Във Волгоград може би действа мощна терористична клетка

Градът е в паника, казаци ще охраняват улиците
Обновена: 30 дек 2013 10:46 | 30 дек 2013 10:15, Елка Василева
36
Във Волгоград може би действа мощна терористична клетка
Снимка: Reuters

Следственият комитет на Русия не изключва връзка между двата терористични акта, извършени във Волгоград за денонощие – на жп гарата и в тролейбус. Това съобщи говорителят на Следствения комитет Владимир Маркин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„През последното денонощие това е вторият терористичен акт, извършен във Волгоград. Следствието не изключва те да са свързани, но в момента се разглеждат всички възможни версии“, съобщи Маркин.

От правоохранителните органи вчера не изключиха възможността да има връзка между терористичния акт на жп гарата и взрива в автобус, извършен на 21 октомври.

Малко по-късно днес Следственият комитет потвърди, че има връзка между двата взрива във Волгоград – на жп гарата и днес в тролейбуса. „Както и взривното устройство на жп гарата, то е било напълнено с поразяващи елементи. Тъй като и в едното, и в другото взривно устройство поразяващите елементи са идентични, това потвърждава версията на следствието за връзка между двата терористични акта. Възможно е те да са били подготвяни на едно и също място“, съобщи за ИТАР-ТАСС Владимир Маркин.

Не е изключено във Волгоград да действа мощна организирана клетка на терористи, заявиха източници от силовите структури, пише Newsru.

Взривът на гарата във Волгоград стана в неделя, 29 декември. По предварителни данни взривното устройство е било активирано от терорист камикадзе. По последни данни жертвите са 17 души. Десетки пострадали остават в болниците.

Тази сутрин в час пик на оживена улица във Волгоград се взриви тролейбус. С поред досегашните данни са загинали 15 души, а 28 са ранени. Предварително е установено, че взривното устройство е било заложено в тролейбуса и е било активирано дистанционно.

„Градът е в паника, заяви в неделя съветникът на губернатора на Волгоградска област Казбек Фарниев. - Само два месеца минаха и отново терористични актове при нас...“.

Много жители на Волгоград тази сутрин предпочетоха да отидат на работа пеша.

Следственото управление във Волгоградска област е образувало углавно дело за терористичен акт и незаконен трафик на оръжия. Следователите изземат записите от уличните камери в района на взрива. „Установяват се очевидци и свидетели на престъплението, изземат се записите от камерите за видеонаблюдение. Следователите вече започнаха разпити на оцелели при терористичния акт пътници, чието състояние им позволява да комуникират“, каза Владимир Маркин пред Интерфакс.

Междувременно приключи идентифицирането на загиналите при терористичния акт на гарата във Волгоград на 29 декември, съобщи Интерфакс, като се позова на медицински източници.

Разпознати са 17 души, от които две деца на 11 и на 12 години. Предполагаемият извършител на терористичния акт не е в списъка на жертвите.

Властите във Волгоград са привлекли казаци за охраната на реда по улиците в града. Губернаторът на Волгоградска област Сергей Боженов заяви, че казаците ще помагат на служителите на патрулно-постовата служба, които се оказаха недостатъчни за обезпечаване на сигурността в града, предаде Интерфакс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
74
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Каквото и да си говорим, лошото е, че заради психично болни умират невинни хора.Вие представяте ли си такава религия, която ви поощрява да се накичите с екплозиви и да трепете невинни хора? За мен е пределно ясно, че просто трябва да бъде заличена... и религията и поклонниците й.
12
49
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
не приемам извършеното,но насилието ражда насилие,след като руските войски извършваха зверства,за който няма никъква гласност,затова и терористите трудно ще бъдът спрени,съжелявам,че обикновените руснаци отново ще страдът.
11
3
 
54
 
! Отговори
АНТИ преди 10 години
На времето експерти съветваха да се реши въпроса с чеченците като се въоръжат казаците!Дойде време казака да действа!
10
11
 
31
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Психично болните радикални мюсюлмани отдавна предупреждаваха в интернет, че замислят нещо за олимпиадата, така че не знам какво са правили руските тайни служби ! Ако заплахата беше лично срещу Путин, досега да са ги хванали !
9
8
 
39
 
! Отговори
Дервиш преди 10 години
Русия и Иран ще се сплотят още повече, идват края на Израел и саудитските безбожни крале от династията А-али Сауд, осъзнават го и всичко това е акт на отчаяние, но устремът на силите на доброто ще даде резултат в Сирия, на бойното поле където тия терористи, подпомагани от оста на злото, цио-саудо-сатанинщината се обучават, по конкретно в град Алепо или Халеб
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сетлга не съм чул руснак да прави терактове, но пък американусити....
7
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Исламски братя ги изгониха от египет. Отидоха в Сирия. От там също вече ги гонят и се мудят тъпите американски кучета къде да гърмят. Докато тази исламса секта не се ликвидира, докато сащ не се ликвидира, няма да има мира.
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Михов, енергийните пазари се ръководят от Русия и Саудитска Арабия, всички други са пионки и бушони. Какво още има да се чудиш откъде идват парите?
5
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами ако избухне термоядрен взрив в Саудитска Арабия?
4
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега много кавказци няма да могат да си подадат носа навън.
3
6
 
42
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 10 години
Може би трябва да се търси "сирийска" или по-скоро "саудитска" връзка. Русия настъпи нечии интереси с подкрепата си за Асад, а добре известно е кой финансира противниците му. Серията от атентати показва, че зад тях стои сериозна организация, разполагаща с много средства. Въпросът е *** откъде идват парите? chavdarmihov/bg/home.php
2
8
 
81
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Бог да ги пази!Бог да пази Русия, България и всички православни! Явно сатанистите не спят...Очаквам вече и в България актове на "мощни терористични клетки".Със съдействието на Желев, Димитров, Костов, Сакскобурга, Доган, Станишев, Борисов, Младенов, Първанов, Орешарски, Йовчев, Писанчев, Казаков, Ангелов, Найденов, Паси, Нейнски, Кунева, Георгиева, Манолова, Коен и т.н и т.н.
1
3
 
116
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Някой...ръчка силно жарта,за да лумне огън.Но защо посягат на мирните граждани,живеещи кротко в борба за...насъщния.Това е...подлото и това никога не мога да приема.Поклон пред невинните жертви на тези варварски актове.