Полски свещеник арестуван за сексуални посегателства над деца в Доминикана

Духовникът е разследван и в Полша, и в Доминиканската република
17 фев 2014 16:26, Елка Василева
3
Полски свещеник арестуван за сексуални посегателства над деца в Доминикана
Снимка: архив, Reuters

Полски свещеник,обвинен в сексуални посегателства над момчета, извършени от него в Доминиканската република, беше арестуван в Полша, предадоха световните агенции.

Свещеникът беше задържан в село в южната част на страната по заповед на варшавската областна прокуратура и утре официално ще му бъде предявено обвинение. Името на духовника не се съобщава, защото полските закони забраняват това.

Полските съдебни власти започнаха да разследват свещеника миналия септември. Отделно той е обект на разследване и в Доминиканската република.

Престъпленията са били извършени в град Сантяго, на 155 км северозападно от столицата на Доминиканската република. Там свещеникът е бил на служба като член на братството Свети Архангел Михаил. Заради подозренията, че е извършил посегателства над деца, той е бил освободен от поста си и върнат в Полша, където е получил нареждане да сътрудничи на местните съдебни власти. Свещеникът отказал да го направи и се подслонил в селото на родителите си.

Тази афера излезе наяве по същото време, когато избухна и скандалът с архиепископ Йозеф Везоловски, апостолически нунций в Доминиканската република, който е заподозрян за сексуални посегателства върху непълнолетни.

Шейсет и пет годишният Везоловски е обвиняван, че е плащал на непълнолетни за сексуални услуги в историческия център на Санто Доминго в Доминиканската република.

Полската прокуратура го разследва, а на 21 август той беше освободен от поста с лично от папа Франциск, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
МАШАЛЛАХ ! преди 10 години
До 9667Австрийски депутат се обръща към турския посланик ..."Г-н посланик качвайте се на Orient Express и обратно в Истанбул,във вашия мечтан рай".... vbox7/play:7d7072b5 ============================================================== Браво! Много яко. Жалко че нямаме такива политици с топки между краката.
2
5
 
4
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Странните ритуали на една странна религия! И как не чух до ден днешен един мюсюлмански духовник да е извършил подобно извращение, ами са все юдейо-християнски духовници? Вярно, че мюсюлманите сме много изостанал народ!
1
2
 
7
 
! Отговори
защита на децата преди 10 години
Правилно решение,всички педофили-дали се представят за християнски,еврейски ,мюсулмански или други религии лидери ,принадлежат на подсъдимата скамейка.