Над 5200 полицаи и военни бдят за сигурността във Волгоград

Мобилизирани са резервни сили
Обновена: 31 дек 2013 09:50 | 31 дек 2013 09:48, Камелия Цветанова
35
Над 5200 полицаи и военни бдят за сигурността във Волгоград
Снимка: Ройтерс

Органите на реда във Волгоград мобилизираха резервни сили за патрулиране из улиците на града. За сигурността бдят над 5200 полицаи и военни от вътрешните войски, съобщи за ИТАР-ТАСС Андрей Пилипчук - говорител на оперативния щаб, създаден в областта след терористичните атентати във Волгоград, взели 33 жертви в неделя и понеделник.

Проверки на силите за сигурност са обхванали тази нощ 4795 обекта във Волгоград и 174-ма души, длъжни да спазват миграционното законодателство.

Още по темата

По време на операцията "Вихър - антитерор", която ще продължи до второ нареждане, през нощта в града са регистрирани 91 престъпления, 56 от които вече са разкрити. Установени са 78 души, замесени в тях, и над 1000 извършители на административни правонарушения.

Старши сержант Дмитрий Маковкин от руската полиция, който спря преди два дни терориста на жп гарата във Волгоград, преди да мине през турникетите, и така спаси десетки хора с цената на живота си, е предложен посмъртно за награждаване с Ордена на мъжеството. Това съобщи днес за ИТАР-ТАСС Светлана Янисова, прессекретар на транспортната полиция в региона.

Роден през 1984 г. в руската република Калмикия, след това учил и работил във Волгоград, "Дмитрий ще бъде погребан с всички военни почести и религиозни ритуали", увери тя.

За погребението в града ще пристигнат роднините на покойния от други селища в областта.

Жертвите на гарата на 29 декември е можело да бъдат много повече, ако терористът самоубиец беше успял да премине проверките за сигурност на входа, но 29-годишният Дмитрий Маковкин спря терориста с цената на живота си.  Заедно с Маковкин е действал и служителят от охранителното звено на железниците Сергей Наливайко, който също е загинал.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мюсюлмсните бяха %95 от населението в Сочи преди 100г. а сега %1. Мюсюлманите искат отмъщение за геноцида в Кавказ.
4
23
 
7
 
! Отговори
Интелигент преди 10 години
До БАЧКАТОРТи тъй си мислиш, а? Че руския цар е много силени ще накаже сурово виновни и невиновни... Дурак си ти! Като баща си, когото не познаваш...
3
10
 
16
 
! Отговори
Х преди 10 години
5200 ПАЗЯТ ЦЯЛ ГРАД -НИЩО.ПРИ НАС ПОВЕЧЕ ПАЗИХА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.ТЕРОРИСТИТЕ ПО НЕ СА ОПАСНИ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.
2
8
 
51
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Путин и компания вече приготвят "подаръци" за Дагестан и Чечня , чакат само да мине олимпиадата в Сочи че неудобно малко от чужденци и туристи и после на спокойствие и без журналисти -казашко парти :))
1
6
 
38
 
! Отговори
Старшията преди 10 години
Не само полицаи и вътрешни войски ами и армията и запасняци трябва да мобилизират. Трябва да се проведат наказателни акции срещу мюсюлманите в Кавказ които са отговорни за извършването на атентата. Много неевропейска *** има в Кавказ от азиатски произход.