Поредна нощ на протест в Киев, пореден щурм на "Беркут"

Силите за сигурност разчистват барикади на демонстрантите
21 яну 2014 08:45,
43

Снимка: Reuters

Органите на реда в Киев задържаха снощи демонстранти, които замеряха със запалителни бомби униформен кордон пред стадион "Динамо", съобщи ИТАР-ТАСС.

По данни на вътрешното министерство са били задържани 31 души, а срещу деветима е заведено наказателно производство за участие в масови безредици.

В малките часове на нощта сблъсъците в центъра на Киев се активизираха. Колона сътрудници на силите за сигурност "Беркут" се приближи към импровизираните барикади на опозицията на улица "Грушевски" и започна разчистването им.

Демонстрантите атакуваха полицаите с бутилки запалителна течност.

Още по темата
Рано сутринта униформените предприеха ново настъпление на широк фронт - цялата колона на "Беркут" и вътрешните войски се приближи към мятащите камъни демонстранти.

В резултат на атаката беше разрушен построен от демонстрантите катапулт, след което силите на реда отстъпиха.

По думите на депутата от "Удар" Ростислав Павленко опитите да бъдат използвани силови методи или да се игнорират исканията на гражданите ще приключат с трагедия.

"Сега в ръцете на властта е цялата отговорност за това, което ще се случи за в бъдеще в страната. Ако има опит за игнориране или силово потушаване, това ще свърши с голяма беда", заяви той.

Сблъсъците в Киев се разгоряха с нова сила в неделя, след като поддръжници на опозицията се опитаха да навлязат в правителствения квартал и да стигнат до сградата на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 33 Просто значи,че украинците,няма да се присъединят към Полша. А те къде са бе? Защо си мислите,че ще имат по-голяма полза от ЕС отколкото в това да си лавират между него и Русия. Тия протестиращи са явно много гламави,че да искат да се врат в ЕС. Положението на Украйна е такова,че не е изгодно да влиза в никакви съюзи. В крайна сметка нито ти умнико,нито оня Ванко,нито аз живеем в Украйна,че да им даваме акъл какво да правят.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4a Та какво като Хмелницки бил отишъл при руснаците? Значи от тук до края на света украинците трябва да са в Евразия, така ли?
31
7
 
4
 
! Отговори
Ванко преди 10 години
Украинският народ никога няма да забрави ГОЛОДОМОРА масовото унищожение, на което беше подложен от Москва, за да бъде изтрита всяка мисъл за свобода и независимост. След ужасяващото масово унищожение на украинци, сатанистите от Кремъл се заемат да променят етническиа облик на обезлюдена Украйна, като заселват етнически руснаци. Това е вършено не само с Украйна, но и с Молдова, Прибалтика, Кавказ и пр. Свобода за УКРАИНСКИЯ НАРОД, Украинците НЕ СА РУСНАЦИ!
30
4
 
8
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Ванко Ванко,Ванко ,моето момче,очевидно е че си нямаш и ни на-малки знания по история,че да ми говориш подобни простотии. Я малко прочети за Богдан Хмелницки,който сам е отишъл при руснаците,да търси помощ срещу поляците. Ама то се иска малко акъл бе пич,а не само празни писаници из коментарите. Очевидно е ,че си привърженик на ББ и си прочел колкото него. Ама поне той е богат,а ти ще си останеш завинаги *** и беден,ама с много голяма уста
29
1
 
6
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До До Ванко 13. Киевска Рус по-стара от България? Абе вие нормални ли сте бе? Официално е призната през 862. Къде е 681 и 862? Абе вие явно си нямате и понятие от цифри,ама това е друг въпрос. Да не говорим,че е имало Стара Велика България от 632 г. Абе вие явно нито от история,нито от цифри,нито от нищо не разбирате. Къде се е чуло и видяло 681г. след христа да е по-напред във времето от 862? Абе тука ,явно само кр*тени са писали подобни простотии
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До не живее в Украйна И какво като Кличко си плаща данъците в Германия и САЩ? И какво като не владеел украински? Още позле - човек с руски корени не иска да живее под Путин. Какво искате повече?
27
4
 
2
 
! Отговори
Mahnu преди 10 години
Заловените цивилни полицаи се извиняват на Украинския народ:espreso.tv/new/2014/01/21/liderom_zatrymanykh_titushok_vyyavyvsya_zemlyak_yanukovycha
26
6
 
6
 
! Отговори
Mahnu преди 10 години
Прости другари социалисти, явно по инерция и за Украйна тръгнахте да се изказвате с изтръканите партенки от БГ форумите. Сорос морос .. нали знаете че за украйна колко и да се напъвате няма да видите подкрепа за *** като Станишев.Беркут , бяха мляни за поредна нощ от народа.Заляти с бензин, стреляни с фойерверки и стреляни като диви прасета от нископлатения си народ.Победа .Анархо-Ордите идат с червено черни знамена за вас "pizdi"
25
12
 
10
 
! Отговори
Ванко преди 10 години
Украинците винаги са били и ще останат народ различен от руския те са се борили за своята независимост срещу Полша и Русия. Още от времето на Киевска Рус, украинците са били по-напредничави от руснаците. След Първата световна украинското национално-освободително движение е смазано от Москва и с помощта на чудовищното зверство като ГОЛОДОМОРА. Въпреки зверствата, които Москва извършва над украинците те един ден ще се освободят.
24
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОЙ НА СОРОСОИДНАТА *** ПО ГЛАВАТА БОЙ,БОЙ,БОЙ!!!
23
10
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 10 години
До Анонимен Седерасче ,националисти могат да бъдат само тези които се борят против ционистката нео-глобалистка чума ,тия платени от Сорос вандали в Украйна са просто едни наркоманизирани *** ,такива не могат да бъдат никакви националисти ,а *** ,начело с гейчетата сестри Кличко ,които за няколко долара(шекела) в повече и майка си са готови да продадат
22
8
 
24
 
! Отговори
До Саша 15 преди 10 години
И какво като Полша са в ЕС. Да не са много цъфнали и вързали? Е, по-добре са малко от нас, ама то е защото не са толькова глупави като нас. А с Украйна какво ще стане, като им отворят границите? Ще им предложат помощ за "малкия и среден бизнес"? На хората които правят самолети, кораби, подводници и свръхмощни компютри, а житницата им може да изхрани цяла Европа? Как не разбирате, че всичко това изкат за разбият! Къде са нашите предприятия? Някои от които най-големи на Балканския полуостров!
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tuk bolschinstvoto ot pischeschite protiv rusia sa predimno pomazi i balgarski turzi znam go ot opit chuval sam im mnenieto na jivo v germania mnogo poliazi sascho mraziat rusnazite nezvisimo che sa pochti edin narod nai pieschata alkohol nazia v sveta poliazite se napalni s aziatzi i po malko negri tova mi kazva ein poliak te sa po dobre ot nas ikonomiceski i tiahniat nov usa brat ne im pravi kompromisi i gi nahakva s imgranti ot azia i afrika
20
1
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 10 години
Киевска Рус е по- млада от България.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бил защо няма революция в Америка ?Много просто Украинче защото в Вашингтон няма американско посолство !!!
18
7
 
22
 
! Отговори
украинец преди 10 години
Т.Е.М/У УКР И РОСИЯ ИМА ТАКАВА СПОГОДБА И ТЯ ДЕЙСТВА,МНОГО ЯСНО СЛЕД КАТО УКР ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ ДА ОТВОРИ ПАЗАРА С ЕС,РОСИЯ ЩЕ РАЗВАЛИ СВОЯ СЪЮЗ С УКР ОТНОСНО ИКОНОМ ПАЗАРИ.ТОВА Е С 2 ДУМИ КАЗАНО.СЕГА КОЙ ПРОТЕСТИРА ТАМ?САМО ЗАПАДНА УКР,Т.Е.ТЕЗИ КОИТО ЖИВЕЯТ НА ГРАНИЦАТА С ПОЛША,ТЕЗИ С УНГАРСКАТА КРЪВ И КОРНИ.ЦЯЛОТО ПРОИЗВОДСТВО НА УКР Е ДНЕПРОПЕТРОВСК,ДОНЕЦК И ТН.ПРОТЕСТИРАТ ТИЯ,КОИТО НЕ РАБОТЯТ НИКЪДЕ.ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО ,ЧЕ НАРОДА ВЯРВА НА КЛИЧКО,НО НЕ ВИЖДАТ И НЕ МИСЛЯТ.
17
5
 
22
 
! Отговори
украинец преди 10 години
не знам защо медиите,вестниците и тн заблуждават народа тук.НИКОЙ ОТ ЕС НЕ ВИКА УКРАИНА КАТО РАВНОПРАВЕН ЧЛЕН НА ЕС,Т.Е.ДА СЕ ВОДЯТ ПРЕГОВОРИ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВА НЕ,ОТПАДАНЕ НА ВИЗОВИЯТ РЕЖИМ М/У ЕС И УКР.ЕДИНСТВЕННОТО,КОЕТО ПРЕДЛАГА ЕС ТА УКРАИНА - ЕДИНЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ПАЗАР,С 2-ДУМИ,ПРОСТО ОТВАРЯНЕ НА ПАЗАРИТЕ М/У ДЪРЖАВИТЕ НА ЕС И УКРАИНА,Т.Е.ДА НЯМА ДДС.НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ,ЧЕ *** ВКАРАН И ПРОИЗВЕДЕН В ЕС,ЩЕ ЗАЛЕЕ УКР ПАЗАР,НО УКР ПРОИЗВОДСТВО НЯМА ДА *** В ЕС,ЗА РАДИ ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ И ТН
16
11
 
23
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Тези на евромайдана са пълни наркомани и рецидивисти.
15
13
 
13
 
! Отговори
саша преди 10 години
До До Ванко 19"Ще умрат като нас! "Никога ама никога не забравяй, че Полша отдавна е в ЕС. В Плоша икономическа криза нямаше. Всичко си работи, произвежда и живее нормално. Украинците, особенно западните виждат и знаят всичко това. Аналогиите с България са грешни, по простата причина че хората свързани с "любимата" ни комунистическа партия и нейните кукловоди в москва никога, ама никога не са изтървали властта, без оглед на това кое правитлество е на власт.Така че има малки но същ. разлики.
14
14
 
10
 
! Отговори
st преди 10 години
До Анонимен Как Руснаците да си решат проблема със стандарта на живот като са същите като БГ пиянки и шушомиги гледащи далаверите, и тн глупости те един автомобил не можаха 60 години да развият ти за др питаш а са една от най гобатите страни на всички ресурси и би трябвало да имат стандарт на живот по висок от когото и да било на тази планета.