Починал е участник в безредиците в Киев

Ако провокаторите не спрат, властта ще приложи сила
Обновена: 22 яну 2014 08:46 | 22 яну 2014 08:44, Елка Василева
24

Снимка: БТА

 

По време на безредиците в Киев един от активистите на радикално настроените митингуващи е паднал от колонадата на стадиона "Динамо", бил е откаран в болница и след известно време е починал. Това съобщават украински медии, цитирани от ИТАР-ТАСС.

От колонадата на стадиона активистите замеряли силите на реда с бутилки със запалителна смес. Когато бойците от специалните отряди "Беркут" се качили на колонадата, там били останали двама протестиращи. Единият от тях паднал на земята и получил тежки травми.

В центъра на украинската столица и тази нощ имаше сблъсъци между протестиращи и милицията, съобщи ИТАР-ТАСС. Пред входа на стадиона на "Динамо" след няколкочасова пауза активисти започнаха да замерят силите на реда с бомбички, факли, самоделни запалителни устройства. Милицията отвръщаше с шумови и димни
гранати.

На украинските власти ще им се наложи да приложат сила, ако провокациите в Киев не спрат. Това заяви снощи премиерът Микола Азаров в интервю за телевизия "Русия 24".

Още по темата

Ако провокаторите не спрат, властта няма да има никакъв друг изход, освен да приложи предвидената от законите сила, заяви Азаров. Той обаче изрази надежда, че все пак разумът ще надделее. Трябва хората сами да се убедят, че им се предлага хаос и разрушение, заяви ръководителят на украинското правителство и каза, че ситуацията в Киев не е такава, че дори теоретично да се обмисля въвеждане на извънредно положение.

За днес протестиращите в Киев подготвят голямо шествие и учредително събрание на алтернативен парламент - Народна рада, съобщи Би Би Си. В Украйна днес е официален празник - Ден на единството. Протестната акция бе обявена още в неделя, преди да се стигне до сблъсъците с полицията на улица "Грушевски". Вчера един от лидерите на опозицията Арсений Яценюк потвърди намерението на 22 януари да се организира шествие и да се създаде алтернативен парламент.

Днес влизат в сила новите закони, които налагат по-строги правила за провеждане на масови акции и предвиждат по-строги наказания за нарушаването им. Протестиращите в Киев имат намерение демонстративно да игнорират забраната на властите на масови прояви да се носят маски, както и други разпоредби на новите закони, които предизвикаха последните сблъсъци в украинската столица, съобщава Би Би Си.

Вчера бе направен опит за започване на преговори между управляващи и протестиращи, които настояват в тях да участва лично президентът Виктор Янукович. Той обаче избягва преките разговори и възложи консултациите на работна група начело със секретаря на Съвета за национална сигурност Андрий Клюев. При това положение лидерът на партия УДАР Виталий Кличко се отказа от предвидената за вчера среща и обвини управляващите, че не желаят преговори, а се опитват само да печелят време.

Засега работната група, ръководена от Клюев, е провела в понеделник само една, подготвителна среща с опозицията. Нейните лидери, след като видели, че президентът няма да участва в преговорите, пратили на среща с Клюев водачи от "втория ешалон" - Юрий Луценко, Александър Турчинов и други. Те само предали на властите исканията си - от освобождаване на задържаните до оставката на Янукович, каза Луценко, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
Отлуната преди 10 години
Чакам още паднали.
17
1
 
5
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До Анонимен 17 оная бракма с пробойната ще отиде да защити на баба си фърчилото, нямат чак толкова кураж, все пак във Севастопол е Руският боен флот, а американците там дето бият не ходят, това не ти е Сърбия да бомбандират безнаказано.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Паднал от козирката на стадиона някакъв напушен *** и вкупом еврейскитте мас медии започнаха да вият срещу Янукович,а кога в България през февруарските протести миналата година срещу продажната на цион политическа класа и чуждите монополи излязоха стотици хиляди да протестират и доста хора се самозапалиха и умряха ,къде бяха тези соросови юдео-масонски медии да коментират,затова Янукович мачкай безпощадно соросоидната платена от запада *** която работи срещу бялото християнско население!
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега оная бракма с пробойната ще отиде да защити "горките" протестиращи от "лошите" полицаи. Затова обикалят в Черно море.
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MALKO E EDIN. POLICIATA DA POIZBIE O6TE TAKIVA REVOLUCIONERI. V VEK - BOLSHEVISHKA REVOLUCIA????? TIA SE VZIMAT NASERIOZNO MAI.
13
1
 
2
 
! Отговори
герберушко преди 10 години
Поздрав за гербераста "червенушко":"ЕК отново отправя 16 препоръки към България, повечето от тях са същите като през юли 2012-а и оставя в сила наблюдението, без да се ангажира със срок докога."
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A BE OSTAVETE GI DA IDAT VE EU to kvo gi chaka i idea si niamat
11
13
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ненормално е заради власт да избиваш собствения си народ.На какво ще разчитат занапред?
10
4
 
4
 
! Отговори
червенушко преди 10 години
Нашето правителство добре е напътсвало Киев как да се справят с демонстрантите ,но и Киев ни е дал дабри съвети как да излезнем от Европа пред вид последния доклад на ЕК
9
3
 
7
 
! Отговори
уса преди 10 години
До СексологТи си удивителен идеот .Те заради ей такива като теб в България ще има повече циганни от колкото Българи за вашите социални разбирания те са чуден човешки материал
8
5
 
14
 
! Отговори
до 11 преди 10 години
"От колонадата на стадиона активистите замеряли силите на реда с бутилки със запалителна смес. Когато бойците от специалните отряди "Беркут" се качили на колонадата, там били останали двама протестиращи. Единият от тях паднал на земята и получил тежки травми."Да, горкия вандал.
7
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съборили са човека долу,а сега версията "бил паднал"...Гадове проклети комунистически!
6
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ssed kato Purtin reshava Glasa na Ukraina ukraincite sa dalech ot osashtestvqvaneto za priseidinqvaneto im kam Europeiskiq saioz !
5
6
 
31
 
! Отговори
Фашистващи преди 10 години
хулигани, кланящи се на бандитите от отрядите на УПА, воювали на страната на Германия, зверски убили над 200 000 поляци, евреи, украинци. Наследниците на Бандеровците даже американските евреи ги отричат. Но тъй като са насочени срещу изконното руско население на Украйна, която е част от Руската държава са маша в ръцете на русофобите от САЩ, Брюксел, поляци, прибалти.
4
12
 
38
 
! Отговори
БЕРИЯ преди 10 години
БЪЛГАРИТЕ ПРОСТИ,АМА УКРАИНЦИТЕ ,ХЕМ *** ,ХЕМ БОЙ ЩЕ ЯДАТ . КАК ДА ГИ НАРЕЧЕМ ТЕЗИ УСТРЕМИЛИ СЕ КЪМ ЕВРОПА ***,КОИТО ХВЪРЛЯТ ЗАПАЛИТЕЛНИ БОМБИ ПО ПОЛИЦАИТЕ СИ. ТА ТЕ СА НА РАБОТА . АКО НЕ ИМ ИЗДЪРЖАТ НЕРВИТЕ И ИМА ЖЕРТВИ ,ЦЯЛАТА ВИНА ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ ,ЕС И САЩ,КОИТО ПОДСТРЕКАВАТ И ЛЪЖАТ УКРАИНЦИТЕ. КЛИЧКО СЪМ ГО ОТПИСАЛ ,КАТО СПОРТИСТ И СЛАВЯНИН ,ТОЙ ЩЕ ИЗБЯГА ОТ УКРАЙНА ,ЩОТО Е НЕМСИ ГРАЖДАНИН. ДА МУ МИСЛЯТ,ГОРКИТЕ ПОДВЕДЕНИ ПРОТЕСТЪРИ.
3
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен3--няма лошо--едно соросоидче по -малко!!!
2
13
 
45
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
И един от *** си е получил заслуженото. Трябва да си пълен психопат да замеряш хора, било то и полицаи със запалителна течност. *** дори са си направили катапулт за мятане на ***, видеото го има в youtube.
1
13
 
33
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Бой и смърт за *** те са по *** парчета водени от Сорос и парите му но ги взимат *** на друго ниво не на глупците биещи се по улицата. Папаш пуканки пред телевизора и гледаш бой Сорос плаща , а балъците са в ареста или в болници биещи се за идеята или за жълти стотинки.