Волгоград: "Втори ден .... гинем"

Втори атентат в града, жертвите са 15: "Картината е ужасяваща"
Обновена: 30 дек 2013 14:05 | 30 дек 2013 09:01, Елка Василева
238
Волгоград: "Втори ден .... гинем"
Снимка: БТА

„Намирам се на мястото на взрива. Взривът се чу на няколко километра. Картината е ужасяваща, по снега има кръв. Всичко е отцепено, работят служители на полицията, на министерството на извънредните ситуации. Прави се всичко за евакуирането на пострадалите. Лично аз видях около седем души загинали, точни числа засега никой не се наема да посочи. Движението е спряно“.

Това е разказ от мястото на днешния атентат в руския град Волгоград. Думите се на кореспондент на местна телевизия, цитиран от РИА Новости.

Руската агенция цитира и думите на очевидци: „Излязох от вкъщи и чух силен гръм и викове на хора. Видях какво се случи. Първоначално не разбрах, че това е тролейбус – той беше толкова разбит. Разлетяло се е всичко, няма ги стъклата, дори и стените. Хората тичаха“.

Още по темата
Очевидецът Сергей Стукалов: „Страшно е. Всички излязоха от автобусите и трамваите и тръгнаха пеша. Живея на 200 метра от мястото, сега минах оттам на отиване за работа. Много хора не се качват на градския транспорт, вървят пеша“.

Очевидец: „Стоях на спирката, тролейбусът идваше отсреща. И се взриви“.

Очевидец: „Втори ден... гинем. Сега може да се ходи само пеша“.

Във Волгоград тази сутрин стана експлозия в тролейбус. Загинали са 15 души, а 23 души са откарани в болница. Сред тях е бебе на една годинка, съобщиха медицински източници. Броят на жертвите беше потвърден от вицегубернатора на областта Василий Галушкин. Очевидци казват, че в тролейбуса е имало много студенти.

Най-вероятната версия е взривяване на устройство, заложено в тролейбуса, пише Newsru. Мощността е била много по-голяма, отколкото вчера на жп гарата, където взривеното устройство беше с 10 кг тротилов еквивалент, съобщава волгоградското издание на „Комсомолская правда“. По думите на очевидци са изпочупени стъклата на съседните сгради, взривната вълна е повалила дървета.

Взривът стана в сутрешния час пик на оживена улица в града – от едната страна се намира пазар, а от другата – универмаг.

Това е трети взрив в града в рамките на последните 2 месеца. Атентаторка самоубийца взриви преди два месеца волгоградски автобус. Вчера при атентат на гарата на Волгоград загинаха 17 души, десетки са ранени.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
1
 
! Отговори
тото преди 10 години
Толкова е тъжно и жалко че хора са способни на това и всякакви други убийства .
177
0
 
2
 
! Отговори
сашо преди 10 години
като искаш да мреш *** в гората и се взриви ,защо искаш да повлечеш невинни деца и бременни жени с теб .кой е този бог който толерира такива зверства спрямо децата му . не тези заслужават като ги хванат да гледат как дерат и разпъват на кръст тяхните жени и деца и после когато всичко свърши да ги горят живи на клада .само така ,ще имат страх .някой беше казал.жестокостта ражда жестокост.като искаш да мреш защо убиваш невинни .
176
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог да прости невинните жертви на тероризма, след броени години мюсюлманите в руската армия се изравняват с християните, а неволята ще научи мнозина "християни" на толерантност и зачитане на другите.
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко за хората, а Путин трябва да се сети как отговарят онези, които са обявени за ненужни. В подобно оскърбление няма подлост, а желание за единствения възможен отговор, игнорирането на което го прави неистово.
174
0
 
2
 
! Отговори
Смъртта Не избира! преди 10 години
Не са много подлите ***, като този тук Талибан в кожата на 200 - EU citizen...Но въоръжени с човекомразие, сеят духовна смърт сруд нас и импонират на бесния Талибан, роден от Сатаната...
173
8
 
1
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
В тролея е имало десетки юнаци като тези тук, които искат да е*ат майката на Мохамед, да изравняват Кавказ и прочие, всичките поклонници на Путин. Жалко, че сигурно са го отнесли и някои свестни и мислещи човеци.
172
15
 
4
 
! Отговори
биляр преди 10 години
Другари БОЛШЕВИКИ .Това не ви е пенЦионерският клуб и бабешкерниците да ломотите пропагандите от времето на цола драгоичева. Я дето познавате Русия и сте все много актуални и запознати . Вижте любимият ви аяатолах *** ал *** .Колко президенти на републики,съветници,депотати във държавната дума, кметове МЮСЮЛМАНИ Е НАЗНАЧИЛ ЛИЧНО ТОИ. ТОЧНО монголското джудже ислямизира РУСИЯ . Плащат невинните хора за мръсните му игри.
171
2
 
