Британски краен националист подкрепи гръцката „Златна зора”

Войната на гръцкото правителство е абсолютно незаконна, заяви Ник Грифин.
11 яну 2014 13:15, Екип на Bulgaria On Air
7
Британски краен националист подкрепи гръцката „Златна зора”
Снимка: Bulgaria On Air

Лидерът Британска Национална партия се появи в Атина, за да изрази подкрепата си за гръцката „Златна Зора”, съобщи Guardian. Ник Грифин, който преди седмица обяви банкрут, посети конференция на неофашистката организация.

Редица анализатори изразиха мнение, че решението за сближаване с платформата на „Златна зора” е знак, че британските националисти са загърбили всякаква надежда за успех на евроизборите в Обединеното кралство. Грифин, който тази година трябва да защити мястото си в Европейския парламент и преди е изразявал „своята пълна солидарност с гръцките патриоти”.

„Настоящата война срещу „Златна зора” от страна на гръцкото правителство е абсолютно незаконна. Да живее свободата, нашето време ще дойде”, заяви Грифин в Атина.

Припомняме, че през октомври гръцки съд остави в ареста лидера на крайната гръцка десница "Златна зора" Николаос Михалолиакос. Той е обвинен, че е ръководител на престъпна организация. Златна зора е третата по политическа сила в южната ни съседка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Авгеринос=Зорница преди 10 години
"Златна Зора" не напада други държави, а брани своята държава от други държави
6
2
 
3
 
! Отговори
bgtro преди 10 години
Интересно,до колкото знам гърците много много не тачат англичаните ,но пък може и да греша .
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Националистическите партии по света са единствената надежда на хората и на малкия бизнес за защита срещу действията на транснационалните корпорации и на банковата олигархия. Другите партии са техни креатури: "левите" на банкерите, "десните" на индустриалния капитал. Разликите мяжду тях е само до границите на сблъсък на интерес между капитал. Достатъчно е да се прочете една националистическа програма за да се види защо националистите са такъв "проблем" ataka.bg/Programa_ATAKA_PLAN_full.pdf
4
1
 
13
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Всеки, който е срещу МВФ го изкараха неофашист, ей, ***, айде малко-повече креативизъм, лично отношение, разнообразие, МОЛЯ !!!
3
1
 
7
 
! Отговори
До 2-ри преди 10 години
Твоя коментар е толкова разбираем.че не е истина.С хиляди опити поне успях.Като искаш да изразиш мнение напиши го поне на бг.Като не можеш не коментирай,от Китайски няма нужда:)))))))))
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Britaniq pluva pod navodneniq , a toq licemer , tragnal grackata partiq IOrush" da zashtitava ! E tova sa dneshnite nacionalisti Vijte me koi sam az !
1
3
 
12
 
! Отговори
varg преди 10 години
''Златна зора'' има и моята подкрепа.