Арестуваха българка, блъснала и убила колоездач в Никозия

54-годишната жена днес ще бъде изправена пред съда
16 яну 2014 11:08, Елка Василева
16
Арестуваха българка, блъснала и убила колоездач в Никозия
Снимка: архив, Reuters

В Кипър арестуваха българка, блъснала с колата си колоездач, който е починал. Днес тя застава пред съда в Никозия.

Пред районния съд в Никозия ще се изправи 54-годишна българка, обвинена за причинената катастрофа, при която в неделя вечер загина 22-годишен румънски колоездач, пише „Български новини“.

Тя бе арестувана в сряда следобяд в Никозия. Задържането е постановено със съдебна заповед, за да се улесни разследването по случая, съобщиха от пресслужбата на полицията на Кипър. Следствието се води от полицията в Никозия.

Българката бе обявена за издирване от полицията в Кипър, след като бе установено, че колата, която е участвала в катастрофата, е регистрирана на нейно име.

Жената е шофирала в момента на трагичния инцидент, но е избягала от местопроизшествието, без да сигнализира и да окаже помощ на ранения.

Катастрофата е станала в Кокинотримитя в Никозия в неделя вечерта. 22-годишният мъж е карал колелото си, когато е бил ударен от кола. Шофьорът е напуснал местопрестъплението и е оставил ранения безпомощен на земята.

Семейството на младежа се обадило в полицията, след като той не се е прибрал у дома. Близо час и половина след инцидента полицията е намерила велосипедиста в безсъзнание. Пострадалият е бил откаран в болницата в Никозия, където лекарите само са констатирали смъртта му.

По сигнал на граждани полицията е била насочена към изоставена кола, паркирана в Паралимни. Автомобилът е изследван и претърсен, при което са намерени улики, доказващи, че той е участвал в трагичния пътен инцидент в Кокинотримитя. Това са парче тъкан от дрехата на 22-годишния велосипедист, както и вдлъбнатина в бронята, направена при удара.

По регистрацията на колата отделът за пътно движение в Никозия е идентифицирал собственика й – 54-годишната българка. Според първоначална информация тя е търсила приятел механик, който да поправи колата. Днес съдът трябва да определи мярката за задържане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Трудовакь до Сакис преди 10 години
Ами като не знаят, ще се научат - крайно време е! При това на пълно безплатно.
14
1
 
0
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
НЕДЕЙТЕ ДА СЪДИТЕ САМО ПО "КЛЮКА" ОТ ВЕСТНИКА!--НИКОЙ ОТ ТУК ОБАЖДАЩИТЕ СЕ НЕ Е ВИДЯЛ ИСТИНАТА, НО ПИШЕ, ЗАЩО?---ПОГОЛОВНО СЕ ПРЕСЛЕДВАТ ЕМИГРАНТИ ПО ВСИЧКИ КРАЙЩА НА СВЕТА, И СЕ УНИЩОЖАВАТ, ЗАТОВА НЕ СЪДЕТЕ, А ТЪРСЕТЕ ИСТИНАТА И СЕ МОЛЕТЕ НА БОГ.
13
1
 
9
 
! Отговори
Сакис преди 10 години
В Кипър явно не знаят, че да се бяга от местопроизшествието е част от многобройните културни особености на българите.
12
0
 
8
 
! Отговори
Beta преди 10 години
Мръсната джигитка си е мислила че кара в България. Сега ще си има проблеми...Вчера една друга джигитка почти се уби и без малко да убие и сина си. Навлязла в насрещното, но явно е имало автомобил, защото е отклонила и е изкоренила крайпатно дърво. За къде ли е бързала толкова със сина си?...
11
0
 
7
 
! Отговори
ДА преди 10 години
Е КАК ТОЛКОВА БЪРЗО БЕ,ХОРА-ИЗПРАТЕТЕ Я В БГ И ЩЕ Я ПУСНАТ УСЛОВНО!!КИПЪР-ИЗОСТАНАЛА ДЪРЖАВА!!
10
1
 
7
 
! Отговори
Трудовакь преди 10 години
Глупава постъпка на жената! Трябвало е веднага с *** газ да премине в Северен Кипър - демаркационната линия минава през центъра на Никозия. От там няма как да те екстрадират - за всички страни без Турция и Автономна Република Нахичеван Сервернокипърската Турска Република юридически не съществува, т.е. няма към кого да се отправи искането. Ако се отнесат до Турция, тя ще го отклони, защото така ще делегитимира признаването на Северен Кипър от нея. Ако не напуска Северен Кипър, ще и се размине.
9
0
 
58
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
В неделя убива велосипедиста и в четвъртък гледат делото. До края на седмицата ще е осъдена. Вулгаристанските номерца вървят само във ***...
8
0
 
18
 
! Отговори
Арети преди 10 години
Эаконите на човечеството претърпяха эа съжаление силна ТРАНСФОРМАЦИЯ!!! Начинът на мислене също се промени!!! Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ беэ мярка эа ОТКЛОНЕНИЕ!!!
7
0
 
41
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Българка или не, надявам се да получи адекватна присъда. Инциденти с автомобили се случват, но да оставиш блъснатия от теб човек да бере душа, а ти да се скриеш - това е меко казано нечовешко
6
0
 
23
 
! Отговори
Chr преди 10 години
От 6: А понякога може да падне и регистрационния номер отпред, който не е толкова здраво закрепен, колкото задния. Пък и 2 го написа трябва да си пълен античовек и ***, за да избягаш и то си е за разстрел.
5
0
 
26
 
! Отговори
Chr преди 10 години
И да си изоставиш колата със следи от удара, кръв, дреха на публично място, да се покриеш и да мислиш, че ще минеш метър. Трябва си луд. Правилното е да се спре и да се помага с каквото може. Това е олекотяващо обстоятелство. Другото, което е направила е утежняващо. А при такова нещо винаги ще те хванат, защото или някой ще види и ще има свидетел, или камера ще снима /в град/, или ще останат достатъчно парчета и части от удара, по които ще се определи цвят и модел на колата.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3-ти не си прав, много *** карат. Това, че ти не си видял е отделно. Само от нашия вход има две.
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Там не е България и ще има подобаваща присъда.
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 1. КЪДЕ СИ ВИДЯЛ *** ДА КАРА КОЛА? *** ДА. АМА ***? НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА ИТЕРПРЕТАЦИЯТА ТИ..
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да блъснеш някого и да избягаш, като го оставиш да лежи безпомощен... Не затвор, а разстрел за такива анти-човеци.