11
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
да Ви напомням ли, че техният *** син боко тиквата, заедно с танцуващият еврейски танци ники и носителя на TZV.TZV. кои поканиха да правят конференция и подготовка за инвазия срещу законно избраната власт и народа на Сирия в БГ без да се уведомяват хората - но информацията изтече? е те тия същите дето трябваше да демократизират Сирия, цру си ги прати в Русия, нещо неясно? нещо оставка, реаниматорски блок, меглена нещо, това онова? усещате ли как станахте причастни в тези престъпления?
170
13
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
Боже какви глупави коментари чета.САЩ и Израел създавали терористите.Само много ограничен мозък може да го напише.Тези двете страни са най-пострадали от тероризма през годините.Дали са десетки хиляди жертви ,похарчили са трилиони долари за борба с тероризма.Немога да си представя че има толкоз заблудено-глупави хорица в тая държава
169
3
 
22
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
Спомням си преди известно време,някакви ислямисти наръгаха едно момче в Москва.Вдигнаха се хиляда скинари и изпопребиха арабите наред.Неми се мисли сега кво ще стане.*** трябва да знаят че това не са мамините синчета от Манхатън а граждани на най-коравия град в света.И дедите им са яли плъхове и издържали на минус 40 за да си защитят града от Хитлер.Леле страшно ще става.Ако съм арабин там ,по най-бързия начин се изнасям
168
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майката на Мохамед е била еврейка. Т.е. Мохамед е евреин.Майната им и на Мохамед и на майка му и на баща му. Това не е религия, а психическо отклонение. Това са психически невалидни хора.
167
5
 
26
 
! Отговори
Баста! преди 10 години
Путин предупреди *** от Саудитска Арабия и компания които пряко финансират терористите да не се бъркат и да си налягат парцалите. Не го послушаха. Сега ще почнат да *** разните шейхчета и роднините им по целия свят. Нека умират бавно и в дълга агония. Щом искат война - ще си я получат! И те, и пиндосите. Русия в обиде на никого не остава. Факт и без варианти!
166
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цруили кой още е за бойкота на игрите в сочи
165
4
 
16
 
! Отговори
еврейче преди 10 години
За исляма не знам, но ислямистите точно са творение на евреите, ислямистите тероризират не само християни, но и мюсюлмани...и това е всичко за пари и власт...все евреиски ценности!Зад всички злини на света стоят или евреи или евреиски интереси!
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
30.12.2013 Депутат Государственной Думы Адам Делимханов выразил соболезнования родным погибших в результате террористических актов в Волгограде17:33:25От имени депутатов Государственной думы и членов Совета Федерации ФС РФ от Чеченской Республики приношу искренние соболезнования родственникам погибших в результате террористических актов в Волгограде, желаю скорейшего выздоровления пострадавшим. Со своей стороны мы готовы оказывать любое содействие правоохранительным органам и властям Волгограда.Проклятые террористы снова и снова безжалостно убивают и калечат мирных граждан нашей страны
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До езичникпо същата логика дай да избиеме и християните-какво е инквизицията, ако не същото?
162
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция и Саудитска Арабия ще си платят скъпо за обучение,въоражаване и финансиране на тези фанатизирани мюсулмански ***. Скоро Турция ще се сбогува за винаги с протоците Босфор и Дарданели, Константинопол,Смирна,Северен Кипър и Егейското си краибрежие. В Саудитска Арабия столиците на шейтана Медина и Мека ще ще бъдат сринати до основи.
161
0
 
0
 
! Отговори
езичник преди 10 години
до 186явно ти не си чел. инъче щеше да знаеш какво е джихад. и за произхода на хашишините. и по-вероятно камикадзетата да са именно от тях.
160
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До dimВиж, може да съм противник на всички религии и никой в семейството ми да не е кръщаван от 3 поколения, но това твоето е точно толкова голямо невежество, колкото и тяхното. Това са хора с промити мозъци, както и ти. Ако отвориш някоя книжка да попрочетеш, ще разбереш, че сам по себе си исляма е вероятно най-толерантната религия. Това тяхното е едно към едно това, което виждаме в България-90 годишна баба, която дава членски внос за партията. Нали знаеш за птичето в кафез...
159
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е просто-да вземем няколко държави в които имаше атентати-САЩ, Русия, Англия, Израел. Все държави, които се бъркат в политиката на други държави. Имаше и атентати и в Испания и Ирландия, да не говорим северна, и т.н.-те бяха вътрешно дело, така че може да не ги броим. Поука-не се бъркай в чуждия джоб, да ти е мирен живота. Да ти имам и тлъстия г*з, не бе крадене, не бе чудо.