Папа Франциск отказа паспорт на Ватикана

Той ще продължи да пътува по света като аржентински гражданин
Обновена: 18 фев 2014 08:29 | 18 фев 2014 08:29, Елка Василева
8
Папа Франциск отказа паспорт на Ватикана
Снимка: БТА

Папа Франциск ще продължи да пътува по света като гражданин на родната си Аржентина, а не според досегашната традиция – с паспорт на Ватикана, предаде Асошиейтед прес. Това е първият глава на Римокатолическата църква, който се отказва от правото да получи ватиканско гражданство.

Папата пожелал сам да заплати административната такса от 55 долара за подновяването на аржентинския си паспорт и помолил да не получава никакво специално обслужване, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Въпреки това аржентинският посланик при Светия престол Хуан Пабло Кафиеро и неговият заместник лично отишли в апартамента на Франциск във Ватикана, за да вземат пръстовите му отпечатъци и да му направят снимка, става ясно от информацията на АП.

Вътрешното министерство на Аржентина разпространи снимка от първата страница на паспорта на папата, чието рождено име е Хорхе Марио Берголио. На снимката, където личният идентификационен номер и подписът на Франциск са потъмнени, за да се защитят личните му данни, се вижда снимката му с белите папски одежди и с необичайно сериозно и дори смръщено изражение на лицето, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
pepi преди 10 години
ne komentiram re6eniata
7
2
 
2
 
! Отговори
M преди 10 години
Здравейте на всички :) Аз съм мюсулманин но много се радвам на този папа. Всички духовни водачи, без значение от учението, което проповядват, трябва да вземат пример от поведението му. Наистина страхотен човек. Адмирирам постъпките и начина му на живот!
6
2
 
5
 
! Отговори
Gogo преди 10 години
Prosto niamam dymi za tozi velik boji chovek .............
5
3
 
5
 
! Отговори
дъ шоу маст гоу он преди 10 години
След толкова политици и общественици шоумени, време беше и за такъв папа. Само дето не ни съобщават дали сутрин е рекъл "добро утро" и на кого. А не, чакай, имаше и такава новина по Коледа. За скромните, отдадени на духовното хора не се пишат по 5-10 статии на ден, не им се следи живота, за да се пишат умилителни статии. Това се прави за хора от шоу-бизнеса и за политиците- популисти. Хората имат нужда от повече духовност, наистина, но ще бъде жалко ако я търсят сред шоумените.
4
2
 
12
 
! Отговори
браво преди 10 години
Много ме кефи тоя папа, но за суетниците, кардинали много им пука, че шефът им проповядва и живее точно каКто би било редно да живее един истински СКРОМЕН и ВЯРВАЩ ЧОВЕК ЗА ПРИМЕР. Май няма религия, която да проповядва и демонстрира суета, освен модата, ала доста, да не кажа в болшинството си верски водители демонстрират и живеят в суета и дребнавост.
3
3
 
23
 
! Отговори
Евала преди 10 години
Страхотна постъпка от страна на папата! Изключително последователен в достойните си постъпки!
2
6
 
7
 
! Отговори
топ новина преди 10 години
Просълзих се!
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МЕСТЯ