Петима цивилни и двама милиционери са загинали в Киев

Жените и децата да напуснат Майдана в центъра на Киев, призова Кличко
Обновена: 18 фев 2014 18:48 | 18 фев 2014 17:53, Елка Василева
142
Петима цивилни и двама милиционери са загинали в Киев
Снимка: Reuters

Украинските власти спряха движението на метрото в Киев, а части на милицията за борба с безредици се приближават към площад "Независимост" - център на антиправителствените протести от близо три месеца, предаде Франс прес.

Всички станции на метрото са затворени, заяви говорителка на киевското метро.

Още по темата

Пътната полиция е блокирала входните артерии на Киев. От три-четири ленти е отворена една, пътните полицаи спират автобусите, камионите, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки телевизия.

В улиците около площад "Независимост" се забелязват командоси от специалните части "Беркут". Демонстрантите укрепват барикадите и събират павета.

Жените и децата да напуснат Майдана в центъра на Киев, призова опозиционният лидер Виталий Кличко, цитиран от Франс прес. "Молим жените и децата да напуснат Майдана. Не можем да изключим нападение на силите на реда", заяви той пред протестиращите, събрали се в центъра на Киев, докато изтичаше срокът на поставения от властите ултиматум.

"Призоваваме президента и силите на сигурност да сложат край на насилието и конфронтацията", добави лидерът на опозиционната партия "УДАР", цитиран от Ройтерс.

В масовите прояви на насилие в Киев са загинали петима цивилни, заяви говорителка на милицията без повече подробности.

Лидерите на опозицията носят лична отговорност за новото изостряне на противопоставянето, а действията им поставят под заплаха гражданския мир и бъдещето на Украйна. Това заяви украинският и.д. министър на правосъдието Елена Лукаш, цитирана от ИТАР-ТАСС.

 "Протестът, който вчера бе обявен от опозицията като мирна акция, започна днес като открито противопоставяне с екстремисти. Опозицията пренебрегна призивите на президента и лидерите на ЕС, САЩ и Русия за мирно решаване на конфликта", каза Лукаш. Тя добави, че работната група по търсене на изход от политическата криза в Украйна настоява за прекратяване на ескалацията на конфликта и въоръженото противопоставяне и призовава за незабавни преговори.

Полковник от милицията каза в предаване на живо по парламентарния канал "Рада", че двама милиционери са били убити в днешните сблъсъци в Киев. По думите на неназования офицер единият милиционер е бил прострелян с пистолет "Макаров", а другият - с автомат "Калашников", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе аз съм го казал, къде са стъпили руснаците, рано или късно се стига до граждански конфликт и жертви
94
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мммм, да четейки кометарите тук се убеждавам за пореден път, че Българите обожават да са "управлявани". Било то от Турци, било от Руснаци, Американци. Българин самостоятелно не вирее. Най-обича някой да му е "стъпил на врата" и да му казва какво да прави. Сега когато му е дадена свобода, той "тъгува" по руското упавление.
93
4
 
7
 
! Отговори
Гьозлеми преди 10 години
Абе българите що не си гледате чалгата и маанетата, а сте тръгнали да нищите въпроси, които изобщо не разбирате.
92
3
 
17
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 75 Абе ***.А що не споменеш 2 застреляни ченгета бе а ,ахмак? И са застреляни ,а не убити по друг начин.Значи вашите мирни протестиращи са въоръжени и убиват. Тука виждам,че сте се насъбрали разни т*панари,дето си и нямат на идея какво става там в момента.А в момента ченгетата са обстрелвани с фоирверки и хвърляха Молотови. А те само седят и чакат.Не знам какво чакат.
91
1
 
4
 
! Отговори
Ппп преди 10 години
Какво доживяхме заради борбата за влвст: православни да се самоизбиват... Но няма да се учудя ако има и радикални мюслини.
90
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
К'во чакат тия отгоре бе. Рушат Киев тия *** а ченгетата само седят.
89
6
 
10
 
! Отговори
Проститутка преди 10 години
Долу комунизма! Комунизмът е смъртният враг на социалното неравенство, с което комунизмът е и смъртният враг на проституцията.
88
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре пиян и свободен, отколкото трезвен и поробен!
87
13
 
5
 
! Отговори
ШопЪт преди 10 години
Аз Ви казах вдигне ли се УПА, нема да има сила която да спаси Янукович, *** и бекутовците имтова не са му чеченците
86
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама то руснаците всеки нормален човек ги ненавижда!
85
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе защо винаги свързвате Украйна с Русия? А да сетих се зщото е била Руска губрния. Е то по-голямата част от света смятат, че и България е бивша Руска република. Просто ми е писнало да обяснявам,че никога не сме били Руска територия. Е след това следва въпроса: "Ами защо ползвате Руската азбука тогава?" .....
84
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 87Като съчетаеш водка с агресия се стига до изхода Беркут. няма начин да спреш тази пияна ***. Ти чуваш ли ги как пеят в момента химна? Там на 90 % са пияни като кучета.
83
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази вечер Беркут ще очистят площадите. Развръзката е близо.Чашата преля!
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един пиян взе високоговорителя и запя Украинския хим в момента докато гърмят бомбите.Тия си правят шоу бе! *** пияните ***. Живеят като за последно.
81
7
 
5
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Поляци в Украйна може и да няма, но това е все едно защото са примерно руснаци католици. И през втората световна война не е имало полска армия в помощ на германците на източния фронт, а украинска. 300 000 доброволци. Разбираш ли колко мразят братята си, православните руснаци?
80
1
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен83 ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НЯМА. СТАЛИН ГИ Е ЗАМЕНИЛ НАВРЕМЕТО СЪС УКРАИНЦИ ЖИВЕЕЩИ ВЪВ ПОЛША ЗАЩОТО Е ЗНАЕЛ ЧЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ВОЛИНСКАТА РЕЗНЯ НАД 120 000 ЖЕРТВИ ОСНОВНО ПОЛЯЦИ НЕ МОГАТ ДА ОТМИНАТ БЕЗВЪЗВРАТНО.
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И докато звучат бомбички и взривове от коктейли *** някакъв все там нарежда от високоговорител.
78
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аре пускайте една огнехвъргачка за 10 мин и после само измийте площада с маркучите..
77
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да вярно добрият руснак е мъртвият руснак!
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Тодор ХристовБлагодаря много намерих 112.ua Предават на живо. Велик си Тоше!!