"Не разбрах, че съм ударила човек", ридае българката, убила колоездач в Кипър

54-годишната жена остава пет дни в ареста
16 яну 2014 16:34, Елка Василева
25
"Не разбрах, че съм ударила човек", ридае българката, убила колоездач в Кипър
Снимка: архив, Reuters

Пет дни в ареста остава 54-годишната българка, причинила катастрофа със смъртен случай в Кипър. Това реши районният съд в Никозия, пред който българката бе изправена тази сутрин за определяне на мярката за задържане, пише „Български новини“.

Жената бе арестувана вчера следобяд в Никозия със съдебна заповед, за да се улесни разследването на трагичния случай за смъртта на 22-годишния румънски колоездач в неделя в Кокинотримитя в Никозия.

Жената, която плачеше почти през цялото време на съдебното заседание, ще се признае за виновна в показанията си, които ще бъдат записани днес, стана ясно в съда. След изтичането на петте дни задържане в ареста се очаква да й бъдат повдигнати обвиненията, които са за много сериозни нарушения – причинена катастрофа, бягство от местопроизшествието, неоказване на първа помощ на пострадалия, който впоследствие почива. За такива престъпления я заплашват години в затвора.

Още по темата
Пред съда българката, която е шофирала, заяви, че е било тъмно вечерта, тя е била болна, прилошало й е, главата й е паднала на волана, повръщала е, затова не е разбрала, че е ударила човек.

Според наблюдатели това са смекчаващи вината обстоятелства. Следи от прилошаването й са открити в колата. От полицията обаче изнесоха информация, че на 13 януари, в деня след катастрофата, жената спешно е търсила билети, за да напусне Кипър.

Според сведения на нейни приятели, българката, която живее в Никозия, е закарала колата си в Паралимни, при български механик, за да я оправи, като е казала, че се е ударила в дърво. Автомонтьорът обаче е отказал, тъй като установил, че повредите не са причинени от такъв сблъсък.

Освен намерените доказателства, за които вече бе съобщено – парче тъкан от дрехата на 22-годишния велосипедист, както и вдлъбнатина в бронята, направена при удара, до колелото са намерени и части от счупения фар на колата.

Трагедията е станала в Кокинотримитя в Никозия в неделя вечерта. 22-годишният мъж е карал колелото си, когато е бил ударен от кола. Шофьорът е напуснал местопрестъплението и е оставил ранения безпомощен на земята. Семейството на младежа се обадило в полицията, след като той не се е прибрал у дома. Близо час и половина след инцидента полицията е намерила велосипедиста в безсъзнание. Пострадалият е бил откаран в болницата в Никозия, където лекарите само са констатирали смъртта му. 54-годишната българка бе идентифицирана по регистрацията на колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
Трудовакь преди 10 години
Глупава постъпка на жената! Трябвало е веднага с *** газ да премине в Северен Кипър - демаркационната линия минава през центъра на Никозия. От там няма как да те екстрадират - за всички страни без Турция и Автономна Република Нахичеван Сервернокипърската Турска Република юридически не съществува, т.е. няма към кого да се отправи искането. Ако се отнесат до Турция, тя ще го отклони, защото така ще делегитимира признаването на Северен Кипър от нея. Ако не напуска Северен Кипър, ще и се размине.
20
2
 
0
 
! Отговори
2 преди 10 години
така е то....това сме ние.."..приятелите и казали на полицията.." "..българския механник отказал да и поправи колата "...обичам си страната ,но ако наистина сме това като народ ,може би е логично да изчезваме така бързо...и тук злоради коментари...***
19
4
 
4
 
! Отговори
ф преди 10 години
повръщала в колата от това че и е било прилошало или от някоя ментелива гроздова, търсила е билети да напусне страната ,пробвала е и колата да оправи ,та не и е било прилошало, бил съм в кипър и съм видял много нашенки и то точно около 50 годишни кви ги вършат,не е за разправяне а после в бг го раздават много целомъдрени
18
6
 
9
 
! Отговори
VP преди 10 години
Ако не беше избягала човекът най-вероятно щеше да е жив. Линейките идват до минути, а той е оставен като куче да умре на пътя!!!!!!!!!!!!! Дано си получи заслуженото!!!
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хехехехе Не била разбрала !?! Спокойно няма и да разбереш как ще ти минат останалите години в затвора ! Дано поне там да има затвор за ***, бродещи с колите си по улиците !
16
7
 
0
 
! Отговори
Богохулници преди 10 години
Сигурно за да напишете такава новина се вдъхновявате от някой който харесвате но и мразите, защото той е добър човек , а вие не сте.
15
3
 
7
 
! Отговори
любенова преди 10 години
...а нали се сещате че Кипър е с английско-ляво движение и кой от българите го е практикувал -трудно е.
14
3
 
6
 
! Отговори
KAT преди 10 години
А сега да и проверят фошьорската книжка, че по неофициални данни над 20% са фалшиви.
13
4
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 10 години
А пък ти трябва да си типичния комплексиран мишок.
12
1
 
8
 
! Отговори
do 9 преди 10 години
Той получи повече от 10 години и приятеля му мисля че 8 години само за едни ключове...
11
8
 
19
 
! Отговори
az преди 10 години
tipi4no balgarska postupka s tipichno balgarski opiti da se izmukne....
10
1
 
40
 
! Отговори
Младеж преди 10 години
Вярно, че сигурно е станало бързо и неочаквано и на жената може да и е било лошо, но това да блъснеш и да избягаш си е много долна постъпка. Щом, час и половина е бил в безсъзнание колоездача е можел да бъде спасен при незабавно повикване не бърза помощ ! Много *** постъпка ! Понякога се питам шофиорите душа имат ли !? Щото сега колко и сълзи да се проливат всичко вече е свършило !
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова ли е трудно и българският съд да постъпва по същия начин? Какво стана с онзи пияндур дето уби 6 младежи на Великден 2011 ?
8
5
 
4
 
! Отговори
Николов преди 10 години
А ти си анонимник.Това говори достатъчно какъв си.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Николов: Неграмотен си. Няма такава дума ситуаций.
6
3
 
29
 
! Отговори
Юрист преди 10 години
да-а-а това не е България.До марко тотевимаш логика на овца - по същия начин - "егати, българка .. шофьорка в .. кипърско село".95% от българите не могат да карат и правят страхотни катастрофи в чужбина. А човека не е рома а е румънец, страната на север от БГ. А бе кой вярва на такива обяснения - само български тиквари с ампутирани мозъци! Хем се е опитала да избяга - сега да го духа по кипърските пандизи.
5
1
 
59
 
! Отговори
rm преди 10 години
все си мисля, че човек като му е лошо, спира и слиза, най-малко да се освежи, а не продължава да кара, повръщайки (къде, в колата върху волана ли?).
4
5
 
33
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Сега имаме идентични ситуаций.Да видим кой съд е по европейски.
3
2
 
28
 
! Отговори
hmn преди 10 години
ще бягаш ли куче, като удариш някого.... сега бой и *не в дрънголника.. пази си сълзите за там.
2
5
 
21
 
! Отговори
varg преди 10 години
Да гние в затвора.