Шестима застреляни в коли в Русия

Съставен е фоторобот на заподозрян за серията убийства
Обновена: 9 яну 2014 16:10 | 9 яну 2014 15:33, Елка Василева
43
Шестима застреляни в коли в Русия
Снимка: Reuters

Четири автомобила с шестима убити души в тях са открити в Ставрополския край на Русия в южната част на Русия близо до размирния Кавказки регион за по-малко от денонощие, съобщават руските медии.

Когато полицаите се приближили до първия открит автомобил, на 20 метра от него е избухнала бомба. Никой не е пострадал. До още два от автомобилите са били поставени взривни устройства, които обаче не са избухнали.

Засега не е известен мотивът за убийствата. Властите са установили самоличността на трима от мъжете, чиито тела са били открити в три от колите: двама са били таксиметрови шофьори, а третият е работел като мебелист. Има информация, че тримата са били местни жители.

Руското следствие планира да обедини в едно дело убийството в Ставрополския край. Работи се по няколко версии, съобщи говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин, без обаче да ги уточнява.

Съставен е вече фоторобот на един от заподозрените в организирането на серията убийства на шофьори. Не се съобщават данни за самоличността му.

Малко по-късно стана известно, че по подозрение в убийството на шестимата мъже за издирване са обявени трима жители на република Кабардино-Балкария: 32-годишният Анзор Маргушев, неговият брат Артур Маргушев на 23 години и 25-годишният Вадим Шогенов. Това съобщава на сайта си вестник „Комерсант“.

В два от районите, в които са открити колите с убитите мъже, на Ставрополския край е въведен режим на антитерористична операция, при който се предвижда например следене на телефонните разговори, временно да бъдат евакуирани жителите на района, да бъдат спирани коли и пешеходци за проверка.

В последните дни на 2013 г. във Волгоград бяха извършени два терористични акта. При взривовете на жп гарата и в тролейбус загинаха 34 души, десетки бяха ранени. Досега никой не е поел отговорност за тях.

През юли 2013 г. обаче лидерът на ислямистите в руския Северен Кавказ Доку Умаров призова за нападения срещу Зимните олимпийски игри в Сочи, които започват на 7 февруари. Руските власти "искат да организират Олимпийските игри върху костите на многобройни мюсюлмани, погребани под нашите земи край Черно море. Ние трябва да предотвратим това с всички средства", каза тогава Умаров.

Сега, месец преди откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи, в Русия влязоха в сила мерки за сигурност, безпрецедентни за олимпийското движение. Опасенията от атентати се засилиха заради двете самоубийствени нападения от края на декември.

Влизането на автомобили в Сочи, който се намира между Черно море и Кавказ , ще се извършва контролирано, достъпът до 350-хилядния град на външни автомобили е забранен, освен ако нямат специално разрешително, засилено е и присъствието на органите на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
35
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Колко *** хора има в родината ни... Русия ли е световния агрес?Не! Ако погледнете фактите - ясно и крещящо сочат една единствена държава - сащ!След ВСВ хамериканците са провели военни акции в над 60 страни!В над 50 страни са се опитали да свалят правителства като в повече от половината са успяли!Убиват населението в тези страни и ограбват ресурсите им - нефт, газ, руди и т.н.Спонсорират т.нар. и създаден от тях "тероризъм" с пари и оръжия!После ми говорете каква била Русия! Жалки сте!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ot USAНа тази в главата ти
12
1
 
8
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Ест. че ще дадат на тях олимпиади и световни коя друга държава може да си го позволи на тоя световен зор.....
11
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яено Путин си търси причина да обяви извънредно положение, за да се предпази от протести и освирквания по време на олимпиадата, иначе еждневните убийства в руските градове са си обичайна картина, Руси е на едно от първите места по убийства в света
10
26
 
5
 
! Отговори
ot USA преди 10 години
Tazi Ruska aziatska mafiotska kochina na koia li druga kochina mi napomnia?
9
41
 
9
 
! Отговори
ХанКу Брат преди 10 години
МАААААлко са !Руснаците са като турците, а те като индианците, добри са само на 2 метра под земта
8
40
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми русия нямa рaботa в Кaвкaз, влaсттa им тaм е незaконнa! Дa си ходят с мир, тaкa ще е нaй- добре, зa мирa между нaродите! Ето СAЩ не нaпaднaхa сирия, въпреки военнaтa си мощ, Обaмa покaзa добрa воля и стремеж зa помирение в Близкия изток!
7
30
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А с целия си акъл им дадоха и световното по футбол да организират, смятайте тогава какво чудо ще е, сега всичко е около един град, а тогава какво ще прави товарищ руската мутра *** ???
6
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Руските власти "искат да организират Олимпийските игри върху костите на многобройни мюсюлмани, погребани под нашите земи край Черно море. Ние трябва да предотвратим това с всички средства", каза тогава Умаров."Примитивен ислямизиран ***, Путин ще те изпари като те докопа. Поредното доказателство колко промити мозъци са дупещите се.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен3 не се опитвай да коментираш материя от която нищо не разбираш.
4
22
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Чист атентат!!!Всичките убийства само за 1 денонощие на различни места разстреляни напълно различни хора!!!!Терористите си мислят, че така ще си постигнат целта да ги оставят на мира!!А той Путина само се кефи на подобни актове щото така показва, че се бори с тероризма и, че той не е главния терорист редом с подлогата му башар Асад касапина!
3
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Влизането на автомобили в Сочи, който се намира между Черно море и Кавказ , ще се извършва контролирано, достъпът до 350-хилядния град на външни автомобили е забранен, освен ако нямат специално разрешително, засилено е и присъствието на органите на реда."_____Малоумна работа, колкото по репресивни мерки се предприемат срещу едно малцинство толкова по яостна съпротива оказва то и на преден план излизат хората с крайни позиции, аз немога да разбера кой *** им даде право да правят Олимпиада
2
42
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин, като типичен КГБ-ист, полага усилия руските деца да не стигнат пълнолетие.
1
2
 
41
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Искат да всеят страх преди Олимпиадата!