Петима цивилни и двама милиционери са загинали в Киев

Жените и децата да напуснат Майдана в центъра на Киев, призова Кличко
Обновена: 18 фев 2014 18:48 | 18 фев 2014 17:53, Елка Василева
142
Петима цивилни и двама милиционери са загинали в Киев
Снимка: Reuters

Украинските власти спряха движението на метрото в Киев, а части на милицията за борба с безредици се приближават към площад "Независимост" - център на антиправителствените протести от близо три месеца, предаде Франс прес.

Всички станции на метрото са затворени, заяви говорителка на киевското метро.

Още по темата

Пътната полиция е блокирала входните артерии на Киев. От три-четири ленти е отворена една, пътните полицаи спират автобусите, камионите, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки телевизия.

В улиците около площад "Независимост" се забелязват командоси от специалните части "Беркут". Демонстрантите укрепват барикадите и събират павета.

Жените и децата да напуснат Майдана в центъра на Киев, призова опозиционният лидер Виталий Кличко, цитиран от Франс прес. "Молим жените и децата да напуснат Майдана. Не можем да изключим нападение на силите на реда", заяви той пред протестиращите, събрали се в центъра на Киев, докато изтичаше срокът на поставения от властите ултиматум.

"Призоваваме президента и силите на сигурност да сложат край на насилието и конфронтацията", добави лидерът на опозиционната партия "УДАР", цитиран от Ройтерс.

В масовите прояви на насилие в Киев са загинали петима цивилни, заяви говорителка на милицията без повече подробности.

Лидерите на опозицията носят лична отговорност за новото изостряне на противопоставянето, а действията им поставят под заплаха гражданския мир и бъдещето на Украйна. Това заяви украинският и.д. министър на правосъдието Елена Лукаш, цитирана от ИТАР-ТАСС.

 "Протестът, който вчера бе обявен от опозицията като мирна акция, започна днес като открито противопоставяне с екстремисти. Опозицията пренебрегна призивите на президента и лидерите на ЕС, САЩ и Русия за мирно решаване на конфликта", каза Лукаш. Тя добави, че работната група по търсене на изход от политическата криза в Украйна настоява за прекратяване на ескалацията на конфликта и въоръженото противопоставяне и призовава за незабавни преговори.

Полковник от милицията каза в предаване на живо по парламентарния канал "Рада", че двама милиционери са били убити в днешните сблъсъци в Киев. По думите на неназования офицер единият милиционер е бил прострелян с пистолет "Макаров", а другият - с автомат "Калашников", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С настъпването на Българското "Ракиено време" коментарите се засилват! Факт!
54
4
 
12
 
! Отговори
БЛЯД!!! преди 10 години
ДА ПРИЧУКАТ СЛУГАТА НА МАСОНИТЕ КЛИЧКО И ВСИЧКО ЩЕ УТИХНЕ .МАСОНИТЕ НЯМА ДА СПРАТ ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНАТ ВОЙНА С РОССИЯ А США ВСЕГДА ХОЧЕТ ВОЙНУ!!!!!!!!
53
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Запалете свещичка за Матушка Рус. Вечна и памет!
52
3
 
16
 
! Отговори
Пламен преди 10 години
Време е да се действа малко по-твърдо. Сигурно е вече, че америка за украйна дава пари за тези "мирни" протести. Не мога да разбера и колко глупава нация е украинската, че да даде властта на боксьор! Все едно шимпанзе да води счетоводство на голям корпорация!
51
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските *** докато не направят война нема да мирнат
50
13
 
2
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Русофилистоци, колкото и да тролите вашата империя се разпада. Всяка империя има живот около 500 години. Руската няма да направи изключение. Е турската продължи около 600 но за историята 100 години са един миг. Така, че дали ще сме живи когато тя се разпада или не, няма никакво значение. Важното е, че това ще се случи.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виждам 4-5 жени на предните линии от редиците на *** готови да се бият с жандармерията.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** обърнаха преди малко казани за *** като барикади за предстоящото настъпление на полицаите.
47
0
 
4
 
! Отговори
Риа новости преди 10 години
"В больнице умер второй милиционер. Сегодня днем он находился на службе по охране общественного порядка в центре Киева, где получил ранение. После доставки в медицинское учреждение милиционер скончался", говорится в сообщении.Ранее в СМИ со ссылкой на МВД появилась информация о гибели двух сотрудников милиции в результате массовых беспорядков в Киеве.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинските ченгета започват да блъскат по щитовете с палки. Това е знак че след малко ще има голямо пребиване.
45
0
 
2
 
! Отговори
varg преди 10 години
Норвежката блек метъл сцена нарежда поддъжниците на Израел и Америка да влеят трезви мисли в главите и заедно да се изправим гордо пред врага си.
44
1
 
10
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
И всичко това заради някви дето не се наядоха не се лапапаха ....мамичката им да горят в ада , че хората заради тях се избиват .....те докато си барат та*аците и се чудят на кой остров да отидат това лято или за постоянно
43
2
 
1
 
! Отговори
st преди 10 години
До neni4a Политиците в Сащ никога няма да допуснат това което е в дивашките страни, хехехехе от народ до народ разлика от тук до луната.
42
0
 
8
 
! Отговори
АМИ АКО преди 10 години
в измислената страна ХАмерекуния, на площада пред бялата шатра обявят че не искат ПРЕЗИРЕНСКА хамерекуния а кеч звезда с нациски татуирани знаци, и почнат да трепят ченгета, КАКВО ЩЕ СТАНЕ??? Или обявят че президента не им харесвал щот приличал на *** а те били бели?? какво ще стане??? Или пък БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ С МАКЕДОНСКИЯТ ОТИДАТ ДА ДАВАТ СЪВЕТИ НА ТИЯ КОИТО ХВЪРЛЯТ ***,, ХА ХА ХА КАКВО ЩЕ ИМ СЕ СЛУЧИ? И АЙДЕЕЕ СТИГА ПРОСТАЩИНИ НИЕ ЗНАЕМ КАКВО СТАВА И КОЙ ПЛАЩА, РУСИЯ ЗАВИНАГИ....
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди малко запяха украинските *** някаква тяхна песен, която се препокриваше от нотите на Шуми Марицаааа, окървавенааа на 60-70 %.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakav e toq protest , sled kato liderat im e Klichko bashabozukovich ! Bez malko i nie dase hvanem s Volen efendi !
39
2
 
7
 
! Отговори
КРАЙНО ВРЕМЕ Е преди 10 години
*** да се измете и каквото става за прасетата да се яде от прасетата, крайно време е войската да влезе в действие и виновниците на прасетата..
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баба Ванга е казала,- Кръв ще се лее в Европа а като падне Сирия ще стане страшно
37
0
 
1
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен Там съм вече,мерси много
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 36Бързо взимай че трият тука линковете на секундата дето се казва.livestream/activistworldnewsnow