Шестима застреляни в коли в Русия

Съставен е фоторобот на заподозрян за серията убийства
Обновена: 9 яну 2014 16:10 | 9 яну 2014 15:33, Елка Василева
43
Шестима застреляни в коли в Русия
Снимка: Reuters

Четири автомобила с шестима убити души в тях са открити в Ставрополския край на Русия в южната част на Русия близо до размирния Кавказки регион за по-малко от денонощие, съобщават руските медии.

Когато полицаите се приближили до първия открит автомобил, на 20 метра от него е избухнала бомба. Никой не е пострадал. До още два от автомобилите са били поставени взривни устройства, които обаче не са избухнали.

Засега не е известен мотивът за убийствата. Властите са установили самоличността на трима от мъжете, чиито тела са били открити в три от колите: двама са били таксиметрови шофьори, а третият е работел като мебелист. Има информация, че тримата са били местни жители.

Руското следствие планира да обедини в едно дело убийството в Ставрополския край. Работи се по няколко версии, съобщи говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин, без обаче да ги уточнява.

Съставен е вече фоторобот на един от заподозрените в организирането на серията убийства на шофьори. Не се съобщават данни за самоличността му.

Малко по-късно стана известно, че по подозрение в убийството на шестимата мъже за издирване са обявени трима жители на република Кабардино-Балкария: 32-годишният Анзор Маргушев, неговият брат Артур Маргушев на 23 години и 25-годишният Вадим Шогенов. Това съобщава на сайта си вестник „Комерсант“.

В два от районите, в които са открити колите с убитите мъже, на Ставрополския край е въведен режим на антитерористична операция, при който се предвижда например следене на телефонните разговори, временно да бъдат евакуирани жителите на района, да бъдат спирани коли и пешеходци за проверка.

В последните дни на 2013 г. във Волгоград бяха извършени два терористични акта. При взривовете на жп гарата и в тролейбус загинаха 34 души, десетки бяха ранени. Досега никой не е поел отговорност за тях.

През юли 2013 г. обаче лидерът на ислямистите в руския Северен Кавказ Доку Умаров призова за нападения срещу Зимните олимпийски игри в Сочи, които започват на 7 февруари. Руските власти "искат да организират Олимпийските игри върху костите на многобройни мюсюлмани, погребани под нашите земи край Черно море. Ние трябва да предотвратим това с всички средства", каза тогава Умаров.

Сега, месец преди откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи, в Русия влязоха в сила мерки за сигурност, безпрецедентни за олимпийското движение. Опасенията от атентати се засилиха заради двете самоубийствени нападения от края на декември.

Влизането на автомобили в Сочи, който се намира между Черно море и Кавказ , ще се извършва контролирано, достъпът до 350-хилядния град на външни автомобили е забранен, освен ако нямат специално разрешително, засилено е и присъствието на органите на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
12
 
! Отговори
истината 2 преди 10 години
Най голямата грешка на САЩ са тези регионални конфликти,за които те плащат.Руснаците са там от векове-по искане на месните старейшини за защита от источни нашествия-от монголци и казахи-преки наследници на монголското присъствие.Така че долните коментари на някои про-американски момченца са направо смешни.И не сравнявайте Русия и САЩ по повод робството-в така любимата ви демократична Америка робство имаше до 70те години-в най изявената му форма-четете и се образовайте-не вярвайте само на медиите
33
3
 
10
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Истината е такава-на Кавказ живеят много народности-чеченци-кабардинци-черкези-дагистанци-арунти-аварци-агули-лезгинци-даргинци-удини-вайнахи-ингушети-черкези и т.н.-над 45 националности.Много между тях се ненавиждат-там още важи родовото отмъщение-от векове...Та ако няма силна централизирана власт,какво мислите че ще стане? Самите кавказци се радват и гласуват за Путин на изборите-той им донесе спокойствие и мир.Тоав че САЩ и С.Арабия се ползват от радикалният ислиям е друг въпрос-то ще се върн
32
3
 
7
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Никак не е смешно!
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен Сидеров е виновен.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Антитерористична операция в кабардино балкария, включваща временно евакуиране на жителите. Временно за десетина години в Сибир.
29
6
 
19
 
! Отговори
Светла преди 10 години
"Путин това - Путин онова" думи изричани по форумите от хора в България - наи бедната и наи разрушена страна , които си мислят че магат да дават акъл как да живее русия и как да просперира . Абе вие нормални ли сте бе. Ако Пусия е 10 Бг. е 0,0001
28
3
 
27
 
! Отговори
Циника преди 10 години
повечето хора в Кавказ изобщо не искат и да чуят за независимост. И не защото обичат руснаците - дори напротив, руснаците там са недолюбвани, а просто защото знаят, че изтеглянето на руснаците ще доведе до много по-голямото зло за тях в лицето на тероризма
27
2
 
25
 
! Отговори
Циника преди 10 години
до 23: а бе какви сравнения правиш с европейските владения на Османската империя и Кавказ.Балканите са били най-производителната част в цялата Османска империя-те са били най-важният снабдител османската армия и чиновнически апарат със занаятчийска и земеделска продукция.Освен това на Балканите има огромна държавнотворческа традиция.Кавказ е на другия полюс-слаборазвит регион,без държавна традиция,на племенно развитие и труднодостъпен като терен-идеалното огнище за тероризъм.
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 23 Всъщност ти демонстрирaш, че не мислиш! Кaжи коя от изброените стрaни Aмерикa е унищожилa кaто държaвност и включилa в своятa държaвнa територия! Aко се водим по русофилскaтa ти логикa, знaчи русия е длъжнa дa се изтегли от Кaвкaз! Товa кaзвaш ти с примерите, които дaвaш!
25
5
 
30
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Само ще кажа, че западния свят се управлява от над национални корпорации собственост на ционисти! Те държат огромна част от благата на света и с всякакви способи ги защитават или завземат. Нагледен пример са Афганистан, Ирак, Либия... Разпалиха войни и избиват населението, за да държат контрола над тези блага - благодарение на милионите войници, които не се борят за държавите си, а за тези корпорации! Мислете и търсете факти, а не говорете заучени фрази от продажните медии!
24
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наричат едните чурки, другите жопьи, третите хохли и после що никой не ги иска и ги гърмят, ми ще гърмят та, даже малко ги гърмят
23
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 17 и 18И двaмaтa говорите без aргументи:1. Кaкво щяло дa стaне в Кaвкaз без руснaците..., aми тогaвa зaщо бяхa унищожени европейските влaдения нa Турция a?! Никой нямa дa плaмне, нaй- мaлко Европa, инaче е вярно, че русия кaто поробител тaм към нея се отнaсят с откритa врaждебност!2. Понеже нямaте aргументи зaбивaте и двaмaтa в комунистически лозунги, зa роби от aфрикa и индиaнци! Стaвa думa зa днешнaтa реaлност в светa, a не зa средновековие! Русия ще зaгуби, кaкто в Aфгaнистaн!
22
3
 
22
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Забравих, че вече близо 100% от хората пишещи коментари тук са на заплата или са хронично ***. Не им е позволено да мислят и да се осведомяват с факти. Отговарят само със заучени фрази. Жалко. Пишете си... Приятна ви вечер! :)
21
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствените коиъо всяват раздори в Кавказ са руснаците, правиха го в Грузия, Азербейджан, Близкия изток и Балканите, тия където са стъпили навсякъде война, размирици и престъпност
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нека да кажат поплювковците, които вият за свободен Кавказ, кой точно ще наложи ред в регион, в който няма почти никаква самостоятелна държавна традиция. И дали тези *** крещящи истерично за свободен Кавказ ще отговарят после, когато местното население стане заложник на сганта от агресивните ислямистки формирования.
19
3
 
34
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Също така, много лесно може да разберете кой спонсорира всички так. нар. "терористи" в Кавказието и защо искат да има размирици там! Да, точно така... сащ чрез тяхното куче саудитска арабия!
18
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 15: много глупав ти е въпроса. Все едно да попиташ какво английско има в Сев. Ирландия и защо англичаните не се изтеглят от там. Освен това много самоуверено изглежда от твоя страна изводът, че "кавказките народи просто искат независимост и свобода". Хората там, в мнозинството си много добре знаят какво ще ги сполети при една "независимост". Със сигурност това няма да е "свободата".
17
4
 
33
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
До Анонимен 15Щом смяташ, че това за окупация... Тогава би ли ми дал извинение за избитото коренно население на Северна Америка,за милионите роби от Африка, за всичките зверства в Близкия Изток, Южна Америка и Азия?Няма да е лошо да изгледаш това видео:vbox7 . com/play:9d615aa3Тогава ми говори за окупатори и т.н.И бъди благодарен на Русия,защото, ако не беше тя, то ти, аз и всички Българи щяхме още да сме в пределите на турция!Всички са гледали години наред, но нищо не са направили!
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
добре де, понеже виждам призиви за изтегляне на руснаците от Кавказ, давате ли си сметка какво ще се случи в този регион, ако бъде реализирана една такава хипотеза? Изобщо разбирате ли, че ако Кавказ пламне отново, този път ще го отнесат всички. Най-напред местното население, после руснаците и накрая европейците. Нас не ни броя - ние така или иначе вече сме взели-дали...
15
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой русофил не може дa дaде логичен отговор нa въпросa, кaкво руско имa в Кaвкaз, и кaкво прaви рускaтa държaвa в тези земи!? Тaм те сa окупaтори вече почти 2 векa, кaвкaзките нaроди просто искaт незaвисимост и свободa! Aко русофилите сa срещу товa, знaчи те щяхa дa подкрепят и осмaнскaтa влaст нa Бaлкaните! Лудост е дa си нa стрaнaтa нa поробител, a ценaтa я плaщa нaселението