Франция приема смешно малко сирийски бежанци

"Амнести интернешънъл": Пристигнали са само 35 до 70 сирийци
Обновена: 5 фев 2014 08:27 | 5 фев 2014 08:27, Елка Василева
24
Франция приема смешно малко сирийски бежанци
Снимка: архив, Reuters

Въпреки обещанията си Франция не е увеличила приема на сирийски бежанци и броят им остава "смешно малък" в сравнение с размерите на драмата. Това заяви  президентът на френския отдел на правозащитната организация "Амнести интернешънъл" след среща с министъра на външните работи Лоран Фабиюс, предаде Франс прес.

"От септември нищо не се е променило, нямаме по-голяма прозрачност, няма по-голям прием и няма никакви очаквания за бъдещето", заяви Женевиев Гариго след разговора си с външния министър.

Още по темата
През 2011 г. и 2012 г. Франция е приела 3700 сирийци, от които 1700 са получили статут на бежанци. Това е напълно недостатъчно в сравнение с 2,4 милиона сирийци, които са били принудени да напуснат страната си от началото на въстанието срещу Башар Асад, заяви представителката на "Амнести интернешънъл".

През септември Фабиюс обеща да вземе мерки за облекчаване на приема на сирийски бежанци, особено на семейства. През октомври президентът Франсоа Оланд обеща да приеме 500 сирийци, смятани за особено уязвими от Върховния комисариат за бежанците към ООН.

В рамките на тази програма от януари са пристигнали само 35 до 70 сирийци, подчерта Гариго.

ООН очаква до края на годината броя на сирийските бежанци да достигне 4 милиона, повечето от тях в съседните на Сирия страни. Върховният комисар на ООН по бежанците Антонио Гутериш призова през януари всички страни в света да отворят границите си за бежанците, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ще продължава докато ни управляват намазани с вазелин ... содомняци!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Георги Ламбуров-прав си ,ама ние сме виновни , че разрешаваме на нашите поплювки да ги приемат , ставаме и ги изхвърляме , само това е спасението
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Португалия колко бежанци прие?
13
0
 
13
 
! Отговори
До А и Амнести преди 10 години
в САЩ? В Канада? Бразилия? Швеция? Норвегия? Във Финландия? Британия? .... Там колко сирийци са приели, да отговори ООН? В ТВ интервю бежанец плачеше, че живее в хостел, където плаща по 200 ДВЕСТА ЛЕВА СЕДМИЧНО НАЕМ!!! Били бедни като бежанци, затова парите им пращали роднини. Коментарът излишен. Такива пари им изпращат онези, които ни изпратиха - внедриха на нас тези нашественици. И да не е посмял някой користен *** от топлото си легло в тихото богаташко имение да обижда българския народ, че е ксенофоб. Ще бъде съден. Стига гавра.
12
0
 
9
 
! Отговори
полицай преди 10 години
Няма страшно щом Франция не ги иска ние сме насреща. България е голяма и богата Държава няма проблем да приеме всичките Сирийци. Нали така другарю Йовчев.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредните пиявици - хуманиратни магнати смучещи дарения от господарите на мрака!Ето оше едно доказателство, че България няма никакво задължение да приема нелегални ислямисти и главорези!!! Лицемерната Европа е безкрайно деградирала морално и се опитва ито доста успешно чрез продажните политици в БГ да ни налага като на роби какво да правим!! Стига - Баста - Няма да стане гнусни лицемери - Ако искате вземете си ги у вас тия престъпници. Продажници нато бив'ия външен министър Н.М.-Анатема!
10
1
 
13
 
! Отговори
Спиш ли юроде? преди 10 години
Като искаш да си колониална държа и си цоцала богатствата на *** *** - да си издържа - те са и бивши поданници!
9
0
 
18
 
! Отговори
А и Амнести! преди 10 години
Колко са в Израел?
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Амнести!Що не вемете ги пробутате в САЩ или СА тея бежанци ,а ги пръскате из Еурупата ,сякаш изповядваме едни ценности и имаме един мироглед.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те и да не ги приемат,*** сами ще се "приемат" във Франция.Въпрос на време.
6
2
 
10
 
! Отговори
антикомунист преди 10 години
Още една причина да не харесвам сегашното правителство. ОСТАВКА! Предатели и българоубийци, махнете се от властта доброволно! ОСТАВКААААААААААА!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поправете си заглавието!
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те да не връщат наште ***, пък ний ще се справим със сирийците!!!!
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Белите европейци всячески се стараят да ни ..., дори и с бежанците !По този въпрос дали безполезната Кристалинка ще се задвижи ?
2
1
 
22
 
! Отговори
Двуличници преди 10 години
Нещо много ми се струва, че уж "хуманната" Франция е изчакала други страни (в това число и БГ) да приемат рискови сирийци, за които, може би има съмнения че са терористи, а чак пък след това е решила да вземе на нейна територия някои от другите.Франсета, какво да ги правиш. Вместо да заявят позицията си се ...... не знам си какво.Дупедавци.
1
0
 
24
 
! Отговори
САЛАДИНЧО преди 10 години
ЕЛКЕЕЕЕ СМЕШНАТА СИ ТИ,ХОРАТА ЗНАЯТ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ И НЕ СА .УПЕДАВАЩИ КАТО НАС.