Шестима застреляни в коли в Русия

Съставен е фоторобот на заподозрян за серията убийства
Обновена: 9 яну 2014 16:10 | 9 яну 2014 15:33, Елка Василева
43
Шестима застреляни в коли в Русия
Снимка: Reuters

Четири автомобила с шестима убити души в тях са открити в Ставрополския край на Русия в южната част на Русия близо до размирния Кавказки регион за по-малко от денонощие, съобщават руските медии.

Когато полицаите се приближили до първия открит автомобил, на 20 метра от него е избухнала бомба. Никой не е пострадал. До още два от автомобилите са били поставени взривни устройства, които обаче не са избухнали.

Засега не е известен мотивът за убийствата. Властите са установили самоличността на трима от мъжете, чиито тела са били открити в три от колите: двама са били таксиметрови шофьори, а третият е работел като мебелист. Има информация, че тримата са били местни жители.

Руското следствие планира да обедини в едно дело убийството в Ставрополския край. Работи се по няколко версии, съобщи говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин, без обаче да ги уточнява.

Съставен е вече фоторобот на един от заподозрените в организирането на серията убийства на шофьори. Не се съобщават данни за самоличността му.

Малко по-късно стана известно, че по подозрение в убийството на шестимата мъже за издирване са обявени трима жители на република Кабардино-Балкария: 32-годишният Анзор Маргушев, неговият брат Артур Маргушев на 23 години и 25-годишният Вадим Шогенов. Това съобщава на сайта си вестник „Комерсант“.

В два от районите, в които са открити колите с убитите мъже, на Ставрополския край е въведен режим на антитерористична операция, при който се предвижда например следене на телефонните разговори, временно да бъдат евакуирани жителите на района, да бъдат спирани коли и пешеходци за проверка.

В последните дни на 2013 г. във Волгоград бяха извършени два терористични акта. При взривовете на жп гарата и в тролейбус загинаха 34 души, десетки бяха ранени. Досега никой не е поел отговорност за тях.

През юли 2013 г. обаче лидерът на ислямистите в руския Северен Кавказ Доку Умаров призова за нападения срещу Зимните олимпийски игри в Сочи, които започват на 7 февруари. Руските власти "искат да организират Олимпийските игри върху костите на многобройни мюсюлмани, погребани под нашите земи край Черно море. Ние трябва да предотвратим това с всички средства", каза тогава Умаров.

Сега, месец преди откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи, в Русия влязоха в сила мерки за сигурност, безпрецедентни за олимпийското движение. Опасенията от атентати се засилиха заради двете самоубийствени нападения от края на декември.

Влизането на автомобили в Сочи, който се намира между Черно море и Кавказ , ще се извършва контролирано, достъпът до 350-хилядния град на външни автомобили е забранен, освен ако нямат специално разрешително, засилено е и присъствието на органите на реда.
 


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
12
 
! Отговори
истината 2 преди 6 години
Най голямата грешка на САЩ са тези регионални конфликти,за които те плащат.Руснаците са там от векове-по искане на месните старейшини за защита от источни нашествия-от монголци и казахи-преки наследници на монголското присъствие.Така че долните коментари на някои про-американски момченца са направо смешни.И не сравнявайте Русия и САЩ по повод робството-в така любимата ви демократична Америка робство имаше до 70те години-в най изявената му форма-четете и се образовайте-не вярвайте само на медиите
33
3
 
10
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Истината е такава-на Кавказ живеят много народности-чеченци-кабардинци-черкези-дагистанци-арунти-аварци-агули-лезгинци-даргинци-удини-вайнахи-ингушети-черкези и т.н.-над 45 националности.Много между тях се ненавиждат-там още важи родовото отмъщение-от векове...Та ако няма силна централизирана власт,какво мислите че ще стане? Самите кавказци се радват и гласуват за Путин на изборите-той им донесе спокойствие и мир.Тоав че САЩ и С.Арабия се ползват от радикалният ислиям е друг въпрос-то ще се върн
32
3
 
7
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Никак не е смешно!
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волен Сидеров е виновен.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антитерористична операция в кабардино балкария, включваща временно евакуиране на жителите. Временно за десетина години в Сибир.
29
6
 
19
 
! Отговори
Светла преди 6 години
"Путин това - Путин онова" думи изричани по форумите от хора в България - наи бедната и наи разрушена страна , които си мислят че магат да дават акъл как да живее русия и как да просперира . Абе вие нормални ли сте бе. Ако Пусия е 10 Бг. е 0,0001
28
3
 
27
 
! Отговори
Циника преди 6 години
повечето хора в Кавказ изобщо не искат и да чуят за независимост. И не защото обичат руснаците - дори напротив, руснаците там са недолюбвани, а просто защото знаят, че изтеглянето на руснаците ще доведе до много по-голямото зло за тях в лицето на тероризма
27
2
 
25
 
! Отговори
Циника преди 6 години
до 23: а бе какви сравнения правиш с европейските владения на Османската империя и Кавказ.Балканите са били най-производителната част в цялата Османска империя-те са били най-важният снабдител османската армия и чиновнически апарат със занаятчийска и земеделска продукция.Освен това на Балканите има огромна държавнотворческа традиция.Кавказ е на другия полюс-слаборазвит регион,без държавна традиция,на племенно развитие и труднодостъпен като терен-идеалното огнище за тероризъм.
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 23 Всъщност ти демонстрирaш, че не мислиш! Кaжи коя от изброените стрaни Aмерикa е унищожилa кaто държaвност и включилa в своятa държaвнa територия! Aко се водим по русофилскaтa ти логикa, знaчи русия е длъжнa дa се изтегли от Кaвкaз! Товa кaзвaш ти с примерите, които дaвaш!
25
5
 
30
 
! Отговори
SeishinBG преди 6 години
Само ще кажа, че западния свят се управлява от над национални корпорации собственост на ционисти! Те държат огромна част от благата на света и с всякакви способи ги защитават или завземат. Нагледен пример са Афганистан, Ирак, Либия... Разпалиха войни и избиват населението, за да държат контрола над тези блага - благодарение на милионите войници, които не се борят за държавите си, а за тези корпорации!

Мислете и търсете факти, а не говорете заучени фрази от продажните медии!
24
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наричат едните чурки, другите жопьи, третите хохли и после що никой не ги иска и ги гърмят, ми
ще гърмят та, даже малко ги гърмят
23
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 17 и 18
И двaмaтa говорите без aргументи:
1. Кaкво щяло дa стaне в Кaвкaз без руснaците..., aми тогaвa зaщо бяхa унищожени европейските влaдения нa Турция a?! Никой нямa дa плaмне, нaй- мaлко Европa, инaче е вярно, че русия кaто поробител тaм към нея се отнaсят с откритa врaждебност!
2. Понеже нямaте aргументи зaбивaте и двaмaтa в комунистически лозунги, зa роби от aфрикa и индиaнци! Стaвa думa зa днешнaтa реaлност в светa, a не зa средновековие! Русия ще зaгуби, кaкто в Aфгaнистaн!
22
3
 
22
 
! Отговори
SeishinBG преди 6 години
Забравих, че вече близо 100% от хората пишещи коментари тук са на заплата или са хронично ***. Не им е позволено да мислят и да се осведомяват с факти. Отговарят само със заучени фрази. Жалко. Пишете си... Приятна ви вечер! :)
21
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствените коиъо всяват раздори в Кавказ са руснаците, правиха го в Грузия, Азербейджан, Близкия изток и Балканите, тия където са стъпили навсякъде война, размирици и престъпност
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нека да кажат поплювковците, които вият за свободен Кавказ, кой точно ще наложи ред в регион, в който няма почти никаква самостоятелна държавна традиция. И дали тези глупаци крещящи истерично за свободен Кавказ ще отговарят после, когато местното население стане заложник на сганта от агресивните ислямистки формирования.
19
3
 
34
 
! Отговори
SeishinBG преди 6 години
Също така, много лесно може да разберете кой спонсорира всички так. нар. "терористи" в Кавказието и защо искат да има размирици там! Да, точно така... сащ чрез тяхното куче саудитска арабия!
18
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 15: много глупав ти е въпроса. Все едно да попиташ какво английско има в Сев. Ирландия и защо англичаните не се изтеглят от там. Освен това много самоуверено изглежда от твоя страна изводът, че "кавказките народи просто искат независимост и свобода". Хората там, в мнозинството си много добре знаят какво ще ги сполети при една "независимост". Със сигурност това няма да е "свободата".
17
4
 
33
 
! Отговори
SeishinBG преди 6 години
До Анонимен 15

Щом смяташ, че това за окупация... Тогава би ли ми дал извинение за избитото коренно население на Северна Америка,за милионите роби от Африка, за всичките зверства в Близкия Изток, Южна Америка и Азия?
Няма да е лошо да изгледаш това видео:
vbox7 . com/play:9d615aa3

Тогава ми говори за окупатори и т.н.И бъди благодарен на Русия,защото, ако не беше тя, то ти, аз и всички Българи щяхме още да сме в пределите на турция!Всички са гледали години наред, но нищо не са направили!
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре де, понеже виждам призиви за изтегляне на руснаците от Кавказ, давате ли си сметка какво ще се случи в този регион, ако бъде реализирана една такава хипотеза? Изобщо разбирате ли, че ако Кавказ пламне отново, този път ще го отнесат всички. Най-напред местното население, после руснаците и накрая европейците. Нас не ни броя - ние така или иначе вече сме взели-дали...
15
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой русофил не може дa дaде логичен отговор нa въпросa, кaкво руско имa в Кaвкaз, и кaкво прaви рускaтa държaвa в тези земи!? Тaм те сa окупaтори вече почти 2 векa, кaвкaзките нaроди просто искaт незaвисимост и свободa! Aко русофилите сa срещу товa, знaчи те щяхa дa подкрепят и осмaнскaтa влaст нa Бaлкaните! Лудост е дa си нa стрaнaтa нa поробител, a ценaтa я плaщa нaселението