговори
Саудитците преди 10 години
стоят зад такива "демократични" изяви. Нали са първи дружки на САЩ нашите дупедавци няма да си отворят даже устата. Къда са всички НПО да заклеймят тия ***. Или те подпомагат за разрухата на Русия, следователно са приятели/в сянка/ на демокрацията. Къде е сега госпожа Нюланд да раздава помощи на пострадалите от насилието на полицията
1
2
 
123
 
! Отговори
Ужас преди 10 години
Това не са хора а ***... какво се цели с това, какво ще помогне отнемането на човешки животи... Бебета, жени, деца, този ужас край няма ли? Никой народ не заслужава това, никой... Банда побъркани ***...