"Българи" се бият за Ал Кайда в Сирия

Те не били от български произход, а с наши паспорти
3 фев 2014 09:33,
37
"Българи" се бият за Ал Кайда в Сирия
Снимка: Reuters

Около 30 български граждани се бият за "Ал Кайда" и джихадистите в Сирия, казва пред в. "Труд" депутатът от БСП Страхил Ангелов, който преди 2 седмици се появи до председателя на сирийския парламент в Дамаск в репортаж на държавната телевизия на режима на Башар Асад.

Още по темата
Според Ангелов, въпреки че бойците са с български паспорти, те не са от български произход. Били от различни арабски страни.

До Министерството на външните работи не са достигали данни от наши или партньорски организации за броя на българите в Сирия, но министър Кристиан Вигенин допуска, че е възможно да има български бойци.

Източник от правителството смята, че е възможно част от бойците да са получили български паспорти на основание македонско гражданство.

"Македонците" идвали за интервю с преводач от арабски, мустаците и главите им били обръснати, носели дълги бради, но твърдели, че имат български корени.

Въпреки че властта официално отрича да има данни за българи сред джихадистите, потенциалната опасност от навлизане на екстремисти у нас е отбелязана и в доклада на ДАНС за заседанието на КСНС през ноември.

"Свързан проблем е вероятността за изграждане у нас на логистични звена на международни терористични организации, в т.ч. за подпомагане придвижването на европейски джихадисти към конфликтни зони", пише в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
сашо преди 10 години
в пазаржик бурките отдавна са модерни ,просто са навсякъде аз живея там,въпроса е какво се крие под бурката-ромка или терорист чакащ заповед.половината *** нямат лични документи.преди години беше модерно да се наричат турци ,което е абсурдно сега са араби ,по неофициални данни тези,който пропагандират с бурките и брадите взимат около 300евро минимум на месец .аз мисля ,че в България отдавна има терористи ,просто не е дошъл момента на тяхното действие.толкова е просто да влезнеш в България
28
0
 
3
 
! Отговори
алооооооооо преди 10 години
ето на кого са давани бг паспорти по бибитково време....
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки който твърди, че е българин, трябва да полага изпит по български език, така ще докаже, че има връзка с българските си корени.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nomer 27 i 28 sa ZIGANI,ILI TURZI,TAKIVA SA I MAKEDONZITE DA JIVEAT BALGARITE
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова ли е лесно да се вземе бг гражданство? Дори не знаят Български а им превеждат на интервюто!!!
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
11 номер е същият грък... (от Анонимен 27)
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Номер 19, който плюе по македонците е грък, не се подвеждайте... А македонците хубави лоши, те са българи, просто им е промит мозъка, но с времето може и да свежнат. Да не се делим, както им се иска на всички наши съседни държави, а и не само съседни...
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е па предния еврейски министър на съвместно съвещание им ги раздал,пък сегашния еврейски пак на такова съвещания се усъмнил.
21
3
 
3
 
! Отговори
ave преди 10 години
А бе нещо не вдявам - защо им са на Джихадисти БГ паспорти за да се бият в Сирия?!??!!??!?!?!?!?То все едно да си вземеш колело и да ходиш да го караш на Антрактида.По-логично би било да ги използват за влизане и терористична дейност (не дай си Боже) в страни от ЕС.В Сирия сега могат да влизат с вестник. Явно тук някой пак стреля на посоки - сефте.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС иска да отпаднат и визите на турците за България.
19
0
 
7
 
! Отговори
Duduka-Barekov преди 10 години
Цитат на седмицата: Аз и богати приятели плачем, когато виждаме бедните "Аз като един състоятелен човек, пътувайки непрекъснато по страната, виждайки тази въпиюща бедност - не се чувствам комфортно, не се чуствам добре, не мога да спя...Има моменти, в които и плача..." Николай Бареков, "България без цензура"
18
0
 
11
 
! Отговори
Пена преди 10 години
Добро утро,Пенке,откога Атака алармира за тези проблеми,но...не им се дава гласност!Следвреме,когато стане късно,някоя от "водещите "партии ще се сетят да правят нещо по въпроса,но...дали ще я има Б-ия ,тогава?
17
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОТНЕМНЕ НА ПАСПОРТИТЕ НА БАЛГАРОУМРАЗЦИТЕ МАКЕДОНЦИ ТОВА Е НАИ КАЛНАТА ПАПЛАС НА БАЛКАНИТЕ СКАРАНИ САС ВСИСКИТЕ СИ САСЕДИ МОГА ДА ГИ ОПРИЛИСА САМО С БГ ТУРЦИТЕ
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Официално бг паспорт струва около 500 евро без подкупа за МВР, неофициално цената е само 200 евро.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми това са част от имигрантите и бежанците. Получават български паспорти и обратно на фронта. Като се на**ат ит страх, хайде пак в България. "Не е *** този който яде баницата, а този който му я дава!" Наша до болка позната ни приказка.
14
2
 
6
 
! Отговори
еШоп преди 10 години
Бе по темата няма да коментирам, ама да пишеш коментари на шльокавица и с CAPS... зае*и!
13
4
 
8
 
! Отговори
Bashar Assad преди 10 години
Bravo Strahile! Vijte kak bulgarite podkrepqt Strahil Angelov, a ne porednata cionistka pionka, koqto ni e vunshen m-r. Da izbroqvam li? Vinagi sa hora kato Solomoncho Pasi, Nikito Mladenov ili Kristian Vagenin ! Bulgariq e totalno zarobena i dokato tuka ni podhvurlqt stotinki i ni zanimavat s "problemi" ne vijdame che ottam idva problema - ot vunshnite ni GOSPODARI. Uspex na drugaria Asad, koito s podkrepata na Rossia i Iran shte izhvurli teroristite i texnite sponsori!
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен14Кой е Марин?
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗА ВСЯКА ЗАКУПЕНА БОЗА СЕ РАЗДАВАТ БГ ПАСПОРТИ ПРЕДАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРА КАЛНА *** МОЛДАВСКИТЕ БАЛГАРИ НЕ ПОЛУЦАВАТ БГ ПАСПОРТИ ВИЕ ГИ ДАВАТЕ НА БАЛГАРОУМРАЗЦИ ДОЛУ ПРЕДАТЕЛИТЕ
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо лично. Просто бизнес с държавни документи. Сенчест?