"Лекуват" хомосексуализма с електрошокове

Китайски клиники предлагат терапии за "коригиране на сексуалността"
31 яну 2014 16:34, Елка Василева
59
"Лекуват" хомосексуализма с електрошокове
Снимка: архив, Reuters

С електроди, разположени върху половия му орган, Чжан получава поредната доза електрошокове, докато гледа порно филм с гей съдържание - това е един от способите за "лечение" на хомосексуализма в китайска клиника, съобщава Франс прес.

"Трябваше да се подложа на процедурата, за да видя дали имам шанс да стана нормален човек", коментира 25-годишният китаец, който се представя само с малкото си име. Той се записал за лечението, "за да не разочарова семейството си".

"Когато реагирах на образите от филма, получавах електрошок с малка интензивност, но доста болезнен", коментира Чжан. Той сам платил за терапията.

Китайските власти изтеглиха хомосексуализма от списъка на душевните болести едва през 2001 г. С течение на времето "другарите", както наричат тук гейовете, са малко по-добре възприети от обществото, най-вече сред младите и в големите градове.

Но сексуалните малцинства все още са подложени на силен натиск в семейството. Често те са единствени деца и склоняват да сключат хетеросексуален брак, за да зарадват родителите си с внуче.

"Конверсионните терапии" от всякакъв вид, призвани уж да лекуват хомосексуализма, които датират от началото на XX век, се считат от специалистите за ненаучни, неефективни и в много случаи опасни. Но подобни "лечения" продължават да просперират в страни като Сингапур, Великобритания, САЩ, Китай и много други.

Пет китайски клиники предлагат терапии за "коригиране на сексуалността". Пациентите се подлагат на хипноза, електрошокове и химическо "лечение".

В пекинския център за психологическа помощ Хаймин предлагат терапии с електричество. Сеансите траят по 30 минути през интервал от няколко дни. От клиниката уточняват, че те се прилагат само при "най-тежките случаи". "След всеки електрически разряд пациентът прекъсва мислите си и се разграничава от фантазиите си", е написано в сайта на здравното заведение.

В споменатите китайски клиники считат, че хомосексуалността е обратима при пациентите, при които тя не е вродена, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА преди 10 години
ХОМОСЕКСУАЛИЗМА Е ....КАТО КОМУНИЗМА!!!НЕ СЕ ЛЕКУВА ОБАЧЕ СЪС ШОКОВЕ ......А, С "много работа"-
20
4
 
3
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Да си се .. бе не знам какво толкова се възмущавате.Вас някой закача ли ви?Въпрос на вкус.Аз не мога да разбера колко душевно извратен трябва да си за да си купиш ауди примерно ама те- хора всякакви.
19
4
 
9
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
"Станишев и Вигенин, отмениха визитата си в Китай по лични причини"
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на китайците-това е правилния подход,щом си болен-лечение,а не да те убеждават колко си нормален и как всички трябва да те обичат.Аз не харесвам гейовете , даже са ми силно противни и това не може и няма да се промени.Търпя ги заради обществото , но никога няма да ги приема , защото изпитвам погнуса от тях и от това , което правят.А най-важното е , че това не може да се промени , нито заради техните претенции , нито заради желанието ми за толерантност-гнус ме и това е!
17
4
 
2
 
! Отговори
иво преди 10 години
До фалафелфалафел, личи си, че айкюто ти не е с по-висока стойност от това на фалафел!затова България е на това дередже, понеже вярвате безрезевно на всякакви простотии!
16
3
 
8
 
! Отговори
jane преди 10 години
Едно време по подобен начин са лекували и истериите на жените или твърде високото им либидо.Излизаче независимо от пола и ориентацията, вианги се намира кой да ти пусне ток, стига обществото да го смята за "морално". Тъжен свят...
15
5
 
12
 
! Отговори
яэ преди 10 години
220V e най добрия волтаж
14
6
 
29
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Тука има толкова много пед***** че за да ги излекуват с електрошокове ще трябва да пуснат отново в експлоатация 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ иначе енергийната мрежа ще се срине.
13
7
 
12
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
Китайската медицина е с вековни традиции и известна по цял свят, така че може да и се вярва безрезервно!
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ре опа Защо само червените?Всички цветни другари да бъдат записани!
11
5
 
13
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Включете тоя въпрос в референдума!до 7 Страшна книга :)
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Трябваше да се подложа на процедурата, за да видя дали имам шанс да стана нормален човек", нали уж геювете били нормални?
9
10
 
15
 
! Отговори
опа преди 10 години
Всички червени другари да бъдат записани в програмата! По няколко пъти ;)
8
7
 
19
 
! Отговори
хохо преди 10 години
Най - после надежда за Станишев. От прикриването на сексуалните мераци по Бойко и фрустрацията в резултат на това, започна да изперква много напоследък. Да идва бърза помощ
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой май е чел/гледал "Портокал с часовников механизъм"
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ах сега чатнах, защо в България след 1990 има толкова гейпаради. То било от шоковата терапия, която Запада прилага на българите, за да се приватизират.
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май "доктора" ще се окаже по-голям гей от въпросния хомо.
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" В споменатите китайски клиники считат, че хомосексуалността е обратима при пациентите, при които тя не е вродена, пише БТА. "А какво да правим с елита на СДС от 1990-1994 години?
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С 380 волта се лекува най -добре
2
7
 
24
 
! Отговори
Зоро преди 10 години
Лечението е само едно-ГУЛАГ!!!