11 жертви на снеговалежите в Япония

Снегът донесе проблеми с тока и транспорта
Обновена: 16 фев 2014 13:26 | 16 фев 2014 08:58, Веселина Йорданова
4
11 жертви на снеговалежите в Япония
Снимка: Ройтерс

11 души са станали жертва на обилния сняг, който вали вече два дни в по-голямата част от Япония. Пострадали са повече от 1300 души, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на японската полиция, която изпълнява и функциите на служба за извънредни обстоятелства.

Заради зимната стихия без електричество са останали повече от 18 000 къщи, сериозно е нарушена работата на транспорта. В Токио и други градове са отменени повече от 830 вътрешни полета.

Със закъснения се движат влаковете по основните железопътни линии, включително скоростните "Шинкансен". Лошото време е объркало плановете на около 450 000 пътници. Частично са затворени основни шосета.

Днес ще продължи да вали в северната част на страната, където хората са призовани да не излизат от вкъщи, освен ако не е крайно необходимо.

През миналите почивни дни в Централна Япония заради силния сняг починаха 13 души.

/БТА/

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Бог да ги прости хората!Чудя се, обаче, как е възможно всичко това, та поне на Хокайдо хората знаят отлично какво е това метров сняг, и имат и подготовка, и техника за да се справят, а и са го правили "безброй" пъти. Каква е тази работа, недоумявам...
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре ,че природата ни щади, че иначе още 10 прехода нями да ни стигнат да се оправим.