"Лекуват" хомосексуализма с електрошокове

Китайски клиники предлагат терапии за "коригиране на сексуалността"
31 яну 2014 16:34, Елка Василева
59
"Лекуват" хомосексуализма с електрошокове
Снимка: архив, Reuters

С електроди, разположени върху половия му орган, Чжан получава поредната доза електрошокове, докато гледа порно филм с гей съдържание - това е един от способите за "лечение" на хомосексуализма в китайска клиника, съобщава Франс прес.

"Трябваше да се подложа на процедурата, за да видя дали имам шанс да стана нормален човек", коментира 25-годишният китаец, който се представя само с малкото си име. Той се записал за лечението, "за да не разочарова семейството си".

"Когато реагирах на образите от филма, получавах електрошок с малка интензивност, но доста болезнен", коментира Чжан. Той сам платил за терапията.

Китайските власти изтеглиха хомосексуализма от списъка на душевните болести едва през 2001 г. С течение на времето "другарите", както наричат тук гейовете, са малко по-добре възприети от обществото, най-вече сред младите и в големите градове.

Но сексуалните малцинства все още са подложени на силен натиск в семейството. Често те са единствени деца и склоняват да сключат хетеросексуален брак, за да зарадват родителите си с внуче.

"Конверсионните терапии" от всякакъв вид, призвани уж да лекуват хомосексуализма, които датират от началото на XX век, се считат от специалистите за ненаучни, неефективни и в много случаи опасни. Но подобни "лечения" продължават да просперират в страни като Сингапур, Великобритания, САЩ, Китай и много други.

Пет китайски клиники предлагат терапии за "коригиране на сексуалността". Пациентите се подлагат на хипноза, електрошокове и химическо "лечение".

В пекинския център за психологическа помощ Хаймин предлагат терапии с електричество. Сеансите траят по 30 минути през интервал от няколко дни. От клиниката уточняват, че те се прилагат само при "най-тежките случаи". "След всеки електрически разряд пациентът прекъсва мислите си и се разграничава от фантазиите си", е написано в сайта на здравното заведение.

В споменатите китайски клиники считат, че хомосексуалността е обратима при пациентите, при които тя не е вродена, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
иво преди 10 години
До фалафелайкюто, фалафел, не се измерва с броя на лайкове, накликани от хора с отрицателни интелектуални показатели като теб самия. Вместо да четете, и което е най-лошото, да вярвате, на всяка статия тип "извънземни-диктуват-на-обама", по-добре седнете и се запознайте с мнението на сериозната литература (не, вестник "Уикенд" не е сериозна литература!) преди да показвате елементарността си по разни форуми.
40
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
извратеняците трябва да ги лекуват със газ Зарин
39
4
 
4
 
! Отговори
Клм преди 10 години
До ДГД Веднага някой заболял ти е дал палец на долу....
38
0
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
тоя си е неосъзнат БДСМ
37
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ги лекуват с електрически стол, по-ефективно е.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те по-добре да си лекуват водената сексуална немощ, пък после да лекуват п*д***лите. Сумати животински видове изчезнаха заради тяхната липса на либидо.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
по-добре първо да си излекуват глистите...
34
3
 
5
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
Китайски клиники лекуват хомосексуализма с електрошокове.----------Китайците прилагат осъвременена Акупунктура! ))))))))))))))
33
15
 
11
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ЧОВЕК ИМА ПЪЛНОТО ПРАВО ДА ОБИЧА КОЙТО СИ ИСКА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ВЪЗРАСТ, ЦВЯТ НА КОЖАТА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ!!!ДНЕШНИЯ СВЯТ Е ВЕЧЕ ТВЪРДЕ НАПРЕД КЪДЕТО МЪЖЕТЕ СТАВАТ ЖЕНИ САМО ОТ ПИЕНЕ НА ЖЕНСКИ ХОРМОНИ САМО ЕДНА ИМ ОСТАВА ЗА ОПЕРИРАНЕ!
32
5
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ХА ХА ХА ХА ХАТова било ЛЕЧЕНИЕТОКОГАТО ВИДИШ ГОЛ МЪЖ ДА ТЕ БИЯТ С ПРЪЧКАТА :DDDDD СМЕХОТВОРНО ЛЕЧЕНИЕ!!!! ТОВА НЕ Е ЛЕЧЕНИЕ А ЧИСТО САДО МАЗО МЪЧЕНИЕ ИЛИ ПРЕВЪЗПИТАНИЕ С БОЙ!!!!!!!
31
2
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Често те са единствени деца и склоняват да сключат хетеросексуален брак, за да зарадват родителите си с внуче.------------------ В това се състои цялото малоумие на забраната. Гейовете си раждат гейчета. Докато в нормалните страни не им се налага да го правят, следователно бройката не се увеличава изкуствено.
30
6
 
7
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Само така ще им дойде акъла
29
2
 
6
 
! Отговори
избор преди 10 години
Ако беше вродено щеше ли да има Содом и Гомора ?
28
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хомосексулизма е болест нелечима !!!
27
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ги лекуват тия , не да си правят манифестации
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
sreshtu prirodata i shokova terapia ne pomaga. vseki da si jivee s kogoto si iska i kakto si iska.
25
3
 
3
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
До ивоАми да вземем да си сравним резултатите тогава! Какво ще кажеш, май не съм аз този, който трябва да се притеснява за айкюто си? Или теб ориентацията ти нещо те смущава?
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако болката лекува ,то удоволствието заразява ;)
23
9
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
Но виж, Първата Дама Росен Плевнелиев се възползва и отскочи до Чайна.
22
2
 
3
 
! Отговори
АЙДА ,ОЙДЕ преди 10 години
АКО ВЕЛИК КИТАЙ СТАНЕ ТОВА КОЕТО ШПРОРУКУВАХА БАБИТЕ , ТО ТЕ ЩЕ СА СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ И ЩЕ ЛЕКУВАТ ЗАРАЗЕНИТЕ ОТ БОЛЕСТИ ПО ТЯХНОМУ БЕЗ ДА СЕ ОПИРАТ ДО НЯКАКВИ МИЖАВА ЗАПАДНИ ЦЕНОСТИ , И ТАКА:ХАМЕРЕКУНСКАТА АРМИЯ НАПОЛОВИНАТА ПОНЕ С ЕЛЕКТРОДИ ЗНАЕТЕ КЪДЕ, ЕВРОПЕСКИТЕ ЦЕНИТЕЛИ ПОЧТИ ВСИЧКИТЕ НА МАСАТА, ОСТАНАЛИТЕ НА ИГРИЩЕТО ЗАРАДИ/ПЕДОФИЛИЯ/ В *** СЕЧ СЪЩО ЩЕ ИМА И ТО ДОСТА, НЕЗАСЕГНАТИ РУСИЯ И СЪРБИЯ, ТОЕСТ ТЕ ЩЕ МАХАТ С ФЛАГЧЕТА НА ТИЯ КОИТО ЩЕ ОБАЗПАРАЗИТЯВАТ НА СТАДИОНИТЕ.. А НИЕ ?