Северна и Южна Корея правят крачка напред в преговорите

Двете страни ще проведат среща на високо равнище
Обновена: 12 фев 2014 11:07 | 12 фев 2014 11:07, Елена Кирилова
2
Северна и Южна Корея правят крачка напред в преговорите
Снимка: архив Ройтерс

Северна и Южна Корея ще проведат преговори на високо равнище, съобщи южнокорейското Министерство на националното обединение.

Срещата ще бъде проведена на граничния пункт Панмунджом, който се намира в демилитаризираната зона между двете държави. Събитието се случва на фона на общото намаляване на напрежението между страните през последните седмици.

По думите на представител на Министерството на националното обединение поканата е отправена от севернокорейското ръководство, което желае да бъде обсъдено общото състояние на отношенията.

Дневният ред на преговорите не е съобщен официално, но се очаква, че в него ще бъде включен въпросът за гарантирането на безпроблемно провеждане на бъдещи срещи между семейства, които са били разделени от Корейската война в периода 1950-1953 г.

Освен това ще бъде обсъдена и възможността за редовно организиране на подобни срещи. Следващото такова събиране на разделени от войната родственици ще се състои в севернокорейския град Кимгансан между 20-и и 25-и февруари.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Северна Корея да продалжава с испитанията на междуконтиненталните ракети можещи да носият ядрени боини блокове ДФ 8 taepodong че след сирия и иран е техният ред