Петима цивилни и двама милиционери са загинали в Киев

Жените и децата да напуснат Майдана в центъра на Киев, призова Кличко
Обновена: 18 фев 2014 18:48 | 18 фев 2014 17:53, Елка Василева
142
Петима цивилни и двама милиционери са загинали в Киев
Снимка: Reuters

Украинските власти спряха движението на метрото в Киев, а части на милицията за борба с безредици се приближават към площад "Независимост" - център на антиправителствените протести от близо три месеца, предаде Франс прес.

Всички станции на метрото са затворени, заяви говорителка на киевското метро.

Още по темата

Пътната полиция е блокирала входните артерии на Киев. От три-четири ленти е отворена една, пътните полицаи спират автобусите, камионите, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки телевизия.

В улиците около площад "Независимост" се забелязват командоси от специалните части "Беркут". Демонстрантите укрепват барикадите и събират павета.

Жените и децата да напуснат Майдана в центъра на Киев, призова опозиционният лидер Виталий Кличко, цитиран от Франс прес. "Молим жените и децата да напуснат Майдана. Не можем да изключим нападение на силите на реда", заяви той пред протестиращите, събрали се в центъра на Киев, докато изтичаше срокът на поставения от властите ултиматум.

"Призоваваме президента и силите на сигурност да сложат край на насилието и конфронтацията", добави лидерът на опозиционната партия "УДАР", цитиран от Ройтерс.

В масовите прояви на насилие в Киев са загинали петима цивилни, заяви говорителка на милицията без повече подробности.

Лидерите на опозицията носят лична отговорност за новото изостряне на противопоставянето, а действията им поставят под заплаха гражданския мир и бъдещето на Украйна. Това заяви украинският и.д. министър на правосъдието Елена Лукаш, цитирана от ИТАР-ТАСС.

 "Протестът, който вчера бе обявен от опозицията като мирна акция, започна днес като открито противопоставяне с екстремисти. Опозицията пренебрегна призивите на президента и лидерите на ЕС, САЩ и Русия за мирно решаване на конфликта", каза Лукаш. Тя добави, че работната група по търсене на изход от политическата криза в Украйна настоява за прекратяване на ескалацията на конфликта и въоръженото противопоставяне и призовава за незабавни преговори.

Полковник от милицията каза в предаване на живо по парламентарния канал "Рада", че двама милиционери са били убити в днешните сблъсъци в Киев. По думите на неназования офицер единият милиционер е бил прострелян с пистолет "Макаров", а другият - с автомат "Калашников", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 35 . КЪде го гледаш човек.Искам и аз да гледам(не заради сеира) Дай някакъв линк ,моля те
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Две ченгета на един по висок пост от този на улицата проверяваха боеприпасите в един сандък преди малко. Ще става мазало!
33
0
 
3
 
! Отговори
някои заглавия преди 10 години
Kyiv Post"Boiko:Russian loan more profitable for Ukraine than the one from IMF"(руския заем е от по-голяма полза за Украйна отколкото този от МВФ),Kyiv Post"IMF:Ukraine not asking IMF about new stand-by program", THE GLOBE AND MAIL"Russia gives $2 billion boost to Ukraine's embattled Yanukovych.
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Либия, Египет, Ирак...къде, след подобни "всенародни" и не подпомагани от Запада преврати, хората заживяха по-добре?Насилието води до насилие.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия вярно си мислят да се бият с ченгетата. Куките преди малко се преструктурираха. Стоят на стотина метра едни от други. Ще става голям бой!
30
5
 
15
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 22 Абе моля ти се,ако това се случваше в САЩ , ченгетата.моменталически вадят квото оръжие имат и ще ги изпозастрелят без да им мигне окото. Пък ако случайно решат да не ги застрелват,арестуват по-подозрителните и най-вероятно арестуваните няма да оживеят,че да ги осъдят. Та това е положението в "най-голямата демократична и правова страна".Направо ми е чудно,как още ченгетата,не са ги подпукали протестиращите с истински куршуми.Но може и това да стане
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** с маски тръгнаха напред преди малко. Ченгетата ги очакват! Предстои якото смилане!
28
6
 
16
 
! Отговори
голямата картина преди 10 години
Аааа,така мечтаната анархия и световна революция,които да доведат света до световна война и установяване на световно луциферианско правителство.По простичко е казано в Откровение,че никой няма да може да продава или купува ако не приеме знака на звяра/антихриста на дясната си ръка или челото си.Но за да се стигне до това,този трябва първо да седне в новопостроения храм и да се обяви за"Бог".Всичко се върти около това.
27
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В "деморатичните" щати, само един полицай да загине при подобни демонстрации и всички протестиращи на секундата, ще усетят силата на армия+полиция.Не знам кому е нужно това насилие, но трябва да спре незабавно.Като не става с добро, има и други начини.
26
8
 
3
 
! Отговори
bg canada преди 10 години
Dokato I v balgaria ne stane taka niama da se opravim, A SHTE NI UPRAVIAT NAS ANA.NO.TAM KADETO SE PROLIVA KRAV posle ima upravia a pri nasv bg komuniagite dolni oshte sa na vlas zaedno s riazanata borgia upravliavat stranata I kradat. Eto za tova sme taka I zatova imigrirame I se topim kato natzia
25
4
 
24
 
! Отговори
Да живее Русия ! преди 10 години
До бай кольоБай Кольо, личи си, че не си си показвал носа извън вашето село ...За каква демокрация говориш в Европа ?За тази с камерите и наблюдението на всяка крачка ли ?За подслушването ? За чиповете, които съвсем скоро ще искат да ни имплантират в телата ?Тая приказка за демокрацията и свободата в ЕС я забрави !В ЕС има само бедност и колониална зависимост на малките от големите.Украйна ще бъде по-добре с Русия.Не им трябва на украинците *** и ислямизация ...
24
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И България върви натам. Това в момента с подслушването на политици, поголовните уволнения на журналисти хора само защото не са членове на БСП и ДПС по места ще се стигне до украинския вариант.
23
17
 
3
 
! Отговори
лол преди 10 години
"...законно избраното правителство на Украйна..." - толкова е законно избрано, че за това не смеят да пуснат членството в ЕС на референдум. Защо до сега протакаха и не приеха нито едно от исканията на опозицията? *** се надяваха да проработи стратегията като в БГ, ама украинците не са п*тки като нас. И без това и преди са мрели заради руснаците, сега поне искат да направят нещо за себе си.
22
2
 
27
 
! Отговори
Обамата и Меркел преди 10 години
След като изборите в Украйна били нагласени, защо лично Обамата и Меркел поздравиха Янукович за победата му на същите тези избори?
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз се чудя едно- ако някой протестиращ в хамерика или в Англия стреля с Автомат Калашников по ченгетата, друг с пистолет по тях- няма ли да ги смачка полицията за броени минути тия ***???Ей сега вече ви се е.а майката с тия платени терористи- алкохолици. Самозабравиха се те и вие.Ще видите украинската полиция къде ще ви завр
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ми е тъжно за украинците :( Горките хора. :( Дано нещата се оправят по добър за тях начин, не заслужават това. :(
19
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Мирен" протестиращ с Калашников???? Някой много иска там да има война на всяка цена...
18
3
 
23
 
! Отговори
въоръжен метеж преди 10 години
Вчера Меркел нареди на бандата на марионетката си Кличко, да започне въоръжен метеж срещу законно избраното правителство на Украйна!
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
:(
16
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво излиза-няколко хиляди тероризират цяла Украйна, само защото им се плаща отвън да клатят лодката? Оставете ги да почнат преговори с ЕС- да изпаднат в мизерия, да им повишат цените на всичко, да им замразят заплати, да вдигнат данъците,да затворят предприятията и да сринат промишлеността, индустрията както тук и украинците друга песен ще пеят. Ама тези няколко хиляди ултраси ще са навън, уредени с пари и работа и все тая ще им бъде за сънародниците им