Над 700 души са задържани във Волгоград

Петима от ранените при терористичните актове са в крайно тежко състояние
Обновена: 2 яну 2014 16:52 | 2 яну 2014 14:44, Елка Василева
17
Над 700 души са задържани във Волгоград
Старши сержант Дмитрий Маковкин загина, спирайки терориста на входа на гарата. Снимка: Reuters

Над 700 души са задържани от полицията за различни административни нарушения в рамките на операцията „Вихър-антитерор“, която руската полиция провежда във Волгоград след извършените в края на миналата година там терористични актове, предаде Интерфакс.

„В цялата област полицаи заедно с водачи на служебни кучета са проверили близо 6 000 обекта, от които 2500 жилищни сгради, с щателна проверка на тавани и мазета, 37 автогари, 23 жп гари“, съобщи МВР във Волгоградска област.

Полицаите са задържали и 12 престъпници, които са били обявени за издирване, както и 70 заподозрени в извършване на престъпление, посочиха от министерството.

34 души загинаха, а десетки бяха ранени при двата терористични акта във Волгоград. На 29 декември беше извършен взрив на жп гарата в града, а на 30 декември беше взривен тролейбус, пълен с пътници.

По данни на пресслужбата на руското здравно министерство 62-ма от пострадалите остават в различни болници в Москва и във Волгоград, като петима от тях са в крайно тежко състояние.

Във Волгоград днес беше погребан старши сержантът от транспортната полиция Дмитрий Маковкин, който е спрял терориста самоубиец на входа на жп гарата. Маковкин ще бъде награден с орден посмъртно. Във Волгоград до 3 януари е обявен траур.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
ADNM преди 10 години
До Анонимен НЕ ЗЛОРАДСТВАЙТЕ НА ЧУЖДАТА МЪКА .
12
0
 
1
 
! Отговори
Игнатчо преди 10 години
До анализЕдно зло не оправдава друго зло!И стига живеете в миналото!Гледайте напред в бъдещето както правят любимите ни хамериканци!
11
0
 
15
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Жалко за младото полицайче ,който се е опитал да спре терориста. При нас няма полиция , те са само на заплати.
10
21
 
4
 
! Отговори
анализ преди 10 години
При атентата в църквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500, повечето от които умират от раните си. Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на ДОГАН и МЕСТАН . . .
9
1
 
23
 
! Отговори
просто един от преди 10 години
многото Руски войни, млади , красиви и дали живота си за съотечествениците си, просто един РУСС. спи спокойно ти се доказа за най кървавият град СТАЛИНГРАД твоя роден дом,И СЕГА ПУТИН СЪС СИГОРНОСТ ЩЕ ПОКАЖЕ ,РУСКА ВОЛЯ И РУСКА ПЛЪТ..СПИ СПОКОЙНО..
8
1
 
37
 
! Отговори
Уф, бреее преди 10 години
До 8-----Абе, пъпчасъл тинейджър, като си започнал да даваш характеристика на Путин, що не продължи с Обама, Камерън, Оланд, Орешарски, СърГей... Що не провериш каква е статистическата подкрепата на населението на тези страни спрямо техните "л(п)идери"?Що не коментираш факта, че Путин е обявен за политик на годината от западните медии?Бъдещето на Русия зависи от избора на руснаците, а не от *** като тебе Ти по добре се замисли и погрижи за своето бъдеще и за бъдещето на страната си
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиа си не играат!
6
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** е безсилен
5
2
 
19
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Имаше една много хубава сцена в "Мъж под прицел", когато мислеха, че терористите са убили детето.Жената пита:"Какво ще правиш?"Мъжът отговори:"Ще ги избия".Жената каза:"Избий ги всичките" .......
4
43
 
7
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
*** бори терористите иззад бронираните стъкла на Мерцедес 600 Пулман с позлатени жанти.
3
43
 
8
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Бачкатор ами хайде всички в Русия, що в Париж? Но цялата работа е там, че татарите много са дупили руснаците и сега имат да си връщат. 300 години дупене наистина не е малко. Насилието няма да ги доведе до нищо добро. Откакто са завладяли Кавказ хората там искат да живеят свободно. Ама не може. Като не може има бомби. Жалко, че невинни хора заплащат с живота си мегаломанските руски фантазии. Мир на праха им.
2
2
 
50
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
До Анонимен 1Друго си е европейската практика - навеждане с широко разтворени бузки пред ордите забулени и *** ,даване на социални на корем, строеж на джамии колкото искат и в кварталите им полицаите не смеят да стъпят. Знам поне в Париж как е ,радвам се че поне в Русия няма да е така гадно.
1
0
 
60
 
! Отговори
хан преди 10 години
..полковниците от КГБ поне не се дупят на мюслитата , като наще президенти с тънки гласчета и съмнителна почтеност...