Нов изтекъл разговор: ЕС е недоволен от САЩ

Несъгласията са по политиката спрямо Украйна
Обновена: 7 фев 2014 16:07 | 7 фев 2014 16:05, Елка Василева
57
Нов изтекъл разговор: ЕС е недоволен от САЩ
Снимка: архив, Reuters

Разгласен в публичното пространство телефонен разговор с участието на дипломатката от Европейския съюз Хелга Шмид показва, че ЕС е недоволен от намеците на САЩ, че Брюксел не е достатъчно настъпателен в Украйна, съобщи ДПА.

"Това, което наистина ни дразни, е, че американците приковават ЕС на позорния стълб и казват, че сме твърде меки", заявява на немски Шмид в разговора, публикуван в YouTube.

Още по темата
Предполага се, че тя говори с посланика на ЕС в Украйна Ян Томбински. Шмид, която е заместник-ръководител на европейската дипломация, поръчва на Томбински да каже на американския посланик, че "ние въобще не сме меки", и отбелязва, че ЕС "просто не крещи от покривите, защото това е доста по-ефективно".

Шмид заявява, че върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Ащън ще повдигне въпроса пред американския държавен секретар Джон Кери.

Изглежда, че разговорът се е състоял миналия месец, тъй като Шмид споменава изявление на ЕС от 31 януари, което по думите й "излиза сега", пише БТА.

По-рано помощник държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд поднесе извинения на ЕС, след като изтекъл в YouTube запис на неин телефонен разговор разкрива неин обиден коментар по адрес на Евросъюза във връзка с украинската криза. "Майната му на ЕС" (Fuck the EU), казва Нюланд на събеседника си. Гласът й е ясно разпознаваем. Събеседникът й е мъж, чийто глас отговаря на този на посланика на САЩ в Украйна Джефри Паят. Двамата дипломати обсъждат в разговора как да се уреди украинската политическа криза. Разговорът изглежда е записан без знанието на двамата участници в него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
7
 
! Отговори
ОКРЕХОТЕНИ ДУПЕТА !! преди 10 години
НАГЛИТЕ ЯНКИ ВСЕ ПОВЕ4Е СИ ИЗТЪРВАТ НЕРВИТЕ ОТ АЛЧНОСТА ИМ И НЕТЪРПЕНИЕТО ИМ ДА ЗАВЛАДЕЯТ ЧАС ПО СКОРО СВЕТА С ТЯХНИЯТ НОВ СВЕТОВЕН ЦИОНИСКИ РЕД И ГЛУПАВИЯТ НАРОДЕЦ КОЙТО НЕ ВИЖДА ИСТИНАТА ЗАЩОТО Е ЗАМЪГЛЕН ОТ ТЯХНИТЕ ЦИОНИСКИ МЕДИИ, ЕЛ.ИЗДАНИЯ И Т.Н НЕ ВИЖДАТ 4Е ЕДИНСВЕНИТЕ ПРОТИВ ТЯХ И ИЗВРАТЕНИЯТ ИМ ПРЕСТЪПЕН СВЕТОВЕН РЕД В БГ СА АТАКА А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ИМ ПОДЛАГАТ ДУПЕ ОКРЕХОТЕНО ГОТОВО ЗА БОЦКАНЕ ЕСТЕСТВЕНО БЕЗ ВАЗЕЛИН И ПОКРАЙ ТЯХ И НАРОДА.ВКАРАТ ЛИ УКРАЙНА В ЕС ПОСЛЕ В НАТО И БАЗИ ДО РУСИ
43
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БАЧКАТОРРусия добре, че има откъде да смуче (от диваците в Сибир и цялата си азиатска част)Тая държава Русия е пълна със селяни и ***. Ама и тук не и отстъпват напук на всичко нормално.Сега в Сочи пак някой ще лапне парички за НИЩО свършено като хората. А уж това е целта на нормалните народи - да се прославят положително като домакин на такъв форум, да се въвлекат хора в работа, да вземат добри пари от тая работа. А не 80% за мутрите в Русия, 20% за бачкаторите.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОКАТО ГЕРМАНЦИТЕ БАЧКАТ КАТО УЛАВИ,УПРАВЛЯВАЩИТЕ В ГЕРМАНИЯ НАЧЕЛО С ЧЕШКАТА ЕВРЕЙКА МЕРКЕЛ ОТ СЕДМИЦА СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ЦЕЛИЯ ЗЛАТЕН РЕЗЕРВ НА ГЕРМАНИЯ ПО ПРЕПОРЪКА НА АМЕРИКАНСКИЯ ФЕД В ТРЕЗОРИ НА ЩАТСКИ БАНКИ, ТОВА СЪОБЩИХА ПО СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ЗА ИКОНОМИКА ТВ ОН ЕАР ,ВИЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ К,ВО ОЗНАЧАВА ТОВА ЕС Е ЕДНО АБСОЛЮТНО НЕДОНОСЧЕ ,КОЕТО СЕ ЯВЯВА БЕЗГРЪБНАЧЕН ПРИДАТЪК НА ЦИОНИСКТКАТА КЛОАКА -САЩ ,ВЕЧЕ НА ВСЕКИ Е ЯСНО,ЧЕ Е ВЪПРОС НА ОЦЕЛЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ИЗМЪКНЕМ ОТ ЕС
41
3
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Изяжте се едни други бесни ***. Фак и еу, фак и юнайтед стейтс. Русия има 51 милиарда за Сочи , а негърски Детройтъ фалира. *** от злоба и завист американски ***.
40
1
 
10
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
Репликата на Нуланд *** the EU предизвика бурни коментари в европейските форуми.Това, което комисарите на ЕС се стараеха да напранят толкова дълго време, го направи един слабоумен американски политик, а именно - настрои европейските политици още по негативно против администрацията на Обама(особено след разкритиятя за подслушване не само на европейските лидери) и обедини редовите европейци.Е, да не забравяме и за високия професионализъм в дадения случай на руските тайни служби.
39
0
 
14
 
! Отговори
Менса преди 10 години
Да права е жената F*ck the EU, ама аз ще добавя и F*ck the USA . И майната им на всички политици по света и на всички рептили смучещи човешка кръв.
38
1
 
5
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
Жалко за теб историк,че си мислиш,че човек,който събори английската лира и спечели милиарди от това,не може да събори българския лев.Хората трябва да започнат да виждат реалността,защото иначе става страшно.
37
2
 
20
 
! Отговори
Fuck the USA преди 10 години
Дебелогъ*ата Нюланд показа отношението на САЩ към ЕС, а и не само към него, това е отношение към целия свят. Това отношение не е от вчера, аз бих казал че това наследството от Втората световна война, където единствено САШ излиза победител от войната и това е безпорно. Но нищо не пречи на останалия свят да каже силно.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До историкНационален предател си ти. Изправил си се тук пред толкова хора и най-нагло лъжеш. Какво страх те е, че ще настанат тежки времена за теб ако България излезе от ЕС?
35
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми добрата Америка срина София, през втората световна война , а гадните руснаци ни отвориха пазарите си !Сега добрата Америка плаща на достойни да ни оправят , и докато сме в поза оправяна да плюем гадна Русия !Ако знаеш Западен и руски език си много ценен кадър за всяка западна компания , защото русия и бившите републики са пазар, цел за всеки! А Украйна и България и Аржентина , за някой който плаща са едно и също "парченце сладък пай"Дерзайте Русофили и Американофили !!!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До историкТова са пълни лъжи. Я отново повтори за 1997г......... да те пъхна на кучето в ауспуха
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво са виновни руснаците, че дори топ дипломатите на Щатите псуват като каруцари, уреждат преврати и редят правителства на чужди държави? Такова поведение би трябвало да има някой гангстер в американско гето, но не и водещ американски дипломат. Прав ли съм?Нали по цял ден слушаме поученията на същите тези американци и търпим критики за всякакви дреболии.
32
16
 
2
 
! Отговори
историк преди 10 години
Жaлко е зa теб Тодоре, че лъжеш и в моментa зa Виденовaтa зимa и че всички червени золуми с половин устa " обяснявaш" с евреите и техните " зaговори" срещу " прaвослaвните". Последнaтa "опорнa точкa" "прaвослaвни" е в основaтa нa днешнaтa рускa политикa, зaменилa круширaлaтa през 90 те г. съветскa, aтеистичнa пропaгaндa! Ето тaкa зa един ден съветчици стaвaхa богaти олигaрси и прaвослaвни... Товa сa фaкти, не еврейски уйдурми, зa този, който духa!
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям госпожата!)Фак ю ЕСЕС!
30
16
 
4
 
! Отговори
историк преди 10 години
Зaщо сте опaсни зa Родинaтa ли недоумявaте? Ще ви обясня, зaщото рaзделяте нaродa ни, зaщото винaги в минaлото и сегa действaте нa този принцип! Де фaкто рaботите усърдно срещу Бългaрия и в ползa нa Русия! Обвинявaте aмерикaнофилите, но те сa срaвнително от скоро, русофилите подронвaте бългaрскaтa държaвност от близо двa векa!
29
9
 
7
 
! Отговори
историк преди 10 години
Тодоре не пикaй срещу вятърa бе човече, aрхивите сa тук и aко имa влaст, която дa се зaинтересувa от тях, тъкмо вaшите русофили ще изгорят нa подобен Съд! При товa с тежки присъди, и зa енергетикaтa, и зa " куфaрчетaтa", и зa връзките нa " бизнесa" с Любянкa, и зa унищожaвaнето нa държaвносттa с хипер инфлaция 1997 г., без никaквa кризa по светa!
28
11
 
4
 
! Отговори
историк преди 10 години
Зa кое " мнозинство" говориш? Зa товa тук плaтеното и подвързaно с " опорни точки" ли? Aз не съм против референдумите, точно обрaтното, убеден съм че мнозинството бългaри сa "ЗA" ЕС, и понеже говоря с фaкти и цифри, ще ти дaм пример от минaлaтa годинa- референдумa зa Белене се провaли, именно зaщото бе въпрос " зa" рускa зaвисимост, което отврaти 80% от бългaрите! Вaшaтa хипер aктивност си имa рaционaлно обяснение и то отново е свързaно с приоритетите нa сегaшнaтa рускa политикa! Другото е лицем
27
1
 
34
 
! Отговори
държавен престъпник преди 10 години
Значи, когато Фиктория Нюланд псува Европа, това е хубавата псувня, и едно смотолевено извинение е достатъчно! А когато Волен Сидеров се спречква с някаква французойка, го обвиняват, че едва ли не е държавен престъпник! Къде го сега френския посланик, да се опълчи срещу Фиктория. Французина също е европеец и той също е между напсуваните!
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До историкИ от къде ни гониш? Не помня да е имало референдум, за влизането ни в ЕС и щом мнозинството не е съгласно да продължаваме да живеем в този съюз, ще трябва да се примирите!
25
3
 
25
 
! Отговори
От къде на къде? преди 10 години
От къде на къде, когато българския депутат Волен Сидеров е засегнал по някакъв начин една третокласна френска дипломатка, на него му искат имунитета и го заплашват, че ще го съдят. А когато Фиктория Нюланд псува цяла Европа, в това число псува и България (ние все още сме член на ЕС!), на нея никой не и иска имунитета и никой не желае да я съди за обида